ΤΟΠΙΚΟ

Στην Αγχίαλο ο Πύρασος

στην-αγχίαλο-ο-πύρασος-275178

Τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας αντιμετωπίζει σήμερα στις 4 μ.μ. ο Πύρασος, με τον αγώνα να διεξάγεται στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, όπου η ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ την περασμένη Τετάρτη, με την οποία άρθηκε η ποινή της Ενωσης, δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες της Γ’ Εθνικής να επιστρέψουν στις φυσικές τους έδρες.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, ο Πύρασος, μετά τη σημαντική νίκη που πέτυχε επί του Θεσπρωτού την περασμένη Κυριακή 11/10, υποδέχεται σήμερα τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Ο αγώνας θα δοθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Το κλίμα στις τάξεις του Πυράσου είναι παραπάνω από καλό, αφού η ομάδα προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και οι παίκτες θέλουν να προσθέσουν ένα ακόμη τρίποντο στο ενεργητικό τους. Θετικό το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου, είναι πως δεν αγωνίστηκε την Τετάρτη, αφού είχε ρεπό επομένως, οι «κυανόλευκοι» θα είναι πιο καλά προετοιμασμένοι, εν συγκρίσει με τους παίκτες του Αχιλλέα, που αγωνίσθηκαν κόντρα στον Οικονόμο.

Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας έχει μόλις μία νίκη, ενώ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες. Στην 1η αγωνιστική είχε το ρεπό του, στη δεύτερη στροφή επιβλήθηκε επί της Φαρκαδόνας με 2-1, στην τρίτη αναμέτρηση γνώρισε «βαριά» ήττα, από την Πύδνα Κίτρους με 4-1 και στην εμβόλιμη αγωνιστική της περασμένης Τετάρτης, ηττήθηκε εντός έδρας από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 1-2. Ετσι, οι φιλοξενούμενοι μετρούν συνολικά, μόλις τρεις βαθμούς, ενώ ο Πύρασος έξι.

Οι δύο ομάδες κατά την περσινή σεζόν, συναντήθηκαν δύο φορές. Στο πρώτο γύρο ο Αχιλλέας είχε κερδίσει με 0-1 τον Πύρασο στη Νέα Αγχίαλο, ενώ στο δεύτερο γύρο είχαν έρθει ισόπαλοι, 2-2, στην έδρα του Αχιλλέα, όπου ο Πύρασος είχε ισοφαριστεί στο 97’.

Η αποστολή

Ο προπονητής των κυανόλευκων, Στέφανος Ξηροφώτος, έκανε καθημερινές προπονήσεις από την Τρίτη έως και την Παρασκευή το απόγευμα όπου κατέληξε πως όλοι οι παίκτες θα συμπεριληφθούν στην αποστολή εκτός των Τσιλίγκου, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και του Μυργιώτη, που είναι ακόμη τραυματίας. Επίσης, οι Μπούτλας και Μπασδάνης, θα είναι εκτός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως και ο Καρακώστας.

Η τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε τους 26 παρακάτω παίκτες για την αποστολή της σημερινής αναμέτρησης: Βαν ντε Γουίχε, Χαλάτσης, Γκάγκας, Γρατσάνης, Δαμάσκος, Δημητριάδης, Ζητούδης Στέργιος, Καραγιώργος, Καραλόπουλος, Καψιώτης, Κουρτέλης, Μπόρας, Πλασταράς, Στεφανής, Βαγγελάκος, Δανόπουλος, Κοτζαθανάσης, Σπύρου, Τσιουρέλης, Χατζητρακόσιας , Αναστασίου, Βουρδάκης, Δαμάσκος, Κοντοβάς, Μαλακασιώτης, Σαμαράς.

Ξηροφώτος: «Θα εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

Ο προπονητής του Πυράσου κ. Στέφανος Ξηροφώτος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το σημερινό αγώνα. Αναλυτικά: «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Σκοπός μας είναι να πιέσουμε εξ αρχής για να μην αφήσουμε τα περιθώρια στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Εχουμε γνωριμία με τον αντίπαλο από πέρυσι. Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα δείξει την δουλειά όλης της εβδομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Από τις κερκίδες θα δίνει εντολές

Για 15 ημέρες ο προπονητής της ομάδας του Πυράσου, θα δίνει εντολές από τις κερκίδες στους παίκτες του. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να τιμωρήσει τον Στέφανο Ξηροφώτο, με 15 ημέρες απαγόρευσης εισόδου του στο γήπεδο, λόγω της συμπεριφοράς του στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου. Ετσι, ο Στέφανος Ξηροφώτος στους αγώνες Πύρασος – Αχιλλέας και Πύδνα – Πύρασος θα βρίσκεται στις κερκίδες. Στον πάγκο της ομάδας αναμένεται να βρίσκεται και για το σημερινό αγώνα όπως και με τον αγώνα με την Πύδνα Κίτρους, ο βοηθός του Στέλιος Αρσένος.

Κάλεσμα στον κόσμο

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, η διοίκηση του Πυράσου καλεί τους φιλάθλους της να στηρίξουν την ομάδα στον πρώτο της αγώνα στην έδρα της. Αναλυτικά: «Φίλαθλοι του Πυράσου και της Νέας Αγχιάλου, η ομάδα μας επιστρέφει στη φυσική της έδρα, στην πόλη της, στους φιλάθλους της. Η αρχή γίνεται αυτή την Κυριακή με τον αγώνα κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Η διοίκηση του Πυράσου έχει ανάγκη τη δυναμική στήριξή σας. Με την παρουσία σας στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, δεν προσφέρετε μόνο ηθικά στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Συνεισφέρετε ουσιαστικά στην οικονομική επιβίωση του αγαπημένου μας συλλόγου, του Πυράσου που μας μεγάλωσε στα γήπεδα, του Πυράσου που παρά τις οικονομικές δυσκολίες, κάνει μια περήφανη προσπάθεια στη Γ’ Εθνική, βοηθάει στην οικονομία της περιοχής μας και κάνει γνωστή τη Νέα Αγχίαλο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης για κάθε σύλλογο. Ολοι στο γήπεδο την Κυριακή, και κάθε Κυριακή που θα παίζει εντός έδρας η ομάδα μας!!! Δώστε πνοή στον Πύρασο, δώστε δύναμη στην ομάδα, όλοι μαζί να γεμίσουμε το γήπεδο».

Ο Λάμπρου σφυρίζει

Ο κ. Λάμπρου Γεώργιος από την Εύβοια θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του Πυράσου, όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ και βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Περιβολάρης Ιωάννης και Αργύρης Κωνσταντίνος από την ίδια Ενωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου