ΤΟΠΙΚΟ

Τιμά ξανά το Βόλο μέσω της Εθνικής

τιμά-ξανά-το-βόλο-μέσω-της-εθνικής-5820

Ο Γιάννης Αντζούρης προετοιμάζεται πλέον για τo Μαυροβούνιο

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Mini football στο Μαυροβούνιο με τη συμμετοχή στην Εθνική και του Βολιώτη μεσοεπιθετικού, Γιάννη Αντζούρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο ποδοσφαιριστής των Μυρμιδόνων βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας και λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Με όπλο της την εμπειρία από το περσινό Mini Euro στο Ρέθυμνο, όπου έφτασε μέχρι την φάση των «16», η Εθνική ομάδα Minifootball ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για τη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Χέρτσεκ Νόβι του Μαυροβουνίου 27-30 Νοεμβρίου. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Αποστόλης Γκαϊφύλλιας, συμπεριέλαβε ξανά στα πλάνα του και στην τελική 12άδα το Βολιώτη, Γιάννη Αντζούρη.

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball μετά από αστραπιαίες κινήσεις μετακίνησε τη διοργάνωση του EURO 2014 από το Ισραήλ στο Μαυροβούνιο. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Minifootball (6 εναντίον 6) επρόκειτο να διεξαχθεί στο Εϊλάτ του Ισραήλ στο τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο τα τραγικά γεγονότα και ο πόλεμος άφησε τεράστιες πληγές τόσο στην περιοχή όσο και στις ηθικές προτεραιότητες των Ευρωπαίων, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να μετακινήσει τη διοργάνωση -λίγο πριν τη διεξαγωγή της- σε άλλη χώρα.

Η κλήρωση του Οκτωβρίου τοποθέτησε την Ελλάδα στον 3ο όμιλο και έφερε απέναντί της, την κάτοχο τεσσάρων συνεχόμενων ευρωπαϊκών τίτλων, Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία με στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να περάσει στην επόμενη φάση και να κυνηγήσει τη διάκριση.Η ελληνική ομάδα αισιοδοξεί αφού έχει πλέον τη σημαντική εμπειρία του προηγούμενου miniEURO, το οποίο διεξήχθη στην Ελλάδα και θέλει να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα στον όμιλο.

Αντζούρης: Οσο ψηλότερα γίνεται

Μεγάλη τιμή για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας αποτελεί η κλήση του Γιάννη Αντζούρη στην Εθνική για ακόμη μία χρονιά. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αναλυτικά, τονίζει:

«Μετά την ολοκλήρωση του α’ σταδίου, βρισκόμαστε πλέον στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουμε το β’ και τελευταίο, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα αναχωρούμε για την Σόφια, όπου θα συμμετάσχουμε σε τουρνουά με τη συμμετοχή της οικοδέσποινας Βουλγαρίας και της Κύπρου. Αυτό θα είναι το τελευταίο δυνατό τεστ πριν τη διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω ξανά στο Ευρωπαϊκό μαζί με τους περσινούς μου συμπαίκτες και θα ταξιδέψω στο εξωτερικό για να δώσω αγώνες. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να βγάλουμε κάτι καλό απ’ όλο αυτό. Κυνηγάμε την πρόκριση και θέλουμε να φτάσουμε ψηλότερα από πέρυσι».

Για τις διαφορές της περσινής ομάδας, που έφτασε στις καλύτερες 16 της Ευρώπης και αποκλείστηκε από τη Γερμανία, σε σχέση με τη φετινή: «Εχουμε κρατήσει έναν κορμό σε σχέση με πέρυσι, ο οποίος έχει πλαισιωθεί από παίκτες που πιστεύουμε πως θα βοηθήσουν και στοχεύουμε σε ό,τι καλύτερο. Το άγχος που νιώθαμε πέρυσι, λόγω του ότι η διοργάνωση έγινε στην Ελλάδα και το Ρέθυμνο, δεν υπάρχει φέτος και πάμε για τη διάκριση. Βελτιωθήκαμε και έχουμε στο μυαλό μας την τακτική, το πώς θα παραταχθούμε και δουλέψαμε πάνω σε αυτό».

Οι όμιλοι, από τους οποίους προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι:

1ος: Κροατία, Καζακστάν, Ιταλία, Ιρλανδία

2ος: Σλοβακία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουαλία

3ος: Ρουμανία, ΕΛΛΑΔΑ, Σλοβενία, Λιθουανία

4ος: Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ισραήλ, Σκωτία

5ος: Τσεχία, Τουρκία, Αγγλία, Ισπανία

6ος: Γερμανία, Ρωσία, Κύπρος, Λετονία

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδος με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports:

Πέμπτη 27/11

(11 π.μ.), Ελλάδα – Λιθουανία (NS7)

Πέμπτη 27/11

(6 μ.μ.) Ελλάδα – Σλοβενία (NS7)

Παρασκευή 28/11

(8 μ.μ.) Ελλάδα – Ρουμανία (NS7)

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου