ΤΟΠΙΚΑ

Στη Μαδρίτη φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

στη-μαδρίτη-φοιτητές-του-πανεπιστημί-30360

Η Ειδικότητα Ποδοσφαίρου του 4ου έτους του ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποίησε με επιτυχία την εκπαιδευτική εκδρομή στη Μαδρίτη. Η εκδρομή που έγινε από τις 5 – 11 Απριλίου του 2016, είχε σκοπό, μεταξύ άλλων, την ξενάγηση των φοιτητών στο ιστορικό γήπεδο «Stadium el Santiago Bernabeu» της Ρεάλ Μαδρίτης και στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του γηπέδου (αποδυτήρια , κερκίδες και γήπεδο).

Επίσης οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις οργανωμένες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις του Technical University of Madrid Faculty of Physical Activity and Sport Science, (γήπεδα βόλλευ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, μπάτμιτον, κλειστό κολυμβητήριο, γυμναστήρια, ποδηλατοδρόμιο, κλειστές και ανοιχτές εγκαταστάσεις κλασικού αθλητισμού, αίθουσες ενόργανης γυμναστικής, πολεμικών τεχνών). Η εμπειρία του εκπαιδευτικού ταξιδιού έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, να γνωρίσουν από κοντά νέες διδακτικές, ερευνητικές και προπονητικές προσεγγίσεις των αθλητών διεθνούς επιπέδου.

Το πρόγραμμα περιελάβανε και ξενάγηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Real, «Ciudad Deportiva del Real Madrid», και ειδικότερα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τους εξειδικευμένους εξοπλισμούς, (γήπεδα, αποδυτήρια, γυμναστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους περίθαλψης. Ιδιαίτερη αξία είχε και η επίσκεψη της ειδικότητας ποδοσφαίρου στην Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί η ειδικότητα ποδοσφαίρου του ΣΕΦΑΑ, παρακολούθησε τη διάλεξη του προπονητή Κ8 της Ρεάλ Jaime Torcal με θέμα: «Η οργάνωση και η Σύσταση των Ακαδημιών της Ρεάλ». Ο κύριος Torcal αναφέρθηκε στον τρόπο ανίχνευσης και τη διαδικασία εξέλιξης των μικρών ποδοσφαιριστών, καθώς και τον μακροχρόνιο προγραμματισμό που πρέπει να ακολουθήσουν οι προπονητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου