ΤΟΠΙΚΟ

Δύσκολο έργο στη συνέχεια

δύσκολο-έργο-στη-συνέχεια-39260

Για Ρήγα Φεραίο και Πύρασο που αντιμετωπίζουν Αιγινιακό και Καραϊσκάκη

Με τις ομάδες που φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αγωνίζονται την Κυριακή Ρήγας και Πύρασος. Οι Βελεστινιώτες δοκιμάζονται στην έδρα του πρωτοπόρου Αιγινιακού, ενώ οι Αγχιαλίτες υποδέχονται τον δεύτερο της κατάταξης Καραϊσκάκη.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός και θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίποντο από τους συλλόγους της Μαγνησίας γιατί ακολουθεί και το ντέρμπι μεταξύ τους στην επόμενη αγωνιστική στην έδρα του Καραϊσκάκη στην Αρτα.

Επιστροφή Ζενούνι στο Ρήγα

Με αναπτερωμένο το ηθικό θα ταξιδέψει στο Αιγίνιο ο Ρήγας. Οι κυανόλευκοι μετά τη νίκη τους επί του Πυράσου την προηγούμενη Κυριακή έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την παραμονή τους, την οποία ουσιαστικά κλείδωσαν, αφού απ’ ό,τι φαίνεται δύσκολα κάποια από τις ομάδες που είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού θα ξεπεράσει το Ρήγα στη βαθμολογία.

Ωστόσο, με μία νίκη οι κυανόλευκοι θα έχουν φτάσει και μαθηματικά στην επίτευξη του στόχου. Η αναμέτρηση της Κυριακής ωστόσο δεν θα είναι εύκολη, αφού ο πρωτοπόρος Αιγινιακός χρειάζεται τη νίκη για να συνεχίσει την πορεία του στην κορυφή. Ωστόσο, οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν για το θετικό αποτέλεσμα, βέβαια το κυριότερο για αυτούς είναι να παραταχθούν σωστά αμυντικά και βέβαια να αγωνιστούν με την συνταγή του ματς του πρώτου γύρου.

Οι Βελεστινιώτες στο πρώτο παιχνίδι είχαν επιβληθεί του Αιγινιακού με 2-0, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία των κυανόλευκων ξεκινά σήμερα μετά την προπόνηση – χαλάρωμα της προηγούμενης Δευτέρας. Στα θετικά για τον Λάκη Μπακάλη συγκαταλέγεται η επιστροφή του Κώστα Ζενούνι. Ο μεσοεπιθετικός του Ρήγα απείχε από την αγωνιστική δράση τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, αφού είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες.

Ανασύσταση δυνάμεων στον Πύρασο

Μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής το τεχνικό επιτελείο του Πυράσου προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να δώσουν ένα ακόμη δύσκολο ματς. Οι Αγχιαλίτες αγωνίζονται κόντρα στον Καραϊσκάκη, όμως θα επιδιώξουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότεροι στην έδρα τους.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στις επόμενες αγωνιστικές. Διότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία με νίκη επί του Εθνικού, του Οπούντιου και του Τυρνάβου θα απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα πάρουν άνευ αγώνος το τρίποντο από τον Φωκικό.

Ετσι, με τη συγκομιδή των 12 αυτών βαθμών θα φτάσουν στους 43 και λογικά θα βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για την παραμονή τους. Πάντως, η εικόνα των κυανόλευκων στην προηγούμενη αγωνιστική ήταν μέτρια, συνεπώς για να πάρουν τις παραπάνω νίκες θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους.

Στον αγωνιστικό τομέα, εν συγκρίσει με την προηγούμενη αγωνιστική στη διάθεση του προπονητικού τιμ θα βρίσκονται οι Νίκος Μπασδάνης και Κώστας Βαγγελάκος που απείχαν λόγω της κόκκινης κάρτας που είχαν δεχτεί στο ματς με τον Δωτιέα Αγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου