ΤΟΠΙΚΟ

Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης των παικτών του Νηλέα

αξιολόγηση-φυσικής-κατάστασης-των-πα-336693

Την περασμένη Δευτέρα 31/8 ξεκίνησε η προετοιμασία της «Ενωσης Λεχωνίων – Νηλέας» υπό την επίβλεψη του προπονητή Στάθη Φάλκου. Η διοίκηση θέλει να είναι όλα έτοιμα αλλά και οι παίκτες να είναι απολύτως ευχαριστημένοι από την οργάνωση της ομάδας. Ετσι, στο γήπεδο των Κάτω Λεχωνίων που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, διεξήχθησαν τεστ ελέγχου φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Η αξιολόγηση έγινε υπό την επιμέλεια του καθηγητή κ. Ζήση Παπανικολάου και των καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, Καλαϊτζή Μαργαρίτη και Σταμέλου Κωνσταντίνου.

Παρόντες ήταν 29 ποδοσφαιριστές της ομάδας. Κατά τη διάρκεια των τεστ συμμετείχε και βοήθησε το συμβούλιο της ομάδας. Τα τεστ που διεξήχθησαν είναι τεστ πεδίου που ελέγχουν με αξιοπιστία και εγκυρότητα διάφορες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Π.χ. αερόβια ικανότητα, ευλυγισία, ευκαμψία, κινητικότητα, ταχύτητα έναρξης, μέγιστη ταχύτητα, αερόβιο – αναερόβιο κατώφλι.

Εγινε ανάλυση των δεδομένων από τον κ. Ζήση Παπανικολάου και τον προπονητή της ομάδας κ. Φάλκο Ευστάθιο και τους προαναφερθέντες καθηγητές φυσικής αγωγής. Σκοπός των τεστ είναι να αξιολογηθεί το αγωνιστικό επίπεδο των παικτών και να εκπονηθεί ένα ενιαίο επιστημονικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης για την βελτίωση τους κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Τα τεστ θα επαναληφθούν στο τέλος της περιόδου προετοιμασίας, ώστε να δημιουργηθεί το πλήρες πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο.

Η παρουσία του καθηγητή και των συνεργατών του είναι εθελοντική.

Συνεχίζονται οι εγγραφές της Ακαδημίας, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6μ.μ. – 8μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: κ. Φάλκος Ευστάθιος 6979132453.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου