ΤΟΠΙΚΟ

Ρομαντισμός, οργάνωση και καλό κλίμα στον Τοξότη

ρομαντισμός-οργάνωση-και-καλό-κλίμα-σ-444736

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου άρχισε, ενόψει της συμμετοχής του στην Α’ ΕΠΣΘ, την προετοιμασία του ο Τοξότης, που έχει από τη σεζόν 2010-11 τον ίδιο προπονητή, τον Θανάση Χρυσοχού.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο 49χρονος τεχνικός χρειάστηκε για πολλές σεζόν να υπερβεί αυτό τον ρόλο, για να κρατήσει ζωντανό το ιστορικό σωματείο. Όμως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δίπλα του ανθρώπους, που έχουν αναλάβει στις πλάτες τους μεγάλο βάρος σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της ομάδας και ένας απ’ αυτούς είναι ο γενικός αρχηγός, Δημήτρης Τριχιάς, που έχει παίξει ποδόσφαιρο στον Τοξότη και είναι αδερφός του Γιώργου Τριχιά, ο οποίος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι του Τοξότη έχουν οργανώσει σε σωστά πρότυπα τον σύλλογο και από φέτος το κομμάτι αυτό ενισχύει και μία παλιά δόξα της ομάδας, ο 45χρονος τεχνικός διευθυντής Θανάσης Ψαρόμπας, που είχε σημαντική καριέρα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου. Μαζί με τον Δημήτρη Τριχιά είναι οι άνθρωποι, που «τρέχουν» την ομάδα σε συνεργασία πάντα με τον … κάτι παραπάνω από τεχνικό, Θανάση Χρυσοχού.

Φέτος, ο Τοξότης έχει και πάλι στόχο να φτιάξει ένα αξιόλογο σύνολο, έχοντας ένα μεγάλο αριθμητικά ρόστερ, που θα έχει πρωταγωνιστικό στόχο και θα κοιτά όλους τους αντιπάλους στα μάτια.

Ο Τοξότης αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του Νομού Μαγνησίας, αφού για έξι συνεχόμενες χρονιές τη δεκαετία του ’80 αγωνίστηκε στις εθνικές κατηγορίες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στη Β’ Εθνική τη σεζόν 1981-82.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει τέσσερις παίκτες, που είναι οι Γιαννακούρας, Ακριβούσης, Τσιάκος, Μπραχόλι, ενώ το ρόστερ αριθμεί πάνω από 30 άτομα, αφού υπάρχουν στην ομάδα και πολλοί πιτσιρικάδες.

Δ. Τριχιάς: «Οργάνωση

ομάδας Γ’ Εθνικής»

Ο γενικός αρχηγός του Τοξότη, Δημήτρης Τριχιάς, υποστηρίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως ο ρομαντισμός, η υψηλού επιπέδου οργάνωση και το καλό κλίμα χαρακτηρίζουν την ομάδα, η οποία, παρ’ ότι δεν αμείβει ποδοσφαιριστές, κατακτά υψηλές θέσεις στη βαθμολογία τα τελευταία χρόνια και το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα. Παράλληλα, ο κ. Τριχιάς κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα του Τοξότη, που είναι το γηπεδικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια εδώ και τέσσερα χρόνια με πολλή όρεξη μαζί με τον Θανάση Χρυσοχού, ο οποίος ήταν ο μόνος που ασχολούνταν με την ομάδα, καθώς ήταν παρατημένη. Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μετά από 92 χρόνια ιστορίας ακαδημία, που είναι πολύ σημαντικό, αλλά και σχολή τερματοφυλάκων. Εδώ γυμνάζονται, αν θέλουν εξτρά δουλειά, όλοι οι ερασιτέχνες τερματοφύλακες του Βόλου.

Η ακαδημία έχει ως προπονητές δικά μας παιδιά, τον Νίκο Δενελάβα και τον Νίκο Μπράνο. Εχουμε φτάσει τα 45 παιδιά και φέτος πάμε για ρεκόρ. Και όλα αυτά έχοντας ένα τεράστιο πρόβλημα, που είναι το γηπεδικό. Σε οργάνωση πιστεύω ότι αγγίζουμε ομάδες Γ’ Εθνικής.

Τα αποδυτήριά μας στο ΕΑΚ κάτω από την κερκίδα, τα οποία μας τα παραχώρησε ο Δήμος Βόλου, τα έχουμε φτιάξει από την αρχή και οι παίκτες έχουν τα πάντα.

Εγώ με τον Θανάση Χρυσοχού και τον Θανάση Ψαρόμπα είμαστε μία παρέα και το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο. Ο Θανάσης Ψαρόμπας, που ήταν αρκετό καιρό εκτός του χώρου, ασχολείται κυρίως με το κομμάτι των μεταγραφών.

Είμαστε το πιο ερασιτεχνικό σωματείο, με την έννοια ότι αποτελούμε τη μοναδική ομάδα, που, ενώ είναι τόσο ανταγωνιστική, καθώς τερματίζει σε υψηλές θέσεις, δεν αμείβει ποδοσφαιριστές. Επενδύουμε στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, στο καλό κλίμα και την οργάνωση.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι όποιος ποδοσφαιριστής έχει φύγει από τον Τοξότη, έχει πάει μόνο σε ομάδα Γ’ Εθνικής. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Δεν έχουμε κανένα έσοδο και δεν έχουμε δικό μας γήπεδο, που είναι μεγάλο μειονέκτημα ακόμη και για την ακαδημία, όχι μόνο για την πρώτη ομάδα. Είμαστε ρομαντικοί και προσπαθούμε να κρατήσουμε τη σημαία του Τοξότη όσο πιο ψηλά γίνεται».

Θ. Ψαρόμπας: «Δουλεύουμε

σε επαγγελματικά πρότυπα»

Από τη μεριά του ο Θανάσης Ψαρόμπας, που, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Σαρακηνού, ασχολείται και πάλι με το τοπικό, τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δέχθηκα μία πρόταση από τον Δημήτρη Τριχιά και τον Θανάση Χρυσοχού να είμαι κι εγώ στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής, αν και ο τίτλος δεν μετρά και πάρα πολύ. Το θέμα είναι να είμαι κοντά στην ομάδα.

Μόλις έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα, γιατί ο Τοξότης είναι η ομάδα που ξεκίνησα ποδοσφαιρικά από τα παιδικά μου χρόνια. Αποφάσισα να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ με τις ποδοσφαιρικές μου γνώσεις και γνωριμίες που έχω σε ό,τι χρειάζεται μέσα στη χρονιά. Εχει ξεκινήσει μία συνεργασία μέχρι στιγμής και τα πάμε πολύ καλά.

Εγώ βρήκα μία οργανωμένη ομάδα σε αρκετούς τομείς. Οι ποδοσφαιριστές έχουν το γυμναστήριό τους, τον γιατρό τους, τα αποδυτήριά τους, τον γυμναστή τους και τον προπονητή τερματοφυλάκων.

Αν και ομάδα τοπικού, δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Εμείς έπρεπε να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας έτσι κι αλλιώς, να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, να κάνουμε μεταγραφές, να πάρουμε το υλικό της ομάδας, να κλείσουμε γήπεδα και φιλικά, παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε αν θα παίξουμε σίγουρα. Εύχομαι καλή χρόνια με υγεία και να γίνει το πρωτάθλημα και να πάνε όλα καλά».

Για τον ρόλο του στην ομάδα τόνισε: «Είμαι κυρίως στο κομμάτι των μεταγραφών. Ομολογώ ότι δεν είναι και το πιο εύκολο, γιατί πρώτη φορά το κάνω. Ακουσα, η αλήθεια είναι, τρελά πράγματα και παραξενεύτηκα. Εχει ξεφύγει λίγο το πράγμα στο τοπικό σε ό,τι έχει σχέση με τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών».

Να σημειωθεί ότι τα επόμενα φιλικά του Τοξότη είναι με Ανθιμο Γαζή, Σαρακηνό και Πύρασο.

Η προετοιμασία του Τοξότη γίνεται στο βοηθητικό του ΕΑΚ και μάλιστα στο μισό γήπεδο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου