ΤΟΠΙΚΟ

Νικήσαν χωρίς να ιδρώσουν …ΓΣ Αλμυρού, Πύρασος, Διαγόρας

νικήσαν-χωρίς-να-ιδρώσουν-γσ-αλμυρού-628560

Ανετες νίκες πέτυχαν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ οι πρωτοπόροι, με τον ΓΣ Αλμυρού να κερδίζει με 4-1 τον Πρωτεσίλαο, τον Πύρασο με 3-0 τον Παγασητικό εκτός έδρας και το Διαγόρα με 5-0 την Αγία Παρασκευή στο Στεφανοβίκειο. Αναλυτικά:

Θησέας-Σκιάθος 1-1

Σκόρερ: (18’ Ζάγκας – 49’ Γαζέτης)

Μοιρασμένο παιχνίδι σε γκολ και βαθμούς πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΕΑΚ Βόλου Τ. Συνετόπουλος, όπου Θησέας και Σκιάθος έμειναν στην ισοπαλία με 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 17’, όταν από σέντρα του Δαμάσκου από τα αριστερά ο Ζάγκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι πέτυχε το 1-0. Η Σκιάθος πίεσε για την ισοφάριση στη συνέχεια και τα κατάφερε στο 4ο λεπτό του β’ μέρους, όταν από κόρνερ του νεοεισελθόντα, Μπάμπα, το 1-1 πέτυχε με προβολή ο Γαζέτης.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Σταμέλος, Ζάγκας, Δαμάσκος, Ακριβούσης, Καραλόπουλος, Κόρμπας, Ισά (72’ Μάστορας), Γιαννούλας, Γκουγκούδης, Βλάχος, Βουρδάκης.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Βλαχόπουλος) Παπάρας, Γιαουράκης, Τσίρος (46’ Νικολαΐδης), Τουρναβίτης, Γραβάνης, Μπρέγκου, Γαζέτης, Βεργίνης, Σκέμπι, Σαρρής (70’ Πρίφτι), Αλ. Τζελάι(46’ Μπάμπα).

Παγασητικός-Πύρασος 0-3

Σκόρερ: (19’ Κοτζαθανάσης, 33’ Σιώμος, 82’ Μπασδάνης)

Με τον Κοτζαθανάση να είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, σημειώνοντας ένα τέρμα, έχοντας δύο ασίστ αλλά και ένα δοκάρι, ο Πύρασος επιβλήθηκε με 3-0 του Παγασητικού στο γήπεδο της Νεάπολης. Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Κοτζαθανάσης, με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μιχαλόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το 0-2 ήρθε στο 33’, με τον Κοτζαθανάση να σεντράρει από τα δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σιώμου, ο οποίος με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα, δίχως να απειληθούν και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κοτζαθανάση από τα αριστερά, ο Μπασδάνης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά σημείωσε το 0-3 στο 82’. Ο Κοτζαθανάσης μάλιστα είχε και δοκάρι στο 90’ με εκτέλεση κόρνερ και πάλι από τα αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στην πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Ανδρουτσόπουλος) Γ. Μιχαλόπουλος, Μπερτζέμης, Μυλωνάς, Τσορμπατζής, Ζιώγας, Λάιος, Βαλέρα (77’ Βουρδάκης), Γκατζούνας (89’ Γιαννακόπουλος), Θάνος, Μπούρντα (87’ Βλιώρας), Β. Μιχαλόπουλος.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης, Μπασδάνης, Τανάγιας, Μαλισσόβας (76’ Ερ. Βαν Ντε Γούιχε), Κατής, Σφάκας (80’ Μπούτλας), Κοτζαθανάσης, Μπέικος (58’ Στεργίου), Σιώμος .

Ηρακλής-ΑΕ Διμηνίου 0-2

Σκόρερ: (56’ Παλάσης, 76’ Χαντζής)

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕ Διμηνίου στην έδρα του Ηρακλή Βόλου, φεύγοντας από το Βασδέκειο με τους τρεις βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί στο πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να βλέπει δύο φορές την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, αλλά οι Παλάσης και Χαντζής χάρισαν το τρίποντο στην ομάδα του Θωμά Μακρή.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 1ο λεπτό, αλλά το σουτ του Χαντζή πέρασε μόλις άουτ, για να ακολουθήσει νέα ευκαιρία με τον Παπαϊωάννου να σουτάρει άουτ στο 15’ μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντούρο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με σουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μαυρίδη στο 37’ μετά από σύγχυση στην περιοχή.

Στο β’ μέρος οι παίκτες της ΑΕΔ προηγήθηκαν στο 56’, με τον Παλάση να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Καμπέρη. 20 λεπτά αργότερα ο Χαντζής τελείωσε την υπόθεση νίκη, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του μετά από ατομική ενέργεια και πλασέ στον εξερχόμενο Σακελλαρίου, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών πραγματοποίησε ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, όπως και ο Κωστής της ΑΕΔ, που πέρασε ως αλλαγή στο 87’. Ο Ηρακλής τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Μαυρίδη στο 85’ για αψιμαχία. Για την ομάδα του Ηρακλή ο κ. Κοκκινάκης επεσήμανε πως οι πολλές απουσίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ενώ για την ΑΕ Διμηνίου ο κ. Μακρής τόνισε πως η ομάδα του πέτυχε μια μεγάλη νίκη, αλλά για να συνεχίσει η ομάδα να λειτουργεί, θα πρέπει να βελτιωθούν πολλά πράγματα, μιας και όπως επεσήμανε «Δεν γίνεται να παλεύουμε μόνοι μας». Μελανό σημείο της χθεσινής αναμέτρησης, ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή Δημουλά, ο οποίος γλίστρησε στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, με τραύμα στο γόνατο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Σακελλαρίου, Ντούρο, Κοντοβάς, Γιαουπλάρι, Μοράλες, Μαυρίδης, Ασλάνογλου, Τρελόπουλος, Φέζο, Κυπτίου (80’ Καρπαθάκης), Τζιόλας (60’ Λιάρος).

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: (Μακρής) Παϊπάης, Παπαεμμανουηλίδης, Δημουλάς, Λούμπαρδος, Παπαϊωάννου, Ζαρίφης, Χατζησταμάτης, Καμπέρης (87’ Κωστής), Χαντζής (82’ Δάρρης), Παλάσης (65’ Γεωργιάδης), Πετρόπουλος.

Αρης-Απόλλων 2-0

Σκόρερ: (17’ Αποστολίδης, 70’ Νούσιας)

Εύκολη νίκη πέτυχε η ομάδα του Αρη Μελισσατίκων, η οποία κέρδισε με 2-0 τον Απόλλωνα Καναλίων στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν έτσι το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους με 7 συνεχόμενες νίκες. Για την ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό, όταν μετά από λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Αποστολίδη, ο οποίος με ωραίο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι. Με τη συμπλήρωση 30’ λεπτών αγώνα, η σέντρα-σουτ του Σαμιέτη σταμάτησε στο δοκάρι του Μουράβα. Το έργο των κιτρινόμαυρων έγινε ακόμη πιο εύκολο στο β’ μέρος με την επίτευξη ακόμη ενός τέρματος, όταν μετά από λάθος έξοδο του Μουράβα, ο Νούσιας πέτυχε το 2-0 στην ανυπεράσπιστη εστία του Απόλλωνα.

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ: (Ακτσιαλής) Κουριτας, Τσίρος, Γκοτσόπουλος, Θεοδοσιάδης, Γκίνης, Τσιαντής, Νούσιας, Κάρρος, Ιμπρα (64’ Θεοδώρου), Αποστολίδης (87’ Δημόπουλος), Σιαμέτι (61’ Κουτλούμπασης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Μαστακούλης, Φέιζο (74’ λ.τρ. Κουζιώκας), Γεωργουλάκος, Φώτου, Παναγιωτάκης (84’ Καράνταγλης), Ρακής, Χίντα, Γιαννακούρας, Τσιουρής, Μάρκου (61’ Καλαμίδας).

Σκόπελος-Αίας 1-1

Σκόρερ: (65’ Παναγιώτου – 47’ Κατσιαβριάς)

Δίχως να αναδείξει νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Σκόπελο, όπου η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη απέναντι στον Αίαντα Σούρπης. Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος όλα έμελλε να κριθούν στο β’ μέρος, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 47’ με τον Κατσιαβριά, ο οποίος μετά τη σέντρα του Κωστούλα έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και πέτυχε το 0-1. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 65’, με τον Παναγιώτου να σκοράρει με πλασέ έπειτα από σέντρα του Χισάι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι Σκοπελίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όταν ο Χρυσοφός πέτυχε γκολ με κεφαλιά, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ ποδοσφαιριστή, ο οποίος επηρέαζε τη φάση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αίαντας πίεσε για ένα ακόμη γκολ, αλλά Κατσιαβριάς, Μπιρτσάι και Παν. Δημητρίου δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν στις ευκαιρίες, που τους παρουσιάστηκαν. Ενα λεπτό πριν τη λήξη οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Χρυσάνθης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ζαρίφης, Μαρσέλο, Ασημάκης, Καραθανάσης, Χονδρός, Χρυσάνθης, Τριανταφύλλου (60’ Ταφίλης), Χισάι, Σκιαθίτης (67’ Χρυσοφός), Δαλακιάρης, Παναγιώτου.

ΑΙΑΣ: (Στέκας) Γελές, Παπανικολόπουλος, Κραβαρίτης (55’ Γαρυφάλλου), Καλοδήμος, Γρούνας, Χριστέλλος, Μπιρτσάι, Παν. Δημητρίου, Γιώργ. Δημητρίου, Α.Α. Κωστούλας, Κατσαβριάς.

Διαγόρας-Αγία Παρασκευή 5-0

Σκόρερ: (27’ Γκάμπας, 43’ Πάσχος, 44’ αυτ. Τσιγκλιφής, 50’ Γάρος, 83’ Κουβελάς)
Εύκολη νίκη πέτυχε ο Διαγόρας στην έδρα του και στο γήπεδο Στεφανοβικείου, όπου επικράτησε με 5-0 της Αγίας Παρασκευής. Οι παίκτες του Μιχάλη Βαγγόπουλου είχαν δοκάρι στο 6, μετά από σέντρα του Καλλιακούδα και σουτ του Κουβελά, αλλά άνοιξαν το σκορ στο 27’, με τον Κουβελά να κάνει την επέλαση από τα δεξιά και με σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στο Γκάμπα, που πέτυχε το 1-0. Το 2-0 ήρθε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με τον Σπύρο Καραπλιάγκο να σεντράρει όμορφα από τα αριστερά για τον Πάσχο, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα για το 2-0 από πλάγια θέση στο 43’, όμως δεν ήταν το τελευταίο «χτύπημα», αφού μετά από προσπάθεια του Γκάμπα και σουτ από τα πλάγια, η μπάλα βρήκε σε πόδια αμυντικού για το 3-0. Με την έναρξη του β’ μέρους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και μετά από ωραία σέντρα του Κουβελά, ο Γάρος πέτυχε εύκολα το 4-0 στο 50’. Εφτά λεπτά αργότερα και από ωραία συνεργασία των Καραμανλή – Πάσχου, η μπάλα έφτασε στον Κουβελά, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Κουβελάς έγραψε το τελικό 5-0 στο 83’ έπειτα από νέα ωραία συνεργασία των Καραμανλή – Πάσχου.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Καραμανλής, Κ. Καραπλιάγκος (63’ Σιαμέτης), Πρασσάς, Χολέβας, Σπ. Καραπλιάγκος (75’ Καρατζιώλης), Κουβελάς, Γάρος, Καπούλας, Καλλιακούδας (30’ Πάσχος), Γκάμπας.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Τσιτσιρίκος, Παναγιώτου, Γιάτσιος, Καψάλης (5’ λ.τρ. Τσιγκλιφής), Σιγάλας, Λιάτσικος, Μαλακασιώτης, Κουσιαρής, Καραγιάννης, Μαρμαρινός (46’ λ.τρ. Κούκιος), Γιαννούχος

ΓΣ Αλμυρού – Πρωτεσίλαος 4-1

Σκόρερ: (35’ Αραμπατζής, 42’ Κοντοβάς, 52’ Ν. Βούλγαρης, 65’ Φαράντος – 4’ Μαριγκλέν)

Το… λάθος να προηγηθεί έκανε ο Πρωτεσίλαος χθες στην έδρα του Αλμυρού, ανοίγοντας το σκορ στο 4ο λεπτό, όταν από συνεργασία των Αραπίτσα και Θ. Κόρκου, η μπάλα έφτασε στον Μαριγκλέν, που πέτυχε το 0-1. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 35’, με τον Αραμπατζή να πετυχαίνει το 1-1 με κεφαλιά βρισκόμενος στη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Κοντοβά. Ο Κοντοβάς πέτυχε το 2-1 επτά λεπτά αργότερα, με τον Βούλγαρη να εκτελεί κόρνερ και μετά από κεφαλιά – πάσα του Αραμπατζή παραβίασε την εστία του Μάνου για το 2-1. Ο Βούλγαρης θα μπορούσε να έχει πετύχει το 3-1 στο 45’, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών μετά από εκτέλεση φάουλ, κάτι που έκανε στο 52’ μετά από ατομική ενέργεια. Το τελικό 4-1 σημείωσε ο Φαράντος μετά από ασίστ του Βούλγαρη, ενώ δοκάρι είχε και ο Αραμπατζής στο 70’ με σουτ στην κίνηση.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Χαλάτσης, Φαράντος, Παυλίδης, Τσιάτσιος, Κυργιάκος (60’ Νικηφοράκης), Θωμαΐδης, Κρανάς, Δημουλάς (55’ Κωτσιαρίδης), Αραμπατζής, Ν. Βούλγαρης, Κοντοβάς (60’ Καψιώτης).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Μάνος, Β. Χασιώτης, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Λεϊμονής, Θ. Κόρκος (65’ Σ. Χασιώτης), Αραπίτσας, Μαριγκλέν (67’ Σούσκο), Λάμπος (58’ Παναγιώτου).

Ακρόπολη-Σαρακηνός 1-1

Σκόρερ: (15’ Αν. Κολυμήτρας – 42’ Βαλωτής)

Παρά τις προσπάθειες τόσο της Ακρόπολης όσο και του Σαρακηνού, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν για το κάτι παραπάνω, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι έμειναν στην ισοπαλία στο γήπεδο του Αερινού. Οι Σεσκλιώτες ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με εκτέλεση φάουλ του Αν. Κολυμήτρα στο 15’ για να χάσουν μεγάλη ευκαιρία στο 30’ με τον Τσουκάλη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι πέρασε και τον Κοντογιάννη, είδε τον αντίπαλο πορτιέρο να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα από τα πόδια του. Ο Κοντογιάννης κράτησε την ομάδα του ζωντανή και στο 40’, αποκρούοντας στο γάμα σουτ του Αξιώτη, για να έρθει ο Βαλωτής στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 1-1, με την μπάλα να κοντράρει και στο πόδι του Πασιά. Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται, μιας και στο 60’ μετά από ενέργεια του Τριχόπουλου, σφυρίχτηκε αρχικά πέναλτι, αλλά στη συνέχεια δόθηκε κόρνερ, ενώ διαμαρτυρίες υπάρχουν και τις φάσεις του 83ου και 85ου λεπτού, με τους Τριχόπουλο και Μόσιο να υποδεικνύονται σε θέση οφσάιντ.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Στούκας, Αν. Τσούτσας (60’ Μόσιος), Πασιάς (46’ Παππάς), Φώτου, Τσιάμης, Κ. Κολημήτρας, Χρ. Τσούτσας (46’ Τριχόπουλος), Αν. Κολημήτρας, Παγώνης, Μ. Τσουκάλης, Αξιώτης.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Κοντογιάννης, Δημητριάδης, Ιωάννου, Τσαγγαράς, Σουλιώτης, Σούδης, Φραγκογιάννης (73’ Ρέλλος), Καλαμάτας, Βαλωτής, Νιαώτης (80’ Ντουκώλης), Μπαρμπούτας (46’ Σαμαράς).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου