ΤΟΠΙΚΟ

Ευρωπαϊκή πρόσκληση για το Βολιώτικο Kempo

ευρωπαϊκή-πρόσκληση-για-το-βολιώτικο-kem-420594

Τnν Ελλάδα και την πόλη του Βόλου επισκέφθηκε στις 10/7 ο Ελληνοβέλγος αντιπρόεδρος της Βέλγικης ομοσπονδίας Κempo Κarate (B.K.O.) κ. Πάρης Χαμτζόπουλος, στο πλαίσιο παρακολούθησης της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ελληνα ανώτατου εκπαιδευτή και παγκόσμιου πρωταθλητή Θανάση Λαγού. Η επίσκεψη του δασκάλου κλείνει θριαμβευτικά τη φετινή μεγάλη πορεία της σχολής η οποία κατάφερε σε διάστημα μόλις ενός χρόνου να συγκεντρώσει στο ενεργητικό της τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους στην πλήρη επαφή (full contact-knock down), αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα των πολεμικών τεχνών του Βόλου.

O Βέλγος τεχνικός προσκάλεσε επίσημα τον Ελληνα εκπαιδευτή να διδάξει στο μεγάλο διεθνές σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Δεκέμβριο. Το ελληνικό Kempo θα είναι ξανά παρόν σε μία κορυφαία διεθνή διοργάνωση και ο Ελληνας ανώτατος εκπαιδευτής (Sifu) Θανάσης Λαγός θα κατέχει κεντρική θέση εκπαιδευτή στο σεμινάριο. Ο Βολιώτης εκπαιδευτής θα διδάξει την τεχνοτροπία του Kempo knock down (πλήρη επαφή) καθώς και κλειστή μάχη με ρίψεις – ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος. Στην παρακολούθηση του τελευταίου σεμιναρίου του ο Λαγός προσέλκυσε πλήθος αθλητών, θεατών και ανώτατων εκπαιδευτών, κατοχυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση του εκπαιδευτή στα διεθνή σεμινάρια ανάμεσα σε κορυφαίους του είδους. Η επιλογή του για το διεθνές σεμινάριο αποτελεί γεγονός σπάνιο για τα δεδομένα των ελληνικών πολεμικών τεχνών καθώς το όνομά του προτάθηκε από τη Βελγική ομοσπονδία Kempo Karate (B.K.O) και τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Kempo karate κ.Πάρη Χαμτζόπουλο.

Το ελληνικό freestyle Kempo αποτελεί μια από τις ελάχιστες πολεμικές τεχνοτροπίες στην Ελλάδα που έχουν λάβει αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο από μια από τις μεγαλύτερες επίσημες παγκόσμιες ομοσπονδίες όπως είναι η ICKKF, όπου κάτω από τη στέγη της φιλοξενεί πληθώρα πολεμικών τεχνοτροπιών όπως Kung fu, Sanda, Kajukenbo, Wing chun, Jiu jutsu, Kempo κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου