ΤΟΠΙΚΑ

Σκόραραν γκολ στο γήπεδο… των πανελλαδικών

σκόραραν-γκολ-στο-γήπεδο-των-πανελλα-394407

Παράλληλα με τις προπονήσεις η προετοιμασία για τις εξετάσεις σε μαθήματα και αγωνίσματα

Γκολ, αυτή τη φορά στο… γήπεδο των πανελλαδικών, έβαλαν ποδοσφαιριστές ομάδων της Μαγνησίας, που συνδύασαν τις προπονήσεις με τα μαθήματα και την προετοιμασία για τις εξετάσεις και κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους.

Ο Γιώργος Συκιώτης μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου εισήχθη στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, μετά από μία δύσκολη για τον ίδιο χρονιά. Το πρωί πήγαινε σχολείο, το μεσημέρι προπονούνταν, καθώς είναι τερματοφύλακας, στη συνέχεια ακολουθούσε πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο Πανθεσσαλικό για τα αθλήματα στα οποία εξετάστηκε για την είσοδό του στο ΤΕΦΑΑ, το απόγευμα στο φροντιστήριο και μετά μελέτη στο σπίτι, όπως περιγράφει ο πατέρας του Γιάννης Συκιώτης το «αυστηρό» πρόγραμμα, στο οποίο μπήκε ο γιος του με αποκλειστικό στόχο την εισαγωγή στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. «Δεν αισθάνεται καλά όταν είναι εκτός γηπέδων και γι’ αυτό τα συνδύασε όλα. Ηταν μάλιστα απόλυτος για τη σχολή που επέλεξε», λέει ο πατέρας του.

Οι κόποι του δικαιώθηκαν, ο αγώνας όμως συνεχίζεται για τον ίδιο. Ο Σεπτέμβριος δεν τον βρίσκει μόνο να περνά την πύλη του ΤΕΦΑΑ ως φοιτητής. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά για τον ίδιο και η νέα αγωνιστική περίοδος, που τον βρίσκει ως βασικό τερματοφύλακα στον Θερμαϊκό Θέρμης, ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί μαθήματα στην ακαδημία τερματοφυλάκων. Ο Γιάννης Συκιώτης έχοντας στο πλευρό του από μικρό παιδί τον προπονητή του Κ. Γρηγοριάδη ξεκίνησε από τον Ερμή, μπήκε στην ακαδημία της Νίκης, έπαιξε στην Αγία Αννα και στη συνέχεια μπήκε στην Κ19 του Βόλος Ν.Π.Σ.

Επιτυχία και για τον Στέλιο Τσιότρα από το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου. Ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Στεφανοβικείου κατάφερε επίσης να φέρει εις πέρας μία δύσκολη χρονιά με αγωνιστικές υποχρεώσεις, μαθήματα, προπονήσεις και φροντιστήρια και να εισαχθεί στη σχολή της πρώτης προτίμησής του στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. «Είχα συνηθίσει να προπονούμαι καθημερινά. Δυστυχώς εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων στα μαθήματα, αλλά και προκειμένου να αποφύγω τραυματισμούς, που θα με «έκοβαν» σε επιδόσεις στα αθλήματα, αναγκάστηκα να χάσω κάποιες προπονήσεις» αναφέρει ο Στέλιος Τσιότρας.

Ο ίδιος ετοιμάζεται πλέον να εγκατασταθεί στα Τρίκαλα για τις σπουδές του, τις οποίες θα συνδυάσει και με τη συνέχιση της καριέρας του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. «Εχω ήδη μιλήσει με ομάδες των Τρικάλων» τονίζει.

Τρεις διακρίσεις από τον Ρήγα Φεραίο

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου συγχαίρει τρεις αθλητές της, που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές επιλογής τους στο Πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωσή τους οι «κυανόλευκοι» επισημαίνουν:

«Εκτός από καλοί αθλητές, είναι και καλοί μαθητές. Αυτό απέδειξαν οι τρεις παίκτες του συλλόγου μας, που με τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους στις σχολές που επιθυμούν, με καλή σειρά και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

Η ικανοποίηση και η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί τα παιδιά αυτά επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τις αξίες (εργατικότητα, υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα) και τις προτεραιότητες (πρώτα το σχολείο, μετά το ποδόσφαιρο), που δίνουμε ως σύλλογος στους αθλητές μας.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας – Αθανάσιος Μπόλκας εισάγεται στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), ο Λεονίς Χότζα εισάγεται στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος) και Γεώργιος Μπόλκας εισάγεται στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η διοίκηση και το αγωνιστικό τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου Βελεστίνου Ρήγας Φεραίος δίνουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τους τρεις αθλητές τους και τις οικογένειές τους, εύχονται υγεία, καλή πρόοδο στις σπουδές τους, πάντα επιτυχίες και να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου