ΤΟΠΙΚΟ

Μαθαίνει αντιπάλους ο Πύρασος

μαθαίνει-αντιπάλους-ο-πύρασος-3615

Ο Πύρασος είναι από την περασμένη Κυριακή η πρωταθλήτρια ομάδα ΕΠΣΘ της περιόδου 2021-2022 και ήδη σκέφτεται το επόμενο βήμα, που είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική, καθώς για να κερδίσει την προαγωγή στην παραπάνω κατηγορία θα δώσει άλλους 6 αγώνες με πρωταθλητές από άλλες 6 Ενώσεις.

Ο Πύρασος ήδη γνωρίζει κάποιους από τους αντιπάλους του, που θα είναι οι πρωταθλητές των Ε.Π.Σ. Κοζάνης, Γρεβενών, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

Ο Πύρασος έχει κληρωθεί να παίξει σε ένα γύρο με 3 αγώνες εντός έδρας, 3 αγώνες εκτός και να έχει ένα ρεπό στην 6η αγωνιστική.

Η πρεμιέρα στο μίνι πρωτάθλημα ανόδου για τον Πύρασο θα είναι εντός έδρας και θα περιμένει τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Γρεβενών, που θα είναι ο Πυρσός ή τα Γρεβενά Αεράτα, ενώ στην 2η αγωνιστική θα πάει στην Καρδίτσα, για να παίξει με τον Αστέρα.

Με τον Πυρσό ο Πύρασος βρέθηκε στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής 2014-15, αλλά η ομάδα των Γρεβενών είχε εγκαταλείψει πριν τη λήξη του α’ γύρου και έτσι κερδήθηκαν βαθμοί άνευ αγώνα, ενώ με τον Αστέρα Καρδίτσας η ομάδα της Αγχιάλου έπαιξε στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής 2008-09.

Στην 3η αγωνιστική υπάρχει νέα έξοδος για τον Πύρασο, που θα αγωνιστεί στη Στυλίδα, όπου η τοπική ομάδα (Α.Ο.Σ.) επίσης την περασμένη Κυριακή κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Φθιώτιδα με 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα (στους +2 από τη Δάφνη Λιβανατών).

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου των μπαράζ στην 4η αγωνιστική για τον Πύρασο θα συνεχιστεί με εντός έδρας αγώνα με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Τρικάλων. Σήμερα Τετάρτη 20/4 στο ουδέτερο γήπεδο Φήκης γίνεται το μπαράζ Μετέωρα-Διγενής Νεοχωρίου, από το οποίο θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής με φαβορί την ομάδα της Καλαμπάκας.

Πύρασος και Μετέωρα είχαν βρεθεί αντίπαλοι τέσσερις φορές στη Δ’ Εθνική και μάλιστα όλα τους τα παιχνίδια ήταν ισόπαλα!

Στην 5η αγωνιστική ο Πύρασος θα είναι γηπεδούχος φιλοξενώντας τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Κοζάνης, όπου απομένει μια αγωνιστική, για να κριθεί ο τίτλος. Ο Μακεδονικός Φούφα από την Πτολεμαΐδα είναι στο +1 β. από τον Αλιάκμονα Αιανής.

Ενώ στην 6η αγωνιστική υπάρχει ρεπό, στην 7η ο Πύρασος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας μια γνώριμη και ισχυρή ομάδα, τον Δωτιέα Αγιάς, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ΕΠΣ Λάρισας. Ο Πύρασος είχε αντιμετωπίσει τον Δωτιέα σε δυο περιόδους, το 14-15 και το 15-16 στη Γ’ Εθνική.

Από τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος μετά από 7 αγωνιστικές οι τρεις πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογική κατάταξη παίρνουν το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική.

Συνολικά στη διαδικασία αυτή θα μπουν 56 ομάδες από όλη την Ελλάδα χωρισμένες σε 8 ομίλους και την άνοδο στη Γ’ Εθνική θα κερδίσουν οι 24.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου