ΤΟΠΙΚΟ

«Ολοι στη Γενική Συνέλευση»

ολοι-στη-γενική-συνέλευση-386520

Σε αυξημένη συμμετοχή καλεί τα σωματεία της ΕΠΣΘ ενόψει των εκλογών, ο Θανάσης Αγγελόπουλος
Τα δεδομένα στην ΕΠΣΘ ανέλυσε ο πρόεδρος της Δάφνης, κ. Θανάσης Αγγελόπουλος, σε δηλώσεις του. Ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους των εκλογών της ερχόμενης Δευτέρας (10/8), καλεί τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή, ανεξαρτήτως των προτιμήσεων, ενώ μίλησε και για τη στάση της ΕΠΟ.

Τέλος, συμπλήρωσε πως, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τη διοίκηση του Μπ. Πάσχου. Αναλυτικά, τα λόγια του στον ΣΠΟΡFM 89.5:

«Εμείς ως Δάφνη ζητήσαμε εκλογές, στέλνοντας επιστολή στην οποία είχαμε αναφέρει ότι καθιστούμε υπευθύνους όλους αυτούς που ψήφισαν και έφεραν την ΕΠΣΘ σε αυτήν την κατάσταση. Κατ’ εμάς όταν τα 27 σωματεία ζήτησαν Γενική Συνέλευση και εκλογές, έπρεπε ο κ. Πάσχος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μπατζιάκα και να εφαρμόσουν αυτό το οποίο τα σωματεία ζητούσαν. Ετσι, θα οδηγούμασταν σε εκλογές χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει αυτή η διοίκηση Πρωτοδικείου.

Τέλος πάντων, αυτά έγιναν και αφού προκηρύχτηκαν εκλογές, κάτι που εμείς είχαμε ζητήσει, θα ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Λασκαράκης και μου ζήτησε να βρεθούμε όπως και έγινε. Στη συνάντηση πήγα εγώ με άλλα τρία μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μου και είδαμε πως είχε τον ίδιο στόχο με εμάς, δηλαδή να αρθεί η τιμωρία της ΕΠΣΘ, να γίνουν τα πρωταθλήματα και να αγωνισθούμε. Κατόπιν αυτού αποφασίσαμε να βάλουμε δικό μας υποψήφιο και μετά από συζήτηση θεωρήθηκε πως ήταν καλύτερο να μπω εγώ στο ψηφοδέλτιο. Εγώ θα ήθελα να έχουν όλα τα σωματεία έναν δικό τους υποψήφιο στις εκλογές και οι καλύτεροι να εκλεγούν. Ετσι έγινε αυτό το ψηφοδέλτιο και θέλω να ζητήσω από όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές, ώστε να γίνει η προσπάθεια, που πρέπει να γίνει κάτω στην ΕΠΟ. Τις ομάδες του τοπικού δεν τις χωρίζει τίποτα, αντιθέτως υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενώνουν. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε μία λύση, σε αυτό το πρόβλημα που υπάρχει».

Πιστεύετε πως η νέα διοίκηση που θα προκύψει, θα έχει τη δυνατότητα να φέρει τις συνομιλίες με την ΕΠΟ εις πέρας και να αρθεί αυτή η ποινή;

«Εμείς θα κάνουμε αυτήν την προσπάθεια, πιστεύω πως η ΕΠΟ πρέπει να μας ακούσει, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε, κάτι διαφορετικό, εντάξει και αν δεν μας ακούσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ υπάρχει και η Γ.Σ. των Μελών στις 28/8 που θα τεθεί εκεί το θέμα, δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, πάντως εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε, δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Και σε αυτό το σημείο, θέλω να πω πως αυτοί που ζητούν από τα σωματεία να μην έρθουν στην Γενική Συνέλευση, αυτοί που έφεραν την ΕΠΣΘ σε αυτό το σημείο, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν. Τα σωματεία πρέπει να συμμετάσχουν κανονικά στη Γενική Συνέλευση. Εντάξει υπάρχει αυτή η διοίκηση Πρωτοδικείου, η ευθύνη όμως είναι αυτών που δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε εκλογές, όπως ζήτησαν τα σωματεία, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Ισως, για εγωισμό δικό τους ή για προσωπικές τους φιλοδοξίες, δεν γνωρίζω για ποιο λόγο το έκαναν αυτό, αλλά θα πρέπει τα σωματεία να έρθουν, να δούμε τι θα γίνει, να μιλήσουμε και να προχωρήσουμε σε εκλογές».

Η εικόνα που έχετε είναι πως θα υπάρξει αποχή;«Εγώ πιστεύω πως 30 με 35 σωματεία θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Δηλαδή θα υπάρξει μία αυξημένη συμμετοχή. Αλλά ζητώ να έρθουν όλα τα σωματεία. Εμείς, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν. Ολους μας ενώνει η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Εχουμε παιδιά τα οποία θέλουν να αγωνισθούν, ακαδημίες, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Επρεπε ήδη να έχουν καθίσει όλοι σε ένα τραπέζι Μπατζιάκας, Πάσχος και Ακτσιαλής και όποιος άλλος ήταν εκεί και να τα βρουν. Αυτά είναι μικροπρέπειες και εγωισμοί για μένα».

Πιστεύετε πως η ΕΠΟ μπορεί να το πάρει εκδικητικά και να μην αναγνωρίσει τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές; «Ούτως η άλλως η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει καμία διοίκηση της ΕΠΣΘ έως τώρα».

Επειδή στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ως πρόεδρος αναγνωρίζεται ο κ. Πάσχος. «Ούτε τον κ. Πάσχο αναγνώρισε. Γιατί αν τον είχε αναγνωρίσει θα είχε άρει την τιμωρία της Ενωσης και ο κ. Πάσχος θα ήταν πρόεδρος για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αλλά δεν έγινε αυτό. Γι’ αυτό εμείς ζητήσαμε εκλογές και έπρεπε να το σεβαστούν. Βάσει του καταστατικού εάν ζητηθεί από τα μέλη να γίνει Εκτακτη Γ.Σ. είναι υποχρεωμένοι να το δεχθούν. Απορώ γιατί δεν το δεχτήκαν».

Δήλωση Κ. Μπάιμπα

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΘ εξηγεί ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Μπάιμπας, μέσω της εξής δήλωσης:
«Αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΠΣΘ κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα, πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι μπορώ να βοηθήσω από την πλευρά μου, σε συνεργασία πάντα με τους υπόλοιπους υποψήφιους για το συμβούλιο, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στις σχέσεις της με την υπερκείμενη θεσμική αθλητική αρχή, δηλ. την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Αυτό θα είναι το βασικό μέλημα, εφόσον τα σωματεία με εκλέξουν και πιστεύω ότι η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως δικηγόρος αθλητικών υποθέσεων επί είκοσι χρόνια στην Αθήνα και στο Βόλο, μου δίνουν τη θέληση, τη δύναμη και την ικανότητα να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που άλλωστε αποτελεί κυρίαρχη επιδίωξη και των εν δυνάμει άμεσα ενδιαφερόμενων και θιγόμενων, δηλ. των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιρικών σωματείων αλλά και της ΕΠΟ, όπως επιτάσσει το συμφέρον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και προκύπτει από τους καταστατικούς σκοπούς και επιδιώξεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου