ΤΟΠΙΚΟ

Από τη χθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΟ

από-τη-χθεσινή-γ-σ-της-επο-279410

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ συνεδρίασε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αποφάσισε την άρση της ποινής της ΕΠΣΘ, και έτσι μετά από πολύ καιρό, το τοπικό ποδόσφαιρο αποκτά και πάλι ζωή, ενώ οι ομάδες της Γ’ Εθνικής επιστρέφουν σπίτι τους…, όπως έγραψε προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ δέχτηκαν τον κ. Περικλή Λασκαράκη, σε θετικό κλίμα, ο οποίος συνοδεύονταν από το Γενικό Γραμματέα της Ενωσης, τον κ. Μίλτο Καλόγηρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, είχε μία συνομιλία με μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. και ο πρόεδρος, κ. Γκιρτζίκης ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα Διοίκηση της Ενώσεως και παράλληλα τόνισε πως εάν η Ενωση ξανακινηθεί εναντίον της ΕΠΟ, θα διαγραφεί οριστικά από μέλος της Ομοσπονδίας.

Η διοίκηση Λασκαράκη με έγγραφό της, το οποίο είχε την υπογραφή όλων των μελών του Δ.Σ. έκανε ξεκάθαρο πως δεν ξαναγίνει οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της ΕΠΟ, για τα επόμενα δύο χρόνια, όπου θα βρίσκονται στο τιμόνι της Ενωσης, δηλαδή έως το Μάιο του 2017.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ όπου αποφασίσθηκε η άρση της ποινής, η επαναδραστηριοποίηση της ΕΠΣΘ και η επιστροφή των ομάδων της Γ’ Εθνικής στη φυσική τους έδρα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το θέμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις: Αποφασίστηκε να αρθεί η ποινή που είχε επιβληθεί στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας».

Λασκαράκης: «Σε πείσμα κάποιων η ΕΠΣΘ επέστρεψε»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Περικλής Λασκαράκης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αμέσως μετά την άρση της ποινής της Ενωσης. Αναλυτικά: «Το ταξίδι εμού και των συνεργατών μου που άρχισε στις 10 Αυγούστου με την εκλογή μας ως διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας έλαβε σήμερα ευτυχές τέλος. Σε πείσμα λασπολόγων, αμφισβητιών, εξυπηρετούντων μικροπρεπή και προσωπικά συμφέροντα, η ΕΠΣΘ από σήμερα επανέρχεται ως ισότιμο μέλος στους κόλπους της ΕΠΟ. Ευχαριστώ όλους όσοι μας πίστεψαν, όλους όσοι δεν τους πίστεψαν, όλους όσοι μας στήριξαν τιμώντας μας με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνουμε όχι μόνον αυτούς αλλά όλους ανεξαιρέτως ότι από εδώ και στο εξής νέα ήθη και τακτικές πλέον θα εφαρμόζονται στην ΕΠΣΘ».

Επόμενες κινήσεις

Οσον αφορά πλέον τις επόμενες κινήσεις πρώτο μέλημα είναι οι μεικτές. Το πρωτάθλημα ξεκινά την επόμενη Τετάρτη 21/10. Το αντιπροσωπευτικό σύνολο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τη Λάρισα όπου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Λάρισας. Προπονητής αναμένεται να οριστεί ο κ. Αντώνης Μάνδαλος.

Ο έμπειρος προπονητής που την περσινή σεζόν βρισκόταν στον πάγκο του Θησέα Αγριάς για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, έχει θητεύσει ως προπονητής και στην Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου θα δημιουργήσει ένα αξιόλογο ανταγωνιστικό σύνολο. Επίσης Ενωσιακός προπονητής θα παραμείνει και ο Γ. Γάτος.

Η νέα διοίκηση πρέπει επίσης να κάνει γρήγορα τις κινήσεις της έτσι ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 24 του μηνός όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο κ. Λασκαράκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος χθες κατέθεσε στην ΕΠΟ την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για να εγκριθεί και παράλληλα ανακοινώθηκε και στα σωματεία.

Ανοιξαν οι κωδικοί

Από χθες το απόγευμα άνοιξαν και οι κωδικοί για μεταγραφές στην Ενωση και έτσι οι ομάδες θα μπορούν να κινηθούν κανονικά προκειμένου να συμμετάσχουν οι ποδοσφαιριστές της στα τοπικά πρωταθλήματα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό χθες από την ΕΠΣΘ και κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του ΔΣ της, συγκροτήθηκε η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Καλόγηρος Μίλτος
Μέλος: Κουζάκης Ιωάννης
Μέλος: Παγωνόπουλος Γιώργος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου