ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταθλητής ζωής ο 65χρονος Γιάννης Πασιάς

πρωταθλητής-ζωής-ο-65χρονος-γιάννης-πασ-515706

Κατέκτησε τρία μετάλλια στους 27ους Πανελληνίους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων 2015

Δέκα χρόνια μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού, ο 65χρονος σήμερα Γιάννης Πασιάς, συνεχίζει να διαπρέπει στο στίβο της ζωής αλλά και των αγωνιστικών χώρων, στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς όλους τους συμπάσχοντες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πριν από σχεδόν 10 χρόνια και τον Αύγουστο του 2005 ο καταγόμενος από το Τρίκερι Μαγνησίας, Γιάννης Πασιάς υποβάλλεται σε μεταμόσχευση νεφρού αλλά εννέα μήνες ξεκινά μια άλλη μάχη, αυτή του πρωταθλητισμού στους αγωνιστικούς στίβους.

Εχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις θάλασσες, ως πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού και στη συνέχεια εργαζόμενος στον περιφερειακό σταθμό καταπολέμησης της υδάτινης ρύπανσης, ο 65χρονος σήμερα Γιάννης Πασιάς συνεχίζει να μάχεται φέρνοντας παράλληλα και πολλές διακρίσεις στη γενέτειρά του.

Το τριήμερο 22 έως 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι «27οι Πανελλήνιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων 2015» με τον κ. Πασιά να διαπρέπει ξανά κατακτώντας ακόμη τρία μετάλλια, με τη συμμετοχή του στα 5.000μ. βάδην αλλά και στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Συγκεκριμένα κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο στα 5.000μ. βάδην, ένα αργυρό μετάλλιο στο ατομικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ένα χάλκινο στο διπλό επίσης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων «Δρομέας» ο κ. Πασιάς συμμετείχε με ευγενή συμπεριφορά, εμφανή ενθουσιασμό και πλήρη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Ο ίδιος μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στέλνει το δικό του μήνυμα αφιερώνοντας παράλληλα τις επιτυχίες του σε όλους τους συμπάσχοντες: «Θα ήθελα να πω σε όλους όσοι βρίσκονται ένα βήμα μέχρι να φθάσουν στη μεταμόσχευση να ξεκινήσουν να αθλούνται. Μέσω της σωστής διατροφής αλλά και της άθλησης η ζωή όλων πλέον γίνεται πιο εύκολη. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτά τα μετάλλια σε όλους τους συμπάσχοντες από νέα παιδιά, μέχρι και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους».

Οσον αφορά το θεσμό, έχει καθιερωθεί από το 1988 και πραγματοποιούνται αγώνες στίβου, κολύμβησης, μπόουλινγκ και επιτραπέζιας αντισφαίρισης με σκοπό να δειχθεί στην κοινή γνώμη το όφελος από μία μεταμόσχευση και να δοθεί σε δεκάδες αθλητές μεταμοσχευμένους και αιμοκαθαρόμενους η μεγάλη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στον αθλητισμό.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης σε ένα σημαντικό, ευαίσθητο και ανθρώπινο θέμα όπως αυτό της δωρεάς οργάνων αφού μέσω αυτής, δίνεται η ευκαιρία στους πάσχοντες από ανεπάρκεια κάποιου οργάνου, να αποκτήσουν μία νέα, φυσιολογική ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία σαν ενεργοί πολίτες με πλήρη σωματική και ψυχική υγεία.

Σημαντικός υποστηρικτής σε αυτή την προσπάθεια είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιούνται οι αγώνες στους οποίους έλαβαν μέρος αθλητές οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση κάποιου εκ των συμπαγών οργάνων (νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος και παγκρέατος) ή ρευστού οργάνου (μυελός των οστών) αλλά και άλλοι οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου