ΤΟΠΙΚΟ

Σε πλήρη απομόνωση η ΕΠΣΘ

σε-πλήρη-απομόνωση-η-επσθ-472673

Η εκδίκαση της έφεσης της Ενωσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο κρίνει τις επόμενες κινήσεις, την ώρα που υπάρχουν πιέσεις για πρόταση μομφής

Η άσκηση έφεσης στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων να προχωρήσει σε ανάκληση της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας ήταν η πρώτη κίνηση της Ενωσης, προσπαθώντας να βρει λύση στη διαγραφή. Παρέμβαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, επί του θέματος, ενώ όσοι πλήττονται από την κόντρα ΕΠΣΘ – ΕΠΟ, εξετάζουν τις συνθήκες και αποφασίζουν για το «αύριο».

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη (16/6) παίζεται το επόμενο… επεισόδιο στο σήριαλ της κόντρας ανάμεσα σε ΕΠΣΘ και ΕΠΟ. Τη συγκεκριμένη μέρα εκδικάζεται η έφεση της Ενωσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αναφορικά με τη διαγραφή. Η έκβαση που θα έχει το αίτημα της ΕΠΣΘ θα κρίνει και τις εξελίξεις στη συνέχεια.

Εάν δεν αλλάξει η αρχική απόφαση, (που είναι το πιο πιθανό, αφού και το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι όργανο της Ομοσπονδίας) τότε θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε και έφερε σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης την ΕΠΣΘ και τους συνδετικούς κρίκους αυτής, καθώς το θέμα της έκπτωσης του Δ.Σ. της ΕΠΟ δικαστικά έχει μεταφερθεί για τις 18 του ερχόμενου Νοέμβρη.

Μπέος: «Ο Βόλος δεν εκβιάζεται»

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με αφορμή τα αντίποινα και τη μη διεξαγωγή του τελικού του πρωταθλήματος Νέων της Football League στο ΕΑΚ Βόλου (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) και τη μετάθεσή του στη Λάρισα.

Σε αυτήν κάνει λόγο για εκβιασμούς με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και αναφέρει πως «δεν είναι δυνατόν, κακουργηματικά διωκόμενοι να αποφασίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο», καταλήγοντας πως «θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πόλεις όπως ο Βόλος δεν εκβιάζονται». Η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ΕΠΟ, που διοικείται στην πλειοψηφία της από κακουργηματικά διωκόμενους παράγοντες, αποφάσισαν να μην διεξαχθεί στο Βόλο ο τελικός του πρωταθλήματος Νέων της Football League, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και να μετατεθεί στη Λάρισα.

Μία απόφαση που αποσκοπεί στον έμμεσο εκβιασμό των παραγόντων όλων των ΕΠΣ, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα υποταγής σε όσους επιχειρήσουν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους στο μέλλον.

Είναι ντροπή εν έτει 2015, να υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού τέτοιες κατάπτυστες νοοτροπίες και πρακτικές.

Ως Δήμαρχος Βόλου καταδικάζω την απόφαση αυτή της ΕΠΟ, τα μέλη της οποία εξακολουθούν να θεωρούν την Ομοσπονδία μαγαζί και παραμάγαζο τους με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων ολίγων.

Κύριε Υπουργέ. Ηρθε η ώρα η Πολιτεία να πάρει θέση και να σταματήσει ο βιασμός της νομιμότητας με εκβιαστικούς τρόπους που οδηγούν το δημοφιλέστερο άθλημα στο τέλμα και την απαξίωση.

Οι εκβιασμοί με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Δεν είναι δυνατόν, κακουργηματικά διωκόμενοι να αποφασίζουν για τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντίθετα, το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να διοικείται από ανθρώπους που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και η ηθική τους δεν αμφισβητείται από την κοινωνία.

Κλείνοντας την επιστολή αυτή, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πόλεις όπως ο Βόλος δεν εκβιάζονται».

Η πρόταση μομφής και οι διαιτητές

Την επόμενη κίνησή τους εξετάζουν όλοι οι συνδετικοί κρίκοι της ΕΠΣ Θεσσαλίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Ομάδες, ποδοσφαιριστές και διαιτητές προσπαθούν να βρουν τρόπους για να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, με τους περισσότερους να σκέφτονται το ενδεχόμενο μεταγραφής σε άλλη Ενωση, περιμένοντας αρχικά τις κινήσεις της ΕΠΣΘ τις επόμενες εβδομάδες.

Πολλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ομάδες της Μαγνησίας, αρχίζουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο της αποχώρησης, ενώ άλλοι, που πέρυσι αγωνίζονταν σε τοπικές ομάδες, έχουν πάρει ήδη μεταγραφή σε γειτονικό νομό.

Οσον αφορά τους αξιολογημένους διαιτητές, έχουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα τη δυνατότητα να στείλουν τις αιτήσεις για τις αξιολογήσεις από την ΕΠΟ και η Ομοσπονδία θα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα τους δεχθεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αγωνίζονται πουθενά! Αρκετοί μάλιστα αξιολογημένοι στα Εθνικά πρωταθλήματα διαιτητές της ΕΠΣΘ τη νέα χρονιά θα προβιβάζονταν. Το αβέβαιο μέλλον της ΕΠΣΘ τους αναγκάζει να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους, με το σενάριο της μεταγραφής να παίζει έντονα για τους περισσότερους σε ΕΠΣ όπως της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας.

Αλλωστε, το φαινόμενο της αλλαγής Ένωσης είναι αρκετά συχνό στους κύκλους των διαιτητών, όπως παραδείγματος χάριν οι Μάνταλος (από την ΕΠΣ Αθηνών στην Καβάλα), Αμπάρκιολης (από την ΕΠΣ Μακεδονίας στην Καβάλα) και Τρ. Τίκας (από την ΕΠΣ Καρδίτσας στην Ευρυτανίας, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Καρδίτσα).

Παράλληλα, άνθρωποι της ΕΠΟ ασκούν τις δικές τους πιέσεις ακόμη και προς τους συλλόγους της ΕΠΣΘ προκειμένου, αφενός να σταματήσει η δικαστική μάχη της Ομοσπονδίας με την Ενωση και αφετέρου να μπει ένα τέρμα στο «εμπάργκο». Αυτοί ζητούν από τους συλλόγους να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του προέδρου κ. Τάσου Μπατζιάκα και του σημερινού Δ.Σ.. Το επιχείρημα των ανθρώπων της ΕΠΟ είναι ότι «εφόσον επιθυμείται να γίνει πρωτάθλημα αλλάξτε τη διοίκηση», θέλοντας σε αυτή ανθρώπους που θα είναι με τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας. Πάντως μια τέτοια κίνηση δεν θα έχει άμεσα αποτελέσματα για τις ομάδες, αφού σύμφωνα με την διαδικασία θα πρέπει να οριστεί έκτακτη Γ.Σ. και στη συνέχεια να προκηρυχθούν εκλογές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου