ΤΟΠΙΚΟ

Επική ανατροπή για Πύρασο μέσα σε εννέα λεπτά

επική-ανατροπή-για-πύρασο-μέσα-σε-εννέ-283568

Τον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι χθες Θεσπρωτό υποδέχθηκε ο Πύρασος στο Ναρθάκι Φαρσάλων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής, όπου κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ και να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, φτάνοντάς έτσι στους έξι βαθμούς με μία επική ανατροπή, αφού πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα εννέα λεπτών.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Τσιουρέλη να πετυχαίνει δύο γκολ, η άμυνα του Θεσπρωτού έδειχνε πλήρως αποδιοργανωμένη, με τον Στεφανή να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με πέναλτι στο 93’.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Στέφανος Ξηροφώτος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Βαν ντε Γουίχε κάτω από τα δοκάρια, τον Καψιώτη στα δεξιά της άμυνας, τον Δημητριάδη στα αριστερά και στόπερ τους Μπόρα και Στεφανή. Στον άξονα έπαιξε ο Βαγγελάκος. Μαλακασιώτης και Κοντζαθανάσης στις πτέρυγες και οι Τσιουρέλης, Αναστασίου πίσω από τον Κοντοβά.

Προβάδισμα αλλά…

Δυναμικά μπήκε ο Πύρασος στο παιχνίδι, αφού απείλησε τρεις φορές τα αντίπαλα καρέ, αλλά το γκολ που δέχτηκε στο 35ο λεπτό μείωσε την κινητικότητά του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα να είναι εις βάρος του.

Στο 20ο λεπτό ο Κοντζαθανάσης έβγαλε την παράλληλη πάσα, αλλά ο Μαλακασιώτης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Πύρασο να απειλεί ακόμη δύο φορές και μετά από σουτ των Αναστασίου και Κοντοβά.

Ομως, στο 35’ και μετά από γέμισμα η άμυνα των «κυανόλευκων» αδράνησε, ο Πέντσας βρέθηκε μόνος του με τον Βαν Ντε Γουίχε και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, για να απειλήσουν εκ νέου με ένα σουτ από τον Νάκα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βαν Ντε Γούιχε.

Πέτυχε το… θαύμα

Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου στο δεύτερο μέρος απειλήθηκαν και με ένα δεύτερο τέρμα, αλλά στάθηκαν τυχεροί, αφού από εκτέλεση φάουλ του Γεωργίου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βαν Ντε Γούιχε στο 50΄.

Από κει και πέρα ο Πύρασος είδε με άλλο μάτι το παιχνίδι και έδειξε αποφασισμένος να γυρίσει το σε βάρος του σκορ, κάτι που πέτυχε μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών.

Αρχικά και στο 83ο λεπτό ο Τσιουρέλης με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, από το ύψος της περιοχής, μετά από κεφαλιά πάσα του Κοντοβά για το 1-1.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έδειξαν να αναθαρρούν και δεν πέρασαν παραπάνω από πέντε λεπτά προκειμένου να πετύχουν την ανατροπή. Συγκεκριμένα και πάλι ο Τσιουρέλης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, με τη φάση να ξεκινά από τα πόδια του Κοντοβά ο οποίος σέντραρε και ο μέσος του Πυράσου σκόραρε αυτή τη φορά με κεφαλιά για το 1-2.

Η άμυνα του Θεσπρωτού, έδειξε να τα έχει χαμένα και μετά τα δύο συνεχόμενα γκολ ήρθε ακόμη ένα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κοντοβάς βγήκε και πάλι στην αντεπίθεση και στην προσπάθειά του να σκοράρει, ο πορτιέρο της ομάδας της Ηγουμενίτσας τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Στεφανής, γράφοντας το τελικό 3-1, με τα ξέφρενα πανηγύρια των Αγχιαλιτών να μην έχουν τελειωμό.

ΠΥΡΑΣΟΣ -ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ

3η αγωνιστική – Γ΄ Εθνική

3-1

Σκόρερ: 84΄, 87΄ Τσιουρέλης, 93’ πεν. Στεφανής – 35’ Πέντσας

Διαιτητής: Ξηρογιάννης(Βοιωτίας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης(Φθιώτιδας)

ΠΥΡΑΣΟΣ (Ξηροφώτος): Βαν ντε Γουίχε, Καψιώτης (78’ Πλασταράς), Δημητριάδης, Μπόρας, Μαλακασιώτης (70’ Χατζητρακόσιας), Στεφανής, Κοτζαθανάσης (50’ Καρακώστας), Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, Κοντοβάς, Αναστασίου.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Λαδιάς): Κωνσταντάκος, Μώκος, Πανταζής, Σαλταφίδας 85’, Μήτσης, Καρύδης, Καρυπιάδης, Νάκος, Σουκριόγλου, Πέντσας, Γεωργίου (85’ Μπίκας), Τζερεμές (75’ Μήτσελος).

Ξηροφώτος: «Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι»

Ο προπονητής του Πυράσου, κ. Στέφανος Ξηροφώτος, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη χθεσινή νίκη της ομάδας του. Αναλυτικά: «Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και με σκληρή προσπάθεια κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Από την Τρίτη ξεκινάμε τις προπονήσεις κοιτάμε μπροστά και πάμε για το επόμενο παιχνίδι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου