ΤΟΠΙΚΟ

Στην τελική ευθεία

στην-τελική-ευθεία-572561

Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπαίνουν Ρήγας Φεραίος και Πύρασος αφού μετά το Πάσχα απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της χρονιάς.

Ο Πύρασος έχει να δώσει έναν ακόμη αγώνα στην Αγχίαλο, ενώ κερδίζει έναν στα χαρτιά και θα πραγματοποιήσει τρεις εξόδους όπου γενικώς τα πάει καλά. Ο Ρήγας Φεραίος που έχει φτιάξει ένα αήττητο σερί θα δώσει τρία ματς στο Βελεστίνο και δύο εκτός έδρας, όλα με ομάδες που είναι πάνω από αυτόν στη βαθμολογία!

Ο Ρήγας Φεραίος βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και θέλει να σφραγίσει και τυπικά την παραμονή του, ενώ μπορεί να γίνει και ρυθμιστής της κορυφής!

Βέβαια η ομάδα του Βελεστίνου κατέχει ήδη ένα ρεκόρ και θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί που έχει από την 16η αγωνιστική.

Ο Λάκης Μπακάλης έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και με λιγότερο άγχος βλέπει τη συνέχεια ως το φινάλε έχοντας 13 βαθμούς διαφορά από τη 12η θέση της πτώσης!

Η ομάδα του Ρήγα μετρά δέκα ματς στο δεύτερο γύρο χωρίς ήττα, με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ ως το τέλος παίζει με τις πέντε ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από αυτούς στη βαθμολογία, κατά σειρά με Οπούντιο, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Τρίκαλα, Καραϊσκάκη και Θεσπρωτό, ενώ στον πρώτο γύρο είχε ισοπαλίες με Καραϊσκάκη, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και ήττες από Τρίκαλα, Οπούντιο, Θεσπρωτό.

Η τελευταία φορά που γνώρισε την ήττα ο Ρήγας ήταν την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (15η αγωνιστική), στις 28 Ιανουαρίου, στην Ηγουμενίτσα με σκορ 2-1. Από τότε έχει κερδίσει Οικονόμο Τσαριτσάνης, Δωτιέα Αγιάς, Κοζάνη, Μακροχώρι, Βατανιακό και δύο ματς στα χαρτιά, αυτά με Πυρσό Γρεβενών και Λευκάδια Νάουσας. Παράλληλα έφερε ισοπαλίες με Εθνικό Φιλιππιάδας, Πύρασο και την περασμένη Κυριακή στο Βελεστίνο με την Αναγέννηση Αρτας και στους τελευταίους 10 αγώνες, έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ.

Από την πλευρά του ο Πύρασος προέρχεται από ισοπαλία στην έδρα της πρωτοπόρου και γενικά έχει εντυπωσιάσει και με την εκτός έδρας παρουσία του.

Η ομάδα της Αγχιάλου έχασε στην πρώτη της έξοδο στη Γ’ Εθνική (2-1 στην Κοζάνη) και έκτοτε, δεν έχει ηττηθεί! Μάλιστα δεν έχασε στις έδρες των ομάδων της πρώτης τριάδας αποσπώντας 1-1 στα Τρίκαλα, 2-2 στην Νεοκαισάρεια και τελευταία έφερε ισοπαλία 3-3 στην Αρτα με την ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ δεν έχει ηττηθεί από κανέναν αντίπαλο που βρίσκεται ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα!

Ετσι ο Πύρασος μετράει 20 βαθμούς από τα ματς στη Ν. Αγχίαλο και 19 από αυτά μακριά από το γήπεδό του. Ο Πύρασος είναι στο +7 από την 12η θέση, θα πάρει άλλους 3 βαθμούς σίγουρα καθώς έχει στο πρόγραμμά του τον Πυρσό και επιδιώκει άλλη μια νίκη στα τέσσερα ματς που μένουν.

Τα ματς που απομένουν για Ρήγα και Πύρασο ως το τέλος είναι:

26η Αγωνιστική – (19/4) (4.30 μ.μ.)

Οπούντιος Μαρτίνου – Ρήγας Φεραίος

Πύρασος – Θεσπρωτός

27η Αγωνιστική – (26/4) (5 μ.μ.)

Ρήγας Φεραίος – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Οικονόμος Τσαριτσάνης – Πύρασος

28η Αγωνιστική – (3/5) (5 μ.μ.)

Ρήγας Φεραίος – Τρίκαλα

Δωτιέας Αγιάς – Πύρασος

29η Αγωνιστική – (10/5) (5 μ.μ.)

ΑΕ Καραϊσκάκης – Ρήγας Φεραίος

Πύρασος – Πυρσός Γρεβενών 3-0 α.α.

30ή Αγωνιστική – (17/5) (5μ.μ.)

Εθνικός Φιλιππιάδας – Πύρασος

Ρήγας Φεραίος – Θεσπρωτός

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου