ΤΟΠΙΚΟ

Πολυβόλα Διαγόρας και Σαρακηνός, ακάθεκτοι Πρωτεσίλαος και Θησέας

πολυβόλα-διαγόρας-και-σαρακηνός-ακάθ-272414

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου να κερδίζει με 6-0 τον Παγασητικό και τον Σαρακηνό με 6-0 τον Πηλέα συνεχίστηκε χθες το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, όπου Πρωτεσίλαος και Θησέας συνεχίζουν να ηγούνται βαθμολογικά μετά τις νίκες με 5-2 επί του Ανθιμου Γαζή και 2-1 επί της Αγίας Παρασκευής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Ακρόπολη-Ηρακλής 2-0

Σκόρερ: (Στ. Αξιώτης, Κόκας)

Το αήττητο στις τέσσερις αγωνιστικές διεύρυνε η Ακρόπολη Σέσκλου, κερδίζοντας με 2-0 το Σάββατο και τον Ηρακλή. Η ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή μπορεί να μην κατάφερε να βρει δίχτυα στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να είναι καλύτερος και να μην μπορεί από την πλευρά του να σκοράρει, αλλά στην επανάληψη έκανε τα δύσκολα – εύκολα, ανοίγοντας το σκορ με τον Σταύρο Αξιώτη. Το 1-0 σημειώθηκε στο 49’, με τον Αν. Κολυμήτρα να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Αξιώτη, ο οποίος με ανάποδο πόδι σκόραρε από τα δεξιά. Το 2-0 ήταν θέμα χρόνου να έρθει και σημειώθηκε στο 68’, όταν ο Χάνος έκλεψε την μπάλα και μεταβίβασε στον Μόσιο, με τον τελευταίο να σεντράρει από τα αριστερά για τον επερχόμενο Κόκα, που δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει σε κενή εστία.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής):Ντίκας, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Τσούτσας, Τσιαντής, Κ. Κολυμήτρας, Τσουκάλης (87’ Βλιώρας), Αν. Κολυμήτρας, Κόκκας (75’ Παγώνης), Μόσιος (87’ Σιαμέτης), Αξιώτης (62’ Χάνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Τσιαντάκης): Κεφαλάς, Μακρής (53’ Στεργιόπουλος), Δαμάσκος, Στρούγκης, Ροκκάς, Γκάγκας, Νούσιας, Μπέσσας (68’ Νινιζόπουλος), Σπυρόπουλος (54’ Τανός), Πετρόπουλος, Μπάμπα (68’ Κακαλιάς).

Παγασητικός-Διαγόρας 0-6

Σκόρερ: (14’ Σπ. Καραπλιάγκος, 31’ Καπούλας, 52’ Καραμανλής, 63’ πεν. Κουβελάς, 69’ Πάσχος, 75’ Κ. Καραπλιάγκος)

Σαν σίφουνας πέρασε από το βοηθητικό του ΕΑΚ ο Διαγόρας, κερδίζοντας με 6-0 τον Παγασητικό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με μακρινό σουτ και από τα αριστερά του Σπ. Καραπλιάγκου στο 14’, για να έρθει το 0-2 από τον Καπούλα στο 31’ από πάσα του Καραμανλή, με τον τελευταίο να σημειώνει το 0-3 στο 52’ με σουτ εντός περιοχής.

Με πέναλτι του Κουβελά, που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, σημειώθηκε το 0-4 στο 63’, για να ακολουθήσουν το 0-5 από τον Πάσχο στο 69’ με σουτ εντός περιοχής και το τελικό 0-6 με σουτ εκτός περιοχής του στο 75’. Πέντε λεπτά νωρίτερα δοκάρι είχε ο Παγασητικός μετά από κεφαλιά του Περιβολιώτη.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Αλέξης, Γκατζούνας, Μαρούγκας, Ζιώγας (75’ Σίμος), Ξηρομερίτης, Περιβολιώτης, Κικής (46’ Κουτλουμπάσης), Λάιος, Ρουσσάς, Καράνταγλης (65’ Βουρδάκης), Μαρούφ (30’ Καραγιώργος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Βουραζέρης, Ακριβούσης, Δημητριάδης (75’ Μπαδάκης), Πρασάς Χολέβας, Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς (67’ Κ. Καραπλιάγκος), Μαυρίδης (62’ Καλιακούδας), Καπούλας, Καραμανλής, Γάρος (60’ Πάσχος).

Σαρακηνός- Πηλέας 6-0

Σκόρερ: (55’, 88, Ρακής, 65’, 73’, 83’ Παπαστεργίου, 84’ Γκάμπας)

Ευρεία νίκη με σκορ 6-0 σημείωσε ο Σαρακηνός απέναντι στον Πηλέα. Οι παίκτες του Γιάννη Φασουράκη είχαν την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού καθ’ όλη τη διάρκειά του, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ με τα σουτ των Κοντοβά και Γκάμπα να περνούν λίγο άουτ, ενώ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαστακούλη υποχρέωσε τον Πρέζα να πέσει στην γωνία του και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι επιθετικές αρετές των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς με τον Ρακή με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κάνει το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παπαστεργίου με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, με τον ίδιο παίκτη με παρόμοιο τρόπο στο 73’ να γράφει το 3-0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Σαρακηνός σημείωσε άλλα τρία τέρματα με τους Ρακή και Γκάμπα, με κεφαλιά και προβολή από κοντά, ενώ χατ-τρικ σημείωσε ο Παπαστεργίου, σκοράροντας και στο 83’.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Κοντογιάννης, Ντούρο, Σιδηρόπουλος(78’ Αγερώτης), Ρακής, Τσαγγαράς, Τσαρδακάς( 73’ Μελίσσης), Μαστακούλης(24’ λ.τρ. Παπαστεργίου), Κοντοβάς, Καλαμάτας, Γκάμπας, Ντίτσιος.

ΠΗΛΕΑΣ( Σιαμέτης): Πρέζας, Χιούσι, Βαρσαμάς(72’ Μαγγανάς 75’ Αναστασόπουλος), Βαϊτσης, Φώτου (55’ λ.τρ. Μπάντης, Παπαπορφυρίου, Βαϊόπουλος(65’ Τσελεπίδης), Δεδούσης, Δημόπουλος, Θάνος, Ευθυμιάδης.

Σκιάθος-Αίας Σούρπης 2-0

Σκόρερ: (69’ Ντ. Πρίφτι, 80’ Μαλάκος)

Σπουδαία νίκη με σκορ 2-0 σημείωσε η Σκιάθος επί του Αίαντα Σούρπης, στο πρώτο παιχνίδι με τον Γιώργο Καλλιακούδα στον πάγκο της. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν η καθεμία τις δικές της καλές ευκαιρίες για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Ο Αίας, ο οποίος παρατάχθηκε στο νησί των Σποράδων με μόλις 12 ποδοσφαιριστές, στο 15’ βρέθηκε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, όταν το πλασέ του Δημητρίου σημάδεψε το δοκάρι του Παπάρα. Στο 30’ οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με το σουτ του Νασιάκου να βρίσει στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων και αφού προηγουμένως η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή της Σούρπης. Και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 68’ με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντένι Πρίφτι, ενώ το 2-0 για τους γηπεδούχους σημείωσε με κοντινό πλασέ ο Μαλάκος, δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Σημειώνεται πως το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με ένα δεκάλεπτο καθυστέρηση, μιας και η τριάδα των διαιτητών ζήτησε τη συνδρομή Αστυνομικής δύναμης, έπειτα από ένταση που προηγήθηκε στο 42’ με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι, το οποίο δεν καταλογίστηκε.

ΣΚΙΑΘΟΣ(Καλλιακούδας): Παπάρας, Ελ. Πριφτι, Πρέγκου (70’ Φιλιππούλης), Τουρναβίτης, Χρυσάνθης, Νασιάκος, Σαρρής (55’ Ντ. Πρίφτι), Μαλάκος, Τάσος, Χισάι (75’ Γραβάνης), Ζαρίφης (85’ Τσάκα).
ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ (Στέκας): Χαλάτσης, Μπούρας, Πλαβός, Κραβαρίτης, Παπανικολόπουλος, Χειλάς, Δημητρίου, Ξηροκώστας (46’ Καράγγελος), Σιαμέτης, Κατσαβριάς, Μακανίκας.

Πύρασος- Μαγνησιακός 0-1

Σκόρερ: (90’ Λιάρος)

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Μαγνησιακός απέναντι στον Πύρασο σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο των Μικροθηβών, με πολλή ένταση και νεύρα και από τις δύο πλευρές. Η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων. Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκει στους φιλοξενούμενους με το Δανηλόπουλο από θέση τετ-α-τετ να μην μπορεί να νικήσει τον Τσιλίγκο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Χατζητρακόσια σημάδεψε το δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’ οι άνθρωποι του Μαγνησιακού διαμαρτύρονται έντονα για ακυρωθέν γκολ σε πλασέ του Δανηλόπουλου, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα πέρασε εμφανώς την γραμμή. Οι παίκτες του Βασίλη Πανόπουλου πίεσαν μέχρι τέλος για να βρουν το πολυπόθητο γκολ της νίκης, το οποίο και βρήκαν τελικά στο 90’ με τον Λιάρο, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τσιλίγκου.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσενος): Τσιλίγκος, Μαγιόγλου (70’ Δαμάσκος), Γκίνης, Μπασδάνης, Στεργίου, Τσορμπατζής, Τσάμης, Ισά, Ζαχαράκης, Σιώμος, Φούκης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Τσένα, Κοντοβάς, Προβιάς, Οικονόμου, Λιάρος, Δεμίρης (75’ Βασιλείου), Μάιπας (80’ Θεοδωρόπουλος), Χατζηστρακόσιας (77’ Τσιάνος), Δανηλόπουλος (87’ Πανόπουλος), Γκέρτσος.

Πρωτεσίλαος-Ανθιμος Γαζής 5-2

Σκόρερ: (29’, 74’ Παπαδόπουλος, 31’ Βαλωτής, 33’ Παναγιώτου, 39’ Μιχόπουλος – 70’ Μπακογιάννης, 80’ Κίτσας)

Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο εξασφάλισε την τρίτη του νίκη οΠρωτεσίλαος επικρατώντας με το εμφατικό 5-2 του Άνθιμου Γαζή στο γήπεδο του Πτελεού. Η ομάδα του Θανάση Μπίλη είχε τα ηνία της αναμέτρησης και θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα, αφού σπατάλησε αρκετές χαμένες κλασικές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 29’ ο Παπαδόπουλος με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με τον Βαλωτή να κάνει το 2-0 δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά. Το 3-0 έγινε στο 33’ με σουτ του Παναγιώτου με τον καταιγισμό των γκολ να συνεχίζεται στο 39’ με τον Μιχόπουλο να εξαπολύει ένα καταπληκτικό σουτ από τα σαράντα μέτρα και να κάνει το 4-0. Ο Άνθιμος Γαζής μείωσε προσωρινά με τον Μπακογιάννη στο 70’, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων και τσίμπησε την μπάλα για το 4-1. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού σημειώθηκαν άλλα δύο τέρματα με πλασέ του Παπαδόπουλου στο 74’ και σουτ του Κίτσα έξω από την μεγάλη περιοχή για να διαμορφωθεί το τελικό 5-2.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ( Μπίλης): Μάνος, Λεϊμονής(Μαρικλέν), Α. Λάμπος, Μιχόπουλος, Χασιώτης(55’ Σιαμανίκος), Κόρκος, Σούδης, Ι. Λάμπος(72’ Χριστοδούλου), Παπαδόπουλος, Βαλωτής, Παναγιώτου.

ΆΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ(Κουρούπης): Ζαρίφης, Ξηρόφωτος(Τζήμας), Αλεξίου(Σεραφείδης), Γούτσιος(Μπόγιαν), Κωστάκης, Μυλώνάς, Μπακογιάννης, Λάσκος, Κίτσας, Παπαδόπουλος, Δημόπουλος(Τσατσαρώνος).

Αγία Παρασκευή-Θησέας 1-2

Σκόρερ: (38’ Τρίμης – 14’ Κοτζαθανάσης, 39’ Αραμπατζής)

Μια ακόμη νίκη που τον διατηρεί μαζί με τον Πρωτεσίλαο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο Θησέας, επικρατώντας εκτός έδρας με 1-2 της Αγίας Παρασκευής. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ιδιαίτερα δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 4’ είχαν δοκάρι με τον Μοράλες, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ισά είχε χαμένο τετ-α-τετ, καθώς επίσης και ο Βλάχος στο 10’. Η κυριαρχία του Θησέα απέδωσε καρπούς όταν στο 14’ ο Κοτζαθανάσης με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Τρίμης ισοφάρισε για την Αγία Παρασκευή με κεφαλιά εξ’ επαφής. Ο Θησέας μετά την ισοφάριση είχε την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι και απάντησε άμεσα στον γκολ των γηπεδούχων με τον Αραμπατζή να χρίζεται στο 39’ σκόρερ με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τρίτο τέρμα, με τα χαμένα τετ-α-τετ του Βλάχου και Αραμπατζή, και μια επίσης πολύ καλή κεφαλιά του τελευταίου που απείλησε τον Τσιτσιρίκο με την ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη να αγωνίζεται για τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του παιχνιδιού με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σιγάλα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ( Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κλώθος, Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Σιγάλας, ΥΤσίλογλου)(50’ Λιάτσικος), Κούκιος(68’ Σαμαράς), Χατζημιτροφάνης, Καραγιάννης, Τρίμης(67’ Μαρμαρινός), Μπόλης(65’ Κατσιγεωργίου).

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Μπράνος, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Γαρυφάλλου, Καραλόπουλος(35’ λ.τρ. Γιαννούλας), Ισά(61’ Μυρμίγκης), Γκουγκούδης, Βλάχος(61’ Μίλτος), Κοτζαθανάσης, Αραμπατζής.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Πρωτεσίλαος 10 14-6

2. Θησέας 10 5-2

3. Μαγνησιακός 9 14-3

4. Ακρόπολη 8 7-4

5. Διαγόρας 8 9-1

6. Αίας Σούρπης 5 7-4

7. Πύρασος 5 2-1

8. Σαρακηνός 4 9-3

9. Αγία Παρασκευή 4 5-8

10. Σκιάθος 4 3-3

11. Ηρακλής 1 5-5

12. Παγασητικός 1 2-16

13. Πηλέας 1 2-16

14. Άνθιμος Γαζής 0 4-16

*Εκκρεμεί η αναμέτρηση Ηρακλής-Σκιάθος

Επόμενη (5η)
Ηρακλής Β.-Αίας
Ανθ. Γαζής-Ακρόπολη
Διαγόρας-Σκιάθος
Θησέας-Πρωτεσίλαος
Μαγνησιακός-Παγασητικός
Πηλέας-Αγ. Παρασκευή
Σαρακηνός-Πύρασος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου