ΤΟΠΙΚΟ

Στο προσκήνιο ο καταρτισμός στη Γ’ Εθνική

στο-προσκήνιο-ο-καταρτισμός-στη-γ-εθ-426034

Οπως συμβαίνει κάθε Ιούλιο, έτσι και στον τρέχοντα οι άνθρωποι της ΕΠΟ καλούνται να… λύσουν το σταυρόλεξο του καταρτισμού των ομίλων της νέας Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2014-2015.

Ηδη η ΕΠΟ έχει σχεδιάσει ένα αρχικό πλάνο, που είναι πολύ πιθανό να υποστεί αλλαγές, εφόσον κάποια σωματεία το ζητήσουν ή οι δηλώσεις συμμετοχών το… επιβάλλουν! Για παράδειγμα, η λογική αναφέρει πως ο Αιολικός θα συνυπάρξει στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες των Αθηνών, του Πειραιά και της Κρήτης, ωστόσο δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί τελικά είτε στον 1ο όμιλο (με ομάδες της Θράκης και της Μακεδονίας) ή ακόμα και στον 3ο όμιλο, μαζί με τα σωματεία της Πελοποννήσου. Μάλιστα, εφόσον οι ιθύνοντες του νησιώτικου συλλόγου ζητήσουν μία από αυτές τις δύο επιλογές, η ΕΠΟ θα τους… κάνει το χατίρι, αφού -όπως διατυμπανίζουν οι άνθρωποί της- μέλημά της είναι να κάνει εύκολη τη ζωή των σωματείων.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν κάποιες μετακινήσεις των σωματείων της Κρήτης και του Αιολικού.

Βέβαια, για να καταστεί εφικτός ο καταρτισμός των ομίλων, θα πρέπει η αρμόδια Επιτροπή να έχει εικόνα των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Ήδη υπάρχουν ορισμένες ομάδες που πολύ δύσκολα θα κατέβουν στη νέα Γ’ Εθνική, όπως είναι τα Λευκάδια Ημαθίας και το Φλαμούλι. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν και εκπλήξεις με ομάδες που δεν πάνε σε κανενός το νου…

Το μόνο σίγουρο, για την ώρα, είναι πως επιθυμία της ΕΠΟ είναι να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα πιο νωρίς απ’ ότι το περσινό. Κι αν το περσινό είχε κάνει πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου, το φετινό ίσως βρεθεί στην αφετηρία του το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου ή 13-14 του ίδιου μήνα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος, έβαλε ήδη τέλος στα σενάρια για αναστολή της αναδιάρθρωσης ξεκαθαρίζοντας πως όλα θα γίνουν όπως προβλέπει η προκήρυξη και το πλάνο που έχει εγκριθεί από τη ΓΣ της Ομοσπονδίας.

Ετσι, το πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου 2014-2015 θα διεξαχθεί με 61 συλλόγους (σε 4 ομίλους). Οι 39 ομάδες είναι αυτές που παρέμειναν από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2013-2014, οι 14 ομάδες είναι αυτές που ανήλθαν μέσω των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ, και 6 ομάδες είναι αυτές που υποβιβάσθηκαν απ’ό το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο πρωταθλητής κάθε ομίλου θα ανέλθει στη Football League (4 ομάδες), ενώ στις τοπικές ΕΠΣ θα υποβιβασθούν συνολικά 24 σύλλογοι. Από την Football League της περιόδου 2014-2015 θα υποβιβασθούν στην Γ’ Εθνική συνολικά 14 ομάδες, ενώ από τις ΕΠΣ μέσω των μπαράζ (2014-2015) θα ανέλθουν στην Γ’ Εθνική 14 ομάδες (το πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016 θα διεξαχθεί και πάλι σε 4 ομίλους των 16).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου