ΤΟΠΙΚΟ

Μπροστάρης ο Κωτούλας στον ΓΣ Αλμυρού

μπροστάρης-ο-κωτούλας-στον-γσ-αλμυρού-515158

Ο Λεωνίδας Κωτούλας, πρόεδρος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΓΣ Αλμυρού, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του συλλόγου στις επικείμενες εκλογές, η ημερομηνία των οποίων θα οριστεί τις επόμενες μέρες.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο κ. Κωτούλας, έχοντας στο πλευρό του κι άλλους παλαιμάχους, θέλει να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση της διοίκησης Περπερίδη, έχοντας ως κύριο μέλημα την αναδιοργάνωσή του ποδοσφαιρικού τμήματος και το χτίσιμό του σε γερές βάσεις με πολλά νέα παιδιά από την περιοχή.

Ο Λεωνίδας Κωτούλας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κίνηση του ίδιου και των συνεργατών του, τονίζοντας: «Εμείς οι παλαίμαχοι κάναμε μία προσπάθεια, για να ανασυγκροτηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα. Θα ξεκινήσουμε από τη βάση, που είναι η ακαδημία, που δεν υπάρχει τίποτα, και σιγά-σιγά, αφού αρχίσουμε να τη χτίζουμε, θα συμπληρώσουμε το ρόστερ, παίρνοντας παιδιά από την περιοχή. Σίγουρα ο ΓΣ Αλμυρού θα είναι στην κατηγορία, όχι απλώς για να είναι, αλλά θα βρίσκεται ανάμεσα στις καλές ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ.

Από τα περίπου 30 άτομα που είμαστε στον Σύλλογο Παλαιμάχων, οι 15 θα είναι ενεργοί και θα ασχολούνται με την ποδοσφαιρική ομάδα, αναλαμβάνοντας διάφορα πόστα. Θα πρέπει να γίνει μία μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους για να πετύχουμε. Κανένας δεν μπορεί μόνος του. Εκτός από τους παλαιμάχους, έχουμε κι άλλους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν, δηλαδή κάποιους παλιούς παράγοντες. Αυτή είναι η βασική μας σκέψη και περιμένουμε να οριστούν εκλογές, γιατί αργήσαμε με κάποια θέματα, όπως το καταστατικό. Θα θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του συλλόγου. Αν υπάρχει κάποιος άλλος δεν το γνωρίζω. Θα δούμε την επόμενη βδομάδα».

Για το πώς πιστεύει ότι θα δει η κοινωνία του Αλμυρού την προσπάθεια:

«Η κοινωνία του Αλμυρού πιστεύω ότι βλέπει θετικά αυτήν την προσπάθεια, γιατί είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γινόταν τα τελευταία χρόνια, δηλαδή να πάμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική με ξένους παίκτες, να ψάχνουμε να βρούμε χρήματα να πληρώσουμε και να μην έχουμε πίσω τη σωστή υποδομή. Στα δικά μου τα χρόνια ήμασταν 15-17 ποδοσφαιριστές από τον Αλμυρό και παίρναμε και πέντε παιδιά από τον Βόλο, που μας βοηθούσαν. Ετσι, είχαμε δικά μας παιδιά και ο κόσμος ήταν πιο κοντά, γιατί αυτοί οι παίκτες είναι κάθε μέρα στην τοπική κοινωνία. Το να στηριχθούμε σε δικά μας παιδιά ο κόσμος το βλέπει θετικά και δεν έχει πρόβλημα να μείνουμε στο τοπικό και δύο χρόνια».

Για τη διοίκηση Περπερίδη και την απόφαση αποχώρησης: «Εκαναν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν όρθια την ομάδα και μάλιστα στην επανέναρξη της Γ’ Εθνικής ήρθαν πολλοί ντόπιοι ποδοσφαιριστές, όπως έγινε από τον Αίαντα. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να μη μας βγήκε στο τέλος, αλλά το μέλλον θα δείξει αν αυτό ήταν καλύτερο ή χειρότερο.

Εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν και θέλουμε αυτά τα παιδιά μαζί για να μας βοηθήσουν, γιατί απείχαμε τα τελευταία χρόνια από τα διοικητικά. Δεν απομονώνουμε κανέναν και ανθρώπους που ήταν πριν και ανθρώπους που θέλουν να ‘ρθουν τώρα. Γίνεται μία προσπάθεια και όποιος θέλει να μπει στη διοίκηση με τα δικά μας δεδομένα, να έρθει. Πρέπει να πλαισιωθεί η ομάδα από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Κακά τα ψέματα ο Δήμος Περπερίδης έμεινε μόνος του. Δεν τον κατηγορώ σε καμία περίπτωση. Εκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά, όταν έχεις έναν σύλλογο από πίσω σου και είσαι μόνος σου, δεν γίνεται. Θέλει κόσμο και συσπείρωση. Τα χρήματα αργά ή γρήγορα τελειώνουν. Η ομάδα πρέπει να επιβιώνει χωρίς πολλά χρήματα. Οταν χτιστεί η βάση με παιδιά του Αλμυρού, μπορεί να γίνει και το βήμα παραπάνω και μπορούμε να πούμε μετά ότι με γερές βάσεις πάμε στη Γ’ Εθνική.

Οταν δουν κάτι τέτοιο στην περιοχή του Αλμυρού, θα βοηθήσουν και οικονομικά. Αλλά, όταν βλέπουν ένα άτομο να ηγείται όλου του συλλόγου, δεν βοηθάνε και οικονομικά και γενικότερα και το βλέπουν προσωπικά. Δηλαδή, επειδή κάποιοι έβλεπαν ότι ο Δήμος Περπερίδης ήταν μόνος, δεν πρόσφεραν βοήθεια.

Ή, όταν προσωποποιείται μία κόντρα μεταξύ του Δήμου Περπερίδη και του δημάρχου, είναι άσχημο. Υπάρχει σύλλογος, που δεν είναι ούτε του Περπερίδη, ούτε του δημάρχου, αλλά όλου του Αλμυρού κι αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος.

Ωστόσο, τώρα γίνεται μία συλλογική προσπάθεια των παλαιμάχων, ενώ βλέπω κάθε μέρα ότι πλαισιωνόμαστε και με άλλους ανθρώπους, όπως παλιούς παράγοντες, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει. Βλέποντας ο κόσμος σε πρώτη φάση να είναι γεμάτο το γήπεδο του Αλμυρού από παιδιά της ακαδημίας, πιστεύω ότι θα καταλάβει ότι δουλεύουμε για το μέλλον και θα βοηθήσει, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για το πώς βλέπει τη νέα χρονιά: «Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, κατά την οποία οφείλουμε να οργανώσουμε την ομάδα, ξεκινώντας από το μηδέν χωρίς δελτία. Επομένως, θα δυσκολευτούμε σ’ αυτό. Οι περισσότεροι παίκτες που βοήθησαν στη Γ’ Εθνική, επέστρεψαν στις ομάδες τους. Τώρα έχουν μείνει κάποιοι πιτσιρικάδες. Εμείς θα ξεκινήσουμε με τους πιτσιρικάδες που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να έχουμε συνεργασία με όλα τα γύρω χωριά, όπως παλιά, με σκοπό και να παίρνουμε ποδοσφαιριστές, που πρέπει να έρθουν στον ΓΣ Αλμυρού, για να φανούν, και να δίνουμε. Δε θα έχουμε την κόντρα με τις ομάδες, που υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν. Η Δήμητρα έμεινε στη Γ’ Εθνική και κάποια παιδιά που αξίζουν να παίζουν σ’ αυτήν την κατηγορία, δε θα τα πούμε εμείς να έρθουν να αγωνιστούν σε μας στο τοπικό».

Για τις εκλογές: «Πρέπει να γίνουν και εκλογές, περιμένουμε τη Δευτέρα (σ.σ. αύριο) να οριστεί ημερομηνία ή μήπως εμφανιστούν νέοι υποψήφιοι. Φαντάζομαι όμως ότι θα είχαν ήδη εμφανιστεί. Εμείς μπαίνουμε μπροστά, και για να μη διαλυθεί η ομάδα και για να μη φτάσουμε στη λύση του Πρωτοδικείου. Επειδή η προσπάθεια για την ποδοσφαιρική ομάδα γίνεται από μας, καλό είναι να έχουμε και την προεδρία του συλλόγου, ώστε να κινηθούμε στη γραμμή που θέλουμε, γιατί με άλλον πρόεδρο μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες. Σίγουρα προέχει το ποδόσφαιρο, που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη, αλλά ως παλαίμαχοι δεν θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο μ’ αυτό, καθώς υπάρχουν κι άλλα αθλήματα. Η μεγάλη μου κόρη για παράδειγμα παίζει στο βόλεϊ. Πρέπει να έχουμε καλή συνεργασία με όλα τα τμήματα. Το συμβούλιο θα είναι εννεαμελές, ενώ στο ποδόσφαιρο θα συστήσουμε μία διοικούσα επιτροπή με πολλά άτομα με διαφορετικές αρμοδιότητες. Κάποιοι παλαίμαχοι θα είναι προπονητές για παράδειγμα στην ακαδημία, γιατί έχουν τις γνώσεις».

Για τον προπονητή της πρώτης ομάδας: «Το θέμα του προπονητή είναι βασικό. Από κει θα ξεκινήσουμε, κοιτάζοντας πρώτα στη δική μας περιοχή. Δεν θέλουμε να περάσει χρόνος. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία καλή ομάδα με γερή βάση και τα υπόλοιπα θα τα δούμε. Ξεκινάμε από το μηδέν, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε αυτήν την ομάδα σιγά-σιγά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου