ΤΟΠΙΚΟ

Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι

προχώρησαν-με-νίκες-οι-πρωτοπόροι-518245

Μετά το σοκ της προηγούμενης αγωνιστικής, η ομάδα του ΓΣ Αλμυρού επέστρεψε στις… νίκες στην 22η αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, κερδίζοντας με 4-1 τον Αίαντα στη Σούρπη, ενώ Πύρασος και Διαγόρας συνέχισαν αμφότεροι με νίκες, επί του Ηρακλή με 2-0 και επί της Ακρόπολης με 3-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αγία Παρασκευή-Σκιάθος 1-3

Σκόρερ: (27’ Κόφφας – 30’ Δημητρίου, 34’, 36’ Σκέμπι)

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα της Σκιάθου, προκειμένου να φύγει με το διπλό από την έδρα της Αγίας Παρασκευής, όπου και επικράτησε με 3-1 της ομώνυμης ομάδας.

Οι νησιώτες μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τέρμα του Κόφφα στο 27’, όταν ο νεαρός μέσος κέρδισε τον Παπάρα για το 1-0 μετά από φάουλ του Μαρμαρινού, αλλά στο

30’ ισοφάρισαν με τον Δημητρίου και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σκέμπι πέτυχε την ανατροπή με αριστερό πλασέ εκτός περιοχής. Ωστόσο, ο φορ των φιλοξενούμενων πέτυχε ένα τρομερό τέρμα στο 36’, όταν βρέθηκε στη σέντρα και από το ημικύκλιο σούταρε δυνατά με το αριστερό, κερδίζοντας τον εμβρόντητο Τσιτσιρίγκο, ο οποίος βρισκόμενος στο σημείο του πέναλτι, είδε την μπάλα να περνά πάνω από το κεφάλι του και να καταλήγει στα δίχτυα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίγκος, Γιάτσος, Καλαμίδας (62’ Παλάσης), Λούμπαρδος, Τσιγκλιφής, Παναγιώτου, Λιάτσικος (70’ Κούκιος), Κόφφας, Μαρμαρινός (65’ Παπουτσής), Μπόλης, Καραγιάννης.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Παπάρας, Τουρναβίτης, Γιαουράκης (65’ Φερετζέλης), Πρίφτης, Γραβάνης, Μπρέγκου (80’ Κρ. Τζελάι), Σκέμπι, Δημητρίου, Βεργίνης, Σαρρής, Τάσσος (74’ Αλ. Τζελάι).

Σκόπελος-Αρης Μελισσατίκων 2-1

Σκόρερ: (52’ Χισάι, 68’ Αλεξίου – 85’ Νούσιας)

Ακόμη μία νίκη με φόντο την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε η Σκόπελος, επικρατώντας με 2-1 του Αρη Μελισσατίκων. Για την ομάδα του Χρήστου Καπελιάνη, ο Χισάι άνοιξε το σκορ στο 52’ με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ, για να έρθει στο 68’ ο Αλεξίου να πετύχει και το 2-0 με κεφαλιά μετά από φάουλ του Συνοδινού. Για τους κιτρινόμαυρους, δίχτυα βρήκε και πάλι μετά από καιρό ο Νούσιας στο 85’, αλλά δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή ή την ισοφάριση.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ζαρίφης, Ασημάκης, Παναγιώτου, Αλεξίου, Καραθανάσης, Χρυσάνθης, Δαλακιάρης (70’ Κονταξής), Συνοδινός, Σένκο (89’ Τριανταφύλλου), Χισάι, Γεωργίου (60’ Μαρσέλο).

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Σιαμέτης (62’ Δημόπουλος), Γκοτσόπουλος, Γούτσιος, Γκίνης, Τσιαντής, Νούσιας, Κάρρος, Θεοδώρου, Πετρόπουλος, Τσίρος.

Σαρακηνός-Θησέας 0-1

Σκόρερ: (85’ Βουρδάκης)

Με χρυσό σκόρερ τον Βουρδάκη στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Θησέας πήρε ακόμη μία νίκη, επικρατώντας αυτή τη φορά του Σαρακηνού σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με ένα ημίχρονο καθυστέρηση, αφού δεν υπήρχε υπάλληλος στο γήπεδο της Νεάπολης, προκειμένου να ξεκλειδώσει τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο και τη λύση να δίνει ο παρατηρητής της ΕΠΣΘ Θανάσης Αγγελόπουλος. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βουρδάκης, μετά από σέντρα του Γκουγκούδη στο πρώτο δοκάρι.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Κοντογιάννης, Δημητριάδης, Ντούρο, Σούδης, Ιωάννου, Καλαμάτας, Φραγκογιάννης (65’ Τσεκούρας), Κοντοβάς, Μπέικος, Κωνσταντάκος (35’ λ.τρ. Σαμαράς), Σουάρες (75’ Νιαώτης).

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ακριβούσης, Αναστασίου, Μοράλες, Γαρυφάλλου, Καραλόπουλος (70’ Ζάγκας), Γιαννούλας, Ισά (77’ Λάμπρου), Γκουγκούδης, Βλάχος (65’ Κόρμπας), Βουρδάκης.

Πύρασος-Ηρακλής Β. 2-0

Σκόρερ: (14’ Δαμάσκος, 65’ πεν. Κοτζαθανάσης)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Πύρασος επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή Βόλου στο γήπεδο της Αγχιάλου. Το σκορ άνοιξε στο 14’ με το μυτάκι και πλασέ στην κίνηση ο Δαμάσκος έπειτα από σέντρα του Κοτζαθανάση. Το 2-0 σημείωσε ο Κοτζαθανάσης, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Δαμάσκος στο 60’.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης (68’ Κόκκας), Χατζητρακόσιας, Μπασδάνης, Ζαχαράκης, Σιώμος, Δαμάσκος (67’ Φούκης), Σφάκας (80’ Βαν ντε Γουίχε).

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Λιόλιος, Δαμάσκος, Τζιόλας, Πριονιστής, Μπέσσας, Ασλάνογλου, Τρελλόπουλος, Λιάκος (65’ Κατσαμπέκης), Μακρής, Κυπτίου.

Αίας-Γ.Σ. Αλμυρού 1-4

Σκόρερ: (1’ Κραβαρίτης-33’, 45’ Κοντοβάς, 40’ Τσιάτσιος, 58’ Θωμαΐδης)

Το σοκ της προηγούμενης αγωνιστικής ξεπέρασε εύκολα ο ΓΣ Αλμυρού, επικρατώντας με 4-1 του Αίαντα στο γήπεδο της Σούρπης με τους γηπεδούχους να κάνουν το λάθος να προηγηθούν… στο 1ο κιόλας λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπιρτσάι, ο Χαλάτσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Κραβαρίτης πέτυχε το 1-0 σε κενή εστία. Για την ομάδα του Θάνου Θεοδώρου, που συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία στη φετινή κούρσα πρωταθλήματος, την ισοφάριση πέτυχε στο 33’ ο Κοντοβάς, μετά από κεφαλιά του Τσιάτσιου σε εκτέλεση φάουλ του Νασιακόπουλου. Από νέα στημένη μπάλα ο Νασιακόπουλος τροφοδότησε τον Τσιάτσιο, ο οποίος πέτυχε το 1-2 στο 40’ με κεφαλιά. Ο Νασιακόπουλος ήταν ο ιθύνων νους και στο 45’, τροφοδοτώντας τον Κοντοβά, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-3. Το τελικό 1-4 πέτυχε ο Θωμαΐδης με πλασέ έπειτα από πάσα του Ακασού στο 58’.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Λαγός, Καλοδήμος, Κραβαρίτης, Παπανικολόπουλος, Χριστέλος, Γ. Δημητρίου, Π. Δημητρίου, Μπριρτσάι, Χειλάς, Κωστούλας, Κατσαβριάς.

ΓΣΑ: (Θεοδώρου) Χαλάτσης, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Δημουλάς, Παυλίδης (80’ Κόκκας), Ακασού, Νασιακόπουλος, Κοντοβάς (46’ Θωμαΐδης), Ν. Βούλγαρης, Αραμπατζής (70’ Πραττής), Φαράντος.

Πρωτεσίλαος-Απόλλων 1-0

Σκόρερ: (62’ Αλ. Αραπίτσας)

Με τον Αλ. Αραπίτσα να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο, ο Πρωτεσίλαος επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Καναλίων. Ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας του Πτελού σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι, βρισκόμενος ανάμεσα σε μικρή και μεγάλη περιοχή έπειτα από σέντρα του Μαριγκλέν από τα δεξιά στο 62’. Ο Αραπίτσας θα μπορούσε να έχει κάνει το 1-0 στο 5’, όταν από τα 30-35 μέτρα και με πλάτη στο τέρμα έπιασε το σουτ, αλλά απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Μουράβας, με την μπάλα να βρίσκει και το κάθετο δοκάρι. Στο 15’ δοκάρι είχε με κεφαλιά και Μιχόπουλος, σημαδεύοντας το οριζόντιο έπειτα από κόρνερ Μαριγκλέν.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς)Μάνος, Τσόγκας (68’ Λεϊμονής), Σιαμανίκος, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος,Κ. Κόρκος (74’ Σ. Χασιώτης), Μαριγκλέν, Παναγιώτου (57’ Ι. Αραπίτσας), Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Αλ. Αραπίτσας.

ΑΠΟΛΛΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιόκας, Φέιζο, Αλβανός, Φώτου, Λαρίσσης, Γιανακούρας, Μπάρδας (75’ Κατσικαδάμος), Πάντζιος, Τσιουρής, Ραχής (60’ Παναγιωτάκης).

Ακρόπολη-Διαγόρας

Σκόρερ: (17’, 26’, 85’ πεν. Πάσχος)

Εύκολο απόγευμα είχε ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, που επιβλήθηκε στο ΕΑΚ του Βόλου της Ακρόπολης με 0-3, με χατ-τρικ του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Πάσχου, ο οποίος έφτασε έτσι τα 24 τέρματα στο πρωτάθλημα και παραμένει στην κορυφή των σκόρερ. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 17’, όταν ο Καπούλας με όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά πέρασε δύο αντιπάλους, σέντραρε και ο Πάσχος με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Οι παίκτες του Μιχάλη Βαγγόπουλου είχαν από την αρχή έως το τέλος του αγώνα την πρωτοπορία τον κινήσεων, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 26’ με τον ίδιο παίκτη… και τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Πάσχος έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από σέντρα του Μαυρίδη και με κεφαλιά έκανε το 0-2. Το τελικό 0-3 για την ομάδα του Διαγόρα διαμορφώθηκε με πέναλτι που κέρδισε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Πάσχος, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και μέσα στην μικρή περιοχή ανατράπηκε. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη θρίαμβο για την ομάδα από το Στεφανοβίκειο.

AKΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης (45’ Δ. Φώτου), Φ. Φώτου, Τσάμης, Πασσιάς, Κ. Κολημήτρας, Αν. Κολημήτρας, Αξιώτης, Τριχόπουλος, Τσουκάλης (46’ Μόσιος), Παγώνης (80’ Ντόντος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Σιαμέτης, Πρασσάς, Χολέβας, Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Μαυρίδης (52’ Καρατζιώλης), Πάσχος (88’ Δ. Γκάμπας), Καπούλας (76’ Καλλιακούδας), Χρ. Γκάμπας.

Παγασητικός-Α.Ε. Διμηνίου 3-0 α.α

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β.

1. Γ.Σ. Αλμυρού 57

2. Πύρασος 53

3. Διαγόρας 52

4. Άρης Μελισσατίκων 37

5. Σαρακηνός 35

6. Πρωτεσίλαος 34

7. Ακρόπολη 28

8. Παγασητικός 26

9. Θησέας 26

10. Αίας Σούρπης 25

11. Σκιάθος 24

12. Σκόπελος 23

13. Ηρακλής 21

14. Αγία Παρασκευή 17

15. Απόλλων Καναλίων 12

16. Α.Ε. Διμηνίου -6

Επόμενη (23η)

Άρης Μελ.-Παγασητικός
Απόλλων Καν.-Αγία Παρασκευή
Θησέας-Σκόπελος
Σκιάθος-Σαρακηνός
Ηρακλής Β.-Αίας
Πρωτεσίλαος-Πύρασος
ΓΣ Αλμυρού-Ακρόπολη

ΑΕ Διμηνίου-Διαγόρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου