ΤΟΠΙΚΟ

Πρεμιέρα το Νοέμβριο οι Μικτές

πρεμιέρα-το-νοέμβριο-οι-μικτές-269916

Αρχισε χθες… χωρίς αγώνα για την ΕΠΣΘ το πρωτάθλημα των μικτών το λεγόμενο και προεπιλογής Εθνικών ομάδων. Στον 8ο όμιλο, έγιναν μόνο οι αγώνες Παίδων και Νέων μεταξύ Καρδίτσας – Τρικάλων. Με απόφαση της ΕΠΟ, οι αγώνες των ομάδων ΕΠΣ Λάρισας – ΕΠΣ Θεσσαλίας, που επρόκειτο να διεξαχθούν χθες, αναβλήθηκαν ύστερα από αίτημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας, που ζήτησε χρόνο για τη συγκρότηση και προετοιμασία των μικτών της ομάδων και ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ετσι, η πρεμιέρα για τις μικτές της ΕΠΣΘ θα γίνει εντός έδρας το Νοέμβριο και συγκεκριμένα την Τετάρτη 4/11 με αντιπάλους τις ομάδες της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Στη χθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος έπαιξαν Τρίκαλα – Καρδίτσα.

Η Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Τρικάλων κέρδισε 1-4 την ΕΠΣ Καρδίτσας στο γήπεδο των Γοργοβίτων. (21’ Νασιόπουλος -25’ Τάμπος, 30’ Παπαδάκος, 59’ ,64’ Καρακώστας).

Στους Νέους η Μικτή της ΕΠΣ Καρδίτσας ήρθε 1-1 με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Τρικάλων (79’ Παπακώστας – 62’ Κονόμη).

Η ΕΠΣΘ συμμετέχει στον 8ο όμιλο που είναι θεσσαλικός και όλο το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική

ΕΠΣ Λάρισας – ΕΠΣ Θεσσαλίας (25/11)

ΕΠΣ Καρδίτσας – ΕΠΣ Τρικάλων (1-1 Νέοι και 1-4 Παίδες)

2η αγωνιστική (04/11/2015)

ΕΠΣ Θεσσαλίας – ΕΠΣ Καρδίτσας

ΕΠΣ Τρικάλων – ΕΠΣ Λάρισας

3η αγωνιστική (18/11/2015)

ΕΠΣ Καρδίτσας – ΕΠΣ Λάρισας

ΕΠΣ Θεσσαλίας – ΕΠΣ Τρικάλων

4η αγωνιστική (02/12/2015)

ΕΠΣ Θεσσαλίας – ΕΠΣ Λάρισας

ΕΠΣ Τρικάλων – ΕΠΣ Καρδίτσας

5η αγωνιστική (16/12/2015)

ΕΠΣ Καρδίτσας – ΕΠΣ Θεσσαλίας

ΕΠΣ Λάρισας – ΕΠΣ Τρικάλων

6η αγωνιστική (23/12/2015)

ΕΠΣ Λάρισας – ΕΠΣ Καρδίτσας

ΕΠΣ Τρικάλων – ΕΠΣ Θεσσαλίας

Σύμφωνα με την προκήρυξη των πανελληνίων πρωταθλημάτων των Μικτών ομάδων (προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων), της νέας αγωνιστικής περιόδου το Πρωτάθλημα Νέων θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο η κυριότερη αλλαγή είναι ότι δεν θα συγκροτηθούν ομάδες Ζωνών, αλλά οι 8 νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης, θα συμμετέχουν ως έχουν, σε τουρνουά, από το οποίο θα αναδειχθεί πανελλαδικά η πρωταθλήτρια ομάδα.

Οσον αφορά το πρωτάθλημα Παίδων, αυτό θα ολοκληρωθεί υποχρεωτικά στην Α’ φάση, δηλαδή με τους αγώνες εντός της Περιφέρειας, όπου και θα αναδειχθεί τοπικά η πρωταθλήτρια ομάδα της εκάστοτε Περιφέρειας.

Στο πρωτάθλημα των Παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2002 έως και 31-12-2003. Στο πρωτάθλημα των Νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1-1-2000 έως και 31-12-2001.

Το σύστημα στα Πρωταθλήματα Νέων είναι:

Α’ φάση: Συμμετέχουν οι 53 Ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ, κατανεμημένες, με γεωγραφικά κριτήρια, σε 16 ομίλους. Η ΕΠΣΘ είναι στον 8ο όμιλο μαζί με τις ΕΠΣ Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και συγκροτούν την 8η Περιφέρεια.

Οι αγώνες της Α’ φάσης θα είναι διπλοί (εντός-εκτός έδρας). Μετά το τέλος των αγώνων της Α’ φάσης συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας, με βάση τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π., και ανακηρύσσεται η πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου Παίδων & Νέων.

Σκοπός διεξαγωγής της Α’ φάσης είναι η προεπιλογή των ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Περιφέρειας, η οποία θα πάρει μέρος στους αγώνες της Β’ φάσης.

Β’ φάση: Την ευθύνη επιλογής των ποδοσφαιριστών που θα περιληφθούν στην ομάδα της Περιφέρειας έχει ο προπονητής της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α’ φάση με βοηθό τον προπονητή της δευτεραθλήτριας ομάδας της Α’ φάσης. Σε κάθε Ομάδα Νέων Περιφέρειας μετέχουν υποχρεωτικώς 2 κατ’ ελάχιστο, ποδοσφαιριστές από κάθε Ε.Π.Σ. της περιφέρειας 8, κατ’ ανώτερο, ποδοσφαιριστές. Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων της Β΄ φάσης είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας).

Γ’ φάση (τελική): Οι νικήτριες ομάδες της Β’ Φάσης θα πάρουν μέρος στο τουρνουά της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Οι 8 ομάδες θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια που θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση, όπου και πάλι θα αγωνιστούν σε ζευγάρια σε μονούς αγώνες. Οι νικήτριες ομάδες αυτής της φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό Αγώνα για την Πρώτη και Δεύτερη θέση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου