ΤΟΠΙΚΟ

«Κανονικά το Πανευρωπαϊκό στο Βόλο»

κανονικά-το-πανευρωπαϊκό-στο-βόλο-437930

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Ηράκλειο με το Βόλο να παίρνει πια τη σκυτάλη γα να φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων από τις 23 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Γιώργος Βλιώρας μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για το επίπεδο ετοιμότητας των εγκαταστάσεων, τη διεξαγωγή τετραεθνούς τουρνουά ως test event από 9 έως 12 Ιουλίου, τη συνεργασία με το κλιμάκιο της FIBA, τις αρμοδιότητες των εθελοντών, ενώ αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αναβολής της διοργάνωσης.

Υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής ή μετάθεσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα;

«Αποκλείω κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Προχθές είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και δεν μου εξέφρασε κάποια ανησυχία για τη διεξαγωγή του τουρνουά στην Ελλάδα. Αλλωστε είναι δύσκολο να ακυρωθεί η διοργάνωση καθώς όλες οι αποστολές των ομάδων έχουν κλείσει εισιτήρια, ξενοδοχεία και έχουν δοθεί προκαταβολές. Μέχρι στιγμής κανένας εκπρόσωπος αποστολής ή ομοσπονδίας από τις ομάδες που συμμετέχουν δεν έχει επικοινωνήσει είτε μαζί μας είτε με την ΕΟΚ για να εκφράσει κάποια ανησυχία. Αλλωστε θεωρώ ότι η πολιτική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να επηρεάσει τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε όσον αφορά το επίπεδο ετοιμότητας των εγκαταστάσεων και την υποδοχή των φιλάθλων στο τουρνουά;

«Οι εγκαταστάσεις είναι πανέτοιμες. Το κλιμάκιο της FIBA EUROPE πραγματοποίησε έλεγχο σε όλες τις εγκαταστάσεις και μας άναψε το πράσινο φως. Αλλωστε μας ανατέθηκε και θα διεξαχθεί ένα διεθνές τουρνουά U16 με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας το διάστημα από 9 έως 12 Ιουλίου».

Ποιός είναι ο τελικός αριθμός των εθελοντών στη διοργάνωση και σε ποιους τομείς θα απασχοληθούν;

«Οι αιτήσεις των εθελοντών ήταν πάνω από 250 αλλά εμείς χρειαζόμασταν 150. Αφού εξετάσαμε τις αιτήσεις προχωρήσαμε στις επιλογές. Οι αρμοδιότητές τους αφορούν τομείς όπως την υπηρεσία των γηπέδων, τη συνοδεία των αποστολών των ομάδων αλλά και τα info points που θα υπάρχουν έξω από τα γήπεδα και θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες προβάλλοντας την πόλη του Βόλου».

Πώς ήταν η συνεργασία σας με το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που πραγματοποίησε τους ελέγχους;

«Υπήρχε μια άψογη συνεργασία με την επιτροπή ελέγχου της διοργάνωσης καθώς βρισκόμασταν σε καθημερινή επικοινωνία. Το Φεβρουάριο είχαμε την πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου της FIBA για να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις και ακολούθησε η τελευταία επίσκεψή τους τον περασμένο μήνα όπου μας άναψε το πράσινο φως για την ετοιμότητα των εγκαταστάσεων ενόψει του Πανευρωπαϊκού».

Ποιές κινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί για την καλύτερη δυνατή μεταφορά των φιλάθλων;

«Εχουμε έρθει σε συνεννόηση τόσο με το υπεραστικό όσο και με το αστικό ΚΤΕΛ και θα υπάρχουν αρκετά σημεία όπου θα μπορούν οι Ελληνες και όχι μόνο φίλαθλοι να μετακινηθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις όπου θα διεξάγονται οι αγώνες της διοργάνωσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου