ΤΟΠΙΚΟ

Με ερωτηματικά ο νέος «χάρτης»

με-ερωτηματικά-ο-νέος-χάρτης-400937

Με ερωτηματικά φτιάχνεται ο «χάρτης» της νέας περιόδου στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, αφού ενώ υπάρχουν ομάδες που σκέφτονται να μην «κατέβουν», αλλά και άλλες που θέλουν να επανέλθουν.

Πέρσι, στα μισά της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΘ, αποχώρησε η Α.Ε. Διμηνίου, που φέτος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα επανέλθει στην παρακάτω κατηγορία, ενώ η Σκόπελος έχει πάρει την απόφαση να μην κατέβει να αγωνιστεί τη σεζόν 2017-18.

Σε ανακοίνωση μάλιστα της διοίκησης του Α.Ο. Σκοπέλου, τονίζεται πως αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή του ποδοσφαιρικού αγωνιστικού τμήματος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ για την περίοδο 2017-18, αλλά θα συνεχίσουν οι ακαδημίες και θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη νεαρών αθλητών-ποδοσφαιριστών που θα πλαισιώσουν τα επόμενα χρόνια την ανδρική ομάδα.

Βέβαια η ΕΠΣΘ θα περιμένει επίσημο έγγραφο μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα και τη λήξη της προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα τον Αύγουστο, για να δει τι θα κάνει και αν θα την αντικαταστήσει από την επιλαχούσα της Β΄ που είναι οι Μικροθήβες!

Από την άλλη, στη Β΄ κατηγορία θα υπάρξει ο Νέος Μαγνησιακός για την αξιοποίηση του υλικού των ακαδημιών, υπάρχουν ομάδες ερωτηματικά, ενώ μετά από πρωτοβουλία παλαιών παραγόντων του Αστέρα Ριζομύλου γίνεται προσπάθεια ώστε η ομάδα να ενεργοποιηθεί και πάλι και να επανέλθει στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από δύο χρόνια. Ήδη αποφασίστηκε την επόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ να συγκληθεί συνέλευση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζομύλου, για να συζητηθεί το μέλλον και στόχος είναι να ξανακατέβει η ομάδα με πολλά νέα παιδιά στη Β’ ΕΠΣΘ.

Πάντως, όλα δείχνουν πως οι ομάδες θα είναι περισσότερες από την περίοδο 14-15 που είχε γίνει το αρνητικό ρεκόρ με τις λιγότερες ομάδες των τελευταίων 30 χρόνων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, που ήταν μόλις 37 -ενώ πριν 10 χρόνια ήταν 52! (δεν έπαιξαν Εθνικός Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, Ιάσων Άλλης Μεριάς που επανήλθαν μετά, αλλά και Χλόη, Δόξα Αερινού)…

Ενώ την περίοδο 2004-05 οι ομάδες ήταν 52, τη δεκαετία του ‘90 με τρεις κατηγορίες έπαιξαν 57 ομάδες που πολλές χάθηκαν…

Στην αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στην Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ συμμετέχουν 16 ομάδες σε έναν όμιλο και πάλι με την πρώτη ομάδα να προάγεται απευθείας στην Γ’ Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η έως και τη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018­2019 (μπορεί να είναι περισσότερες αν υπάρχουν πτήσεις από τη Γ΄ Εθνική). Πάντως, όπως έχει προβλεφτεί, την περίοδο 2018-2019 η Α’ κατηγορία θα έχει 14 ομάδες.

Στην Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ το πρωτάθλημα γίνεται και πάλι σε δύο ομίλους, ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, αφού και φέτος δικαίωμα συμμετοχής στη Β’ κατηγορία θα έχει κάθε νεοσύστατο σωματείο, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις, αφού την περίοδο 2018-2019 και η Β΄ θα είναι σε έναν όμιλο των 14 ομάδων και θα υπάρχει και Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Από τη Β΄ θα υποβιβαστούν 10 έως 14 ομάδες)

Ένα άλλο σημαντικό που θα πρέπει να έχουν στο νου τους για του χρόνου, είναι πως όλα τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στην Α’ κατηγορία την περίοδο 2018­2019 θα πρέπει να συμμετέχουν με τουλάχιστον ένα τμήμα στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΘ περιόδου 2018­2019. Σε αντίθετη περίπτωση, το Σωματείο θα υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία και τη θέση του θα καλύπτει η αμέσως επόμενη ομάδα από τον βαθμολογικό πίνακα της Β’ κατηγορίας της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου που διαθέτει την παραπάνω προϋπόθεση.

Σύμφωνα με τη λογική, οι φετινές ομάδες θα είναι:

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΜαγνησιακόςΠύρασος -Διαγόρας-Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος-Άρης Μελισσατίκων-Θησέας-Αίας Σούρπης-Παγασητικός-Ηρακλής-Ακρόπολη Σέσκλου-Αγία Παρασκευή-Άνθιμος Γαζής-Πηλέας-Σκόπελος (;)

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΘ: Δήμητρα-Μικροθήβες-Απόλλων Καναλίων-Α.Ε. 2002-Πανιώνιος-Ένωση Λεχώνια/Νηλέας-Ιάσων Αλ.Μεριάς-Εθνικός-Μακρινίτσα-Δάφνη-Τοξότης Κένταυρος Ν.Π. –Ελευθεριακός-Αγχίαλος- Αχιλλέας-Μυρμιδόνες-Αγία Άννα-Άθλος-Ν.Α. Νίκης-Ηρακλής Α.Θ. Αγροτικός -Α.Ε. Διμηνίου (;)-Αργοναύτες (;)-Νέος Μαγνησιακός-Αστέρας Ριζομύλου (;)-Ερμής-Δύναμις(;)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου