ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΘ Θαν. Παπαγιάννης

ελεύθερος-ο-πρώην-πρόεδρος-της-επσθ-θα-291157

Αποφυλακίζεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος τη ΕΠΣΘ Θανάσης Παπαγιάννης με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.

Χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει ο Θαν. Παπαγιάννης για αποφυλάκιση, διότι κρίθηκε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η αναίρεση που έχει ασκήσει στον Αρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης εναντίον του, να γίνει αποδεκτή.

Ο Θαν. Παπαγιάννης άκουσε την απόφαση με πολύ μεγάλη ικανοποίηση και συγκινημένος καθώς σήμερα το πρωί αναμένεται να αποφυλακιστεί και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στις 19 Φεβρουαρίου του 2015 είχε κρίνει ένοχο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΘ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, χρηματικού ποσού το χρονικό διάστημα 1999 – 2002 και είχε επιβάλλει 7 έτη κάθειρξης,

Η υπόθεση αφορούσε τη χρονική περίοδο από το 1999 έως το 2002 και ο ίδιος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού 180.000 ευρώ. Τα χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διανέμονταν μέσω της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ) στα τοπικά σωματεία. Ωστόσο, επί θητείας του στη θέση του προέδρου λήφθηκε απόφαση, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, να πληρώνονται απευθείας από την ΕΠΣΘ ο ρουχισμός, η διαιτησία και οι μετακινήσεις των σωματείων.

Η πλευρά υπεράσπισης προσκόμισε τον περασμένο Φεβρουάριο στο δικαστήριο τις σχετικές αποφάσεις, καθώς και την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Ωστόσο, το δικαστήριο «έμεινε στους τύπους και όχι στην ουσία» όπως είχε σχολιάσει τότε η πλευρά του Θ. Παπαγιάννη με τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΘ, που εξαρχής είχε πάρει όλη την ευθύνη πάνω του για λογαριασμό του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, να δηλώνει σε όλους τους τόνους στην ακροαματική διαδικασία ότι «δεν καταχράστηκε ούτε δραχμή και ότι επρόκειτο για έναν διαφορετικό χειρισμό των χρημάτων, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης».

Η υπεράσπιση του πρώην προέδρου της ΕΠΣΘ κατέθεσε αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, δεν έχει ωστόσο προσδιοριστεί χρονικά η συζήτηση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου