ΤΟΠΙΚΟ

Σήμερα η επίσημη πρώτη για Ρήγα Φεραίο και Πύρασο

σήμερα-η-επίσημη-πρώτη-για-ρήγα-φεραίο-415429

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα (20/7), η προετοιμασία των Ρήγα Φεραίου και Πύρασου για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τα μανίκια… σηκώνουν στο Βελεστίνο και τη Νέα Αγχίαλο, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Στις 6.30 στο γήπεδο του Βελεστίνου οι παίκτες τους Ρήγα, μπροστά τους φίλους της ομάδας, θα προπονηθούν ξανά υπό τις οδηγίες του Λάκη Μπακάλη, μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (6 μ.μ.) θα ξεκινήσουν οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου στο γήπεδο της Ν. Αγχιάλου.

Παράλληλα, οι τρεις εκπρόσωποι της Μαγνησίας στη Γ’ Εθνική (μαζί με τη Νίκη Βόλου) συνεχίζουν τις διεργασίες και τις επαφές με την ΕΠΣ Λάρισας, αναφορικά με την προσωρινή μετακίνηση στον όμορο νομό μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να προλάβουν την προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (λήγει στις 5/8), αφού παραμένει ο αποκλεισμός της ΕΠΣ Θεσσαλίας από την ΕΠΟ.

Και οι καινούργιοι στην πρώτη

Ηδη ο Ρήγα Φεραίος έχει προγραμματίσει πέντε φιλικά. Συγκεκριμένα τα φιλικά είναι τα εξής: 1/8 με Μαγνησιακό, 9/8 με Νίκη Βόλου, 14/8 με Πύδνα Κύτρους, 22/8 με Πύρασο και 30/8 με Φαρκαδόνα. Συνεχίζονται παράλληλα οι συζητήσεις με την ΕΠΣ Λάρισας και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις. Μετά την οριστικοποίηση της προσωρινής μετακίνησης στον όμορο νομό θα ανακοινωθούν και οι συμφωνίες στο στρατόπεδο των μεταγραφών, όπως αυτή του αμυντικού Σπύρου Γκάγκα, που πέρυσι αγωνιζόταν στον Πύρασο, αλλά και των δίδυμων αδερφών Μιαρίτη, Νίκου και Δημήτρη από τη Σκιάθο. Μάλιστα, οι τρεις μέχρι στιγμής προσθήκες θα βρίσκονται και στη σημερινή πρώτη.

Παραμένει ο Μίλτος

Aπό τη διοίκηση του Πυράσου ανακοινώθηκε πως ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Μίλτος θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδος για την αγωνιστική σεζόν 2015-2016. Αγωνίζεται ως επιθετικός και θα ξεκινήσει την τρίτη του σεζόν στον Πύρασο.

Δήλωση Γιάννη Μίλτου στην επίσημη ιστοσελίδα του Πυράσου (pyrasos.com): «Η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική για την ομάδα μας στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν ήταν καλή σε προσωπικό επίπεδο, καθώς κάποιοι τραυματισμοί και επαγγελματικοί λόγοι με κράτησαν πίσω σε σχέση με αυτά που μπορώ και θέλω να προσφέρω. Φέτος όμως αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια, είμαι πανέτοιμος να βοηθήσω τον Πύρασο κι εύχομαι να είμαστε υγιείς, ώστε να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές στον Πύρασο, η τεχνική ηγεσία ξέρει πολύ καλά την ομάδα και την κατηγορία, η διοίκηση είναι δίπλα μας και έτσι, θα έλεγα ότι έχουμε όλα τα φόντα για να πετύχουμε τους στόχους μας, χωρίς όμως να παραβλέπουμε τις δυσκολίες ενός απαιτητικού πρωταθλήματος όπως η Γ’ Εθνική».

Στη συνάντηση των παικτών, του τεχνικού επιτελείου και των μελών της διοίκησης σε καφέ της Ν. Αγχιάλου την περασμένη Παρασκευή ο τεχνικός των κυανόλευκων, Στέφανος Ξηροφώτος έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, τονίζοντας: «Η ομάδα πέρυσι είχε μια πολύ καλή σεζόν και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια. Όλοι είμαστε πολύ φιλόδοξοι. Αγωνίζεστε στον Πύρασο και πρέπει να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών και των απαιτήσεων της ομάδας. Θεωρούμε ότι έχουμε το καλύτερο υλικό και θέλω από εσάς να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της τεχνικής ηγεσίας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα βοηθήσετε την ομάδα. Μας περιμένει σκληρή δουλειά, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Εννιά φιλικά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Πυράσου. Οι αγώνες ξεκινούν στις 28/7 και ολοκληρώνονται στις 30/8, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα.

Συγκεκριμένα, τα φιλικά είναι: στις 28/7 με τον Αρη Μελισσατίκων, στις 31/7 με την Κ20 Ολυμπιακού Βόλου, στις 14/8 με τη Νίκη Βόλου, στις 19/8 με τον Ηρακλή Βόλου, στις 20/8 με την Αγία Παρασκευή, στις 22/8 με τον Ρήγα Φεραίο, στις 25/8 με τον ΓΣ Αλμυρού, στις 26/8 με τον Μαγνησιακό, στις 28/8 με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, ενώ η πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει στις 30/8 με φιλικό κόντρα σε ομάδα Β’ Εθνικής που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Συνεχίζει στον Πύρασο ο Μίλτος

Στην «πρώτη» του Ρήγα σήμερα ο Γκάγκας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου