ΤΟΠΙΚΟ

«Η διαιτησία θα γίνει καλύτερη»

η-διαιτησία-θα-γίνει-καλύτερη-277855

Νέα πρόσωπα επιλέχτηκαν για τη νευραλγική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΘ την Τρίτη 13/10. Οπως ανακοινώθηκε από την Ενωση η συγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας, κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως του Δ.Σ. είναι η εξής:

Πρόεδρος: Καλόγηρος Μίλτος

Μέλος: Κουζάκης Ιωάννης

Μέλος: Παγωνόπουλος Γιώργος.

Ετσι υπό την προεδρία του Μ. Καλόγηρου ο Ι. Κουζάκης θα αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή στην Ενωση. Μετά την απομάκρυνση του Σπύρου Κανούλη στις 17 Ιουλίου από τη διοίκηση Πρωτοδικείου, η νέα διοίκηση έψαχνε το νέο πρόσωπο που θα κάνει ό,τι καλύτερο για την τοπική διαιτησία.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Κουζάκης είναι από τους παλιούς διαιτητές της ΕΠΣΘ, ενώ διετέλεσε και επόπτης σε αγώνες της Α’ Εθνικής. Συγκεκριμένα το 1993 αποφοίτησε από τη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣΘ και ξεκίνησε να σφυρίζει στους αγώνες του τοπικού μας Πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεχώρισε σφυρίζοντας πολλούς αγώνες και ντέρμπι και εκτός Μαγνησίας παίρνοντας πάντα συγχαρητήρια ειδικά μετά το ματς Λεβαδειακός – Εργοτέλης που έκρινε άνοδο και ήταν και εφαλτήριο για τη δική του άνοδο και έτσι το 2005 βρέθηκε στους πίνακες της Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Από το 2005 έως το 2007 ήταν βοηθός σε αγώνες και την πρώτη χρονιά είχε και την καλύτερη βαθμολογία από όλους τους άλλους επόπτες της πρώτης κατηγορίας. Η τελευταία χρονιά που σφύριξε σε γήπεδα της Μαγνησίας ήταν το 2008. Από κει και πέρα ήταν παρατηρητής διαιτησίας στην ΕΠΣΘ, στη Γ’ Εθνική και εκπαιδευτής στη Β’.

Κουζάκης: «Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας»

Ο κ. Ιωάννης Κουζάκης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το νέο του ρόλο στην ΕΠΣ Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα: «Μας περιμένει πολλή δουλειά. Ομως, έχουμε όρεξη και πιστεύω πως θα καταφέρουμε το τοπικό πρωτάθλημα να γίνει πολύ καλύτερο. Σκοπεύουμε να στηριχτούμε κυρίως σε νέα παιδιά, χάσαμε έμπειρους διαιτητές οι οποίοι είτε σταμάτησαν για διάφορους λόγους, είτε μεταγράφηκαν σε άλλη ΕΠΣ. Θεωρώ πως το κυριότερο είναι το κίνητρο για τα νεαρότερα παιδιά και αυτό είναι να ξεχωρίσουν και να σφυρίξουν σε εθνικές κατηγορίες.

Την Τετάρτη που πήγα μαζί με τον Πρόεδρο στην ΕΠΟ, μίλησα με τον κ. Βασσάρα ο οποίος μου είπε πως θα διεξαχθούν σεμινάρια – εξετάσεις για τους διαιτητές της Ενωσής μας, έτσι ώστε να μπορέσουν φέτος να σφυρίξουν σε ανώτερες κατηγορίες, αυτό ίσως γίνει μέσα στον Νοέμβριο. Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να έχουμε πολύ υπομονή. Επίσης, θα γίνουν εξετάσεις και σε τοπικό επίπεδο, γραπτές και αγωνιστικές για διαιτητές και παρατηρητές. Επίσης, σκοπεύω να καλέσω τους παράγοντες για να τους ενημερώσω για τις αλλαγές που έχουν γίνει στα διαιτητικά. Τέλος, τη Δευτέρα ξεκινούν οι επιμορφωτικές συγκεντρώσεις έτσι ώστε να είμαστε και εμείς από μεριάς μας έτοιμοι για την έναρξη των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΘ κ. Μίλτος Καλόγηρος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη συγκεκριμένη επιλογή. Αναλυτικά: «Θεωρώ πως ο κ. Κουζάκης ήταν από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι αγαπητό πρόσωπο και πιστεύω πως η διαιτησία θα γίνει καλύτερη. Και μαζί με τον κ. Παγωνόπουλο που είναι γνώστης των πραγμάτων θα δούμε πολύ καλά πράγματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου