ΤΟΠΙΚΟ

Σιαμέτης: Το μεγαλύτερο φαβορί για άνοδο

σιαμέτης-το-μεγαλύτερο-φαβορί-για-άνο-467954

Αγιασιώτης, Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Γιάννης Αραπίτσας και Μπασδάνης ήταν μόνο η αρχή των μεταγραφών πρώτης γραμμής για τον Πύρασο, που είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση κι άλλων παικτών από το πάνω ράφι, θέτοντας ως μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό στην Α’ ΕΠΣΘ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Με νέο προπονητή τον Γιάννη Σιαμέτη, η ομάδα της Αγχιάλου ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη την προετοιμασία της στο γήπεδο του Μαγνησιακού, αφού στο δικό της γίνεται ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου.

Ο γεννημένος στις 24 Μαΐου 1988 νεαρός τεχνικός, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, αποφάσισε από μικρός, έπειτα από μία αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα σε Γ.Σ. Αλμυρού, Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων Ροδόπης, Αστέρα Αιγείρου Ροδόπης, Δήμητρα και Αθλο να στραφεί στην προπονητική. Ξεκίνησε από τη Δήμητρα και μετά τα τρία χρόνια στον πάγκο του Αίαντα, φέτος αποδέχθηκε την πρόταση του Γιάννη Μόσδρομου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πυράσου, έχοντας πλήρη επίγνωση των υψηλών απαιτήσεων.

Αυτό αποδεικνύεται και στις δηλώσεις που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όπου τονίζει ότι στη νέα του ομάδα υπάρχει πίεση από την πρώτη μέρα ότι μπαίνει στο γήπεδο μόνο, για να κερδίσει, προσθέτοντας πως αυτό είναι κάτι που αποδέχεται και σέβεται. Παράλληλα, δε φοβάται να χαρακτηρίσει την ομάδα λόγω των μεταγραφών και του βάρους της φανέλας που έχει, ως το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο 33χρονος προπονητής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

Για το πλάνο της προετοιμασίας:

«Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στις ποδοσφαιρικές ομάδες, επειδή δεν έχει ξανασυμβεί, είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε ακόμη κι εμείς οι επαγγελματίες της προπονητικής. Δεν κρύβω ότι, επειδή δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, δεν ήμασταν σίγουροι πότε πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Είχαμε πει να αρχίσουμε στις 16 Αυγούστου, οπότε αυτή τη βδομάδα κάνουμε μερικές προπονήσεις προπαρασκευαστικά κυρίως, για να έρθουν τα παιδιά σε μία καλή κατάσταση μετά την πολύ μεγάλη αποχή, καθώς έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν να μπουν στο γήπεδο οκτώ μήνες. Αρα, για να μη ρισκάρουμε τραυματισμούς, ξεκινήσαμε αυτή τη βδομάδα με χαμηλή ένταση, πιο πολύ να πατήσουμε στο γήπεδο, να βρούμε τη συναρμογή μας και να πάμε πιο εντατικά την επόμενη βδομάδα».

Για το πλαστικό γήπεδο του Μαγνησιακού:

«Στο γήπεδο που είμαστε η κατάσταση είναι καλή, είναι τελευταίας γενιάς και έχει κατασκευαστεί πολύ πρόσφατα. Σίγουρα δεν έχει την πρόσφυση που έχει ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, αλλά μας ικανοποιεί για την προετοιμασία και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Μαγνησιακού που μας το παραχωρούν. Στο δικό μας γήπεδο πιστεύουμε ότι θα μπούμε στα μέσα Σεπτέμβρη».

Για την πίεση του πρωταθλητισμού:

«Όταν κάνεις μεταγραφές ποδοσφαιριστών τέτοιου επιπέδου και μαζεμένες, καθώς έχουμε στα σκαριά νέες ανακοινώσεις, δεν μπορείς να πεις τίποτε άλλο από το ότι πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα. Σίγουρα υπάρχει ένας κορμός ποδοσφαιριστών παιδιών από τη Αγχίαλο, νεαρής ηλικίας, που απ’ ό,τι βλέπω, είναι σε πολύ καλό επίπεδο κι εμείς θέλουμε μαζί με τους παίκτες ποιότητας, με τους οποίους θα κάνουμε πρωταθλητισμό, να «ψηθούν» και τα παιδιά από την Αγχίαλο που έχουν τις ικανότητες και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, αποτελώντας το αύριο της ομάδας. Υπάρχουν σίγουρα οι δυνατότητες. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να παίξουν παιδιά που έχει βγάλει η ομάδα, τη στιγμή που κάνουμε πρωταθλητισμό. Οι προσθήκες καλών ποδοσφαιριστών βοηθούν και προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για το αν αυτήν την πίεση την αισθάνεται περισσότερο στον Πύρασο απ’ ό,τι στον Αίαντα, που ήταν:

«Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Όταν εγώ πήγα στον Αίαντα, η ομάδα είχε τερματίσει, αν δεν κάνω λάθος, ένατη. Παρότι είχαμε κάνει 4-5 μεταγραφές και είχαμε ποιοτικούς παίκτες, σίγουρα δε σου έβαζε κάποιος το μαχαίρι στον λαιμό, αν έχανες μία Κυριακή. Ισα – ίσα, οι άνθρωποι εκεί, όταν κάναμε μία-δύο ήττες, με στήριξαν, ώστε να συνεχίσω να δουλεύω, όπως μπορώ, δίνοντάς μου τον χρόνο, για να φανεί το αποτέλεσμα. Τελικά χτίσαμε μία ομάδα, που ήταν πολύ δυνατή.

Εδώ όμως η δουλειά μας είναι τελείως διαφορετική, καθώς υπάρχει πίεση από την πρώτη μέρα ότι μπαίνεις κάθε Κυριακή στο γήπεδο, για να κερδίσεις. Δεν επιτρέπεται ούτε να κάνεις καλή εμφάνιση και να έρθεις ισοπαλία. Το καταλαβαίνω, το σέβομαι, το δέχομαι και το θέλω κιόλας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσα κι εγώ να εξελιχθώ και να κάνω βήματα παραπάνω στη δουλειά μου. Αυτή η πίεση μπορεί να σου κοστίσει σε γκρίνια, νεύρα, ακόμη και τη δουλειά σου, αλλά, όταν μπορείς και αντεπεξέρχεσαι σ’ αυτήν την πίεση και έρχονται και τα αποτελέσματα, τότε είσαι διπλά ικανοποιημένος, γιατί τα κατάφερες υπό πίεση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οπότε είναι κάτι που περιμένω, κάτι που το σέβομαι και το δέχομαι. Ελπίζω απλώς να κλείσουν οι μεταγραφές όσο πιο γρήγορα γίνεται, ούτως ώστε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορούμε, για να δουλέψουμε και να καταφέρουμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι να δείξουμε μία καλή εικόνα».

Για τους Γιάννη Αραπίτσα και Ραφαήλ Μιχόπουλο, που τον «ακολούθησαν» από τον Αίαντα Σούρπης:

«Δε θα έλεγα ότι με ακολούθησαν, με την έννοια ότι κάθε Μάιο τα τελευταία χρόνια δέχονταν προτάσεις από δέκα διαφορετικές ομάδες. Προφανώς και φέτος δέχθηκαν τα ίδια τηλεφωνήματα και είτε ήμουν εγώ στον Πύρασο είτε όχι θα γινόταν κίνηση για την απόκτησή τους.

Εννοείται ότι τους έθεσα ως πρώτους μεταγραφικούς στόχους στην αξιολόγηση που έκανα και στη γνώμη που εξέφρασα προς τη διοίκηση, γιατί πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητά τους και ότι μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο. Από κει και πέρα η διοίκηση του Πυράσου και οι διοικήσεις όλων των ομάδων που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό τουλάχιστον στο τοπικό ποδόσφαιρο θα κινούνταν για την απόκτηση του Γιάννη και του Ραφαήλ και άλλων παιδιών που έχει ο Αίας. Τώρα, αν στην απόφαση των παιδιών, έπαιξε κάποιο ρόλο ότι ήμουν κι εγώ εδώ, αυτό με τιμά, αν έγινε, και με κάνει χαρούμενο. Όμως, ο Πύρασος κυνηγά ό,τι καλύτερο και αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές είναι από τους καλύτερους».

Για το τι προσδοκά να έχει παραπάνω ο Πύρασος σε σχέση με τις ανταγωνίστριες ομάδες για τον τίτλο:

«Να ξεκαθαρίσω κατ’ αρχάς ότι τρέφω απεριόριστο σεβασμό και στην Αγία Αννα και στον Ρήγα Φεραίο και στον Αίαντα και στον ΓΣ Αλμυρού και σε όλες τις ομάδες που παίζουν στην κατηγορία.

Ο Πύρασος, ωστόσο, από το 2006 και μετά έφτιαξε μία πολύ δυνατή διοίκηση και όλη η περιοχή της Αγχιάλου έπεσε πάνω από την ομάδα, τη βοήθησε και κατάφερε να γράψει χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της. Αυτό συντελεί, ώστε τα τελευταία 15 χρόνια να είναι ο Πύρασος μία από τις πλέον δυνατές και αναγνωρίσιμες ομάδες σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, καθώς είχε συμμετοχές στη Γ’ και τη Δ’ Εθνική. Αυτό δίνει ένα ειδικό βάρος στη φανέλα. Εγώ, όταν ξεκινούσα στα 18 μου, είχα τον Πύρασο σαν ένα πολύ ψηλό σκαλοπάτι όσον αφορά το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας.

Οπότε, κάνοντας η διοίκηση και δυνατές κινήσεις και όντας κοντά στο να κλείσουμε το ρόστερ με πολύ δυνατά ονόματα, που αποτελούν πολυτέλεια για την κατηγορία, σε συνδυασμό με το βάρος της φανέλας, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Από κει και πέρα το αν θα καταφέρουμε αυτήν την έξτρα πίεση που δίνει η φανέλα και οι καλές μεταγραφές να τη μετουσιώσουμε στην απόδοση που πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε εμείς, ώστε να φανούμε κι αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε η διοίκηση.

Πάντως, ξεκάθαρα, θεωρώ ότι δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και θεωρώ ότι θα είμαστε το μεγαλύτερο φαβορί, για να πάρουμε την άνοδο. Πραγματικά το πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τέλος Απριλίου να είμαστε πρώτοι. Το πίστευα έτσι κι αλλιώς για την ομάδα του Πυράσου, αλλά έχω εμπιστοσύνη και στις δικές μου δυνατότητες. Ελπίζουμε βεβαίως να τελειώσει κανονικά και το πρωτάθλημα, γιατί ήταν μεγάλη απογοήτευση η φετινή χρονιά. Φέτος έχουμε περισσότερα όπλα, με εμβόλια και τεστ, αλλά πάντα υπάρχει ρίσκο μ’ αυτήν την κατάσταση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου