ΤΟΠΙΚΟ

«Εφικτός στόχος η παραμονή»

εφικτός-στόχος-η-παραμονή-277421

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνει φέτος ο Ρήγας Φεραίος εμφανίστηκε ο Γιώργος Αλεξίου

Για την σκληρή δουλειά που κάνει ο Ρήγας Φεραίος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με στόχο την επίτευξη του στόχου της ανόδου μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Αλεξίου.

Ο μέσος των κυανόλευκων χαρακτήρισε εφικτό το φετινό στόχο, εξέφρασε την πίστη του για παραμονή στην κατηγορία, μίλησε για το επίπεδο του τρίτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εαυτό του.

Ο Γιώργος Αλεξίου μίλησε, στις δηλώσεις του στο επίσημο ιστολόγιο του Ρήγα Φεραίου (asrigasferaios.blogspot.gr):

Για την επιστροφή του στην ομάδα μετά τις σπουδές στην Κομοτηνή: «Γυρνώντας βρήκα την ομάδα στην καλύτερη φάση ίσως της σύγχρονης ιστορίας της. Με την άνοδο στην Γ ’ εθνική κατηγορία, με την οργάνωση την οποία έχει κρατήσει και έχει βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου και φυσικά με την παρουσία ως επί το πλείστον γηγενών ποδοσφαιριστών. Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω και να τονίσω την σημασία αυτού γεγονότος. Ο Ρήγας είναι ίσως η μόνη ομάδα της κατηγορίας που απαρτίζετε από ποδοσφαιριστές της ακαδημίας, και βλέποντας την προσπάθεια που γίνετε τώρα στις ακαδημίες αυτό που νιώθω είναι χαρά διότι και εμείς έτσι ξεκινήσαμε αλλά και μια σιγουριά για το μέλλον του συλλόγου μας».

Για το φετινό επίπεδο της Γ’ Εθνικής και την πορεία του Ρήγα: «Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι σε υψηλό επίπεδο όπως και οι απαιτήσεις πολύ μεγάλες σε όλους τους τομείς. Η πορεία που διαγράφουμε στο εφετινό πρωτάθλημα χαρακτηρίζετε από σκαμπανεβάσματα όχι τόσο στις εμφανίσεις μας αλλά πιο πολύ πιστεύω στα αποτελέσματα. Αυτό βέβαια είναι απόρροια του υψηλού ανταγωνισμού όπως αναφέρω και πιο πάνω. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλει όλη η ομάδα και όλα τα παιδιά δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ίσως αδικούμαστε λίγο απ την βαθμολογική μας συγκομιδή αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο ώστε να ξεπεράσουμε όποια δυσκολία βρούμε στην πορεία».

Για τον στόχο της παραμονής: «Ο στόχος της παραμονής είναι αντικειμενικός και εφικτός. Με τον στόχο αυτό έχουμε ξεκινήσει απ’ το καλοκαίρι και δεν έχουμε παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και όταν βρεθήκαμε στο -7 από την ζώνη του υποβιβασμού. Δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά ώστε να φέρουμε αυτή την αποστολή εις πέρας και πιστεύω πως το τέλος θα γιορτάζουμε όλοι μαζί την παραμονή μας στην κατηγορία.

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Δηλαδή να κερδίσουμε την παραμονή. Το να συμμετέχεις σε μια επιτυχημένη είσαι και ο ίδιος ταυτόχρονα επιτυχημένος. Τώρα όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους και φιλοδοξίες μου σίγουρα είναι να παίζω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και αν είναι δυνατό αυτό να είναι με την ομάδα του Ρήγα».

Ο Αλεξίου, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFAB, τόνισε αναφορικά με το πώς φαντάζεται τον εαυτό του στο μέλλον: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και έχει μπει στην ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία, γι’ αυτό άλλωστε και το επέλεξα να είναι η δουλεία που θα ακολουθήσω. Φοίτησα τέσσερα χρόνια στο Τ.Ε.Φ.Α.Α της Κομοτηνής όπου αποκόμισα πολλές και σημαντικές γνώσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και με έχουν βάλει ήδη στο να σκέφτομαι από άλλη οπτική γωνία το άθλημα, δηλαδή από την προπονητική πλευρά παρόλο που αυτή την στιγμή είμαι παίκτης. Δούλεψα βέβαια και ως προπονητής στην Κομοτηνή στις ακαδημίες του Σπάρτακου και του Πανθρακικού. Το μέλλον μου τώρα το φαντάζομαι κάπως έτσι. Να αγωνίζομαι σαν ποδοσφαιριστής όσο αντέξω, να χτίσω το όνομα μου στο ποδόσφαιρο και εν συνεχεία να ακολουθήσω την καριέρα του προπονητή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου