ΤΟΠΙΚΟ

Ετοιμη για την πρεμιέρα η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού

ετοιμη-για-την-πρεμιέρα-η-γυναικεία-ομ-262363

Την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου ξεκινάει το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών όπου θα συμμετέχει η ομάδα του Μαγνησιακού. Οι παίκτριες του Θοδωρή Κατσαμόρα δηλώνουν έτοιμες για την έναρξη του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο έδωσαν τον τελευταίο φιλικό αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους στην Ελασσόνα. Για την νέα σεζόν μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θοδωρής Κατσαμόρας.

Την Κυριακή 1/11 ξεκινά το Πρωτάθλημα για τα κορίτσια του Μαγνησιακού, όπου στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσουν τον Αγροτικό Αστέρα, στην έδρα του. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω την περσινή μέτρια πορεία. Η έδρα της ομάδας θα είναι το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής και αναμένεται να επιστρέψει στο γήπεδο του Μαγνησιακού μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της επανασποράς του χλοοτάπητα.

Το Σάββατο 24/10 ο Μαγνησιακός έδωσε το τελευταίο φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, με τις Ολυμπιώτισσες στην Ελασσόνα, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο νέο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2.

Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας, που βοήθησε αφενός τους δύο προπονητές να αποκομίσουν χρήσιμα συμπεράσματα και αφετέρου τις παίκτριες να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους.

Τα κορίτσια της Ελασσόνας προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με την Κατσάρα μετά από έμμεσο. Στο 51’ όμως μετά από εξαιρετική ασίστ της Σέλα, η Μήτα με αριστερό πλασέ ισοφάρισε για τον Μαγνησιακό. Στο 84’ η Πλακίδου μετά από εξαιρετική προσπάθεια με σουτ διπλασίασε τα τέρματα για τις Ολυμπιώτισσες και το τελικό 2-2 διαμόρφωσε η Σέλα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με σουτ μέσα τη μικρή περιοχή.

Με τον Μαγνησιακό αγωνίσθηκαν: Μαργαρίτη Χριστίνα, Καλαπαναγιώτου Ζωγραφιά, Μεγαγιάννη Γιώτα, Ξάνθη Μαρία, Πέτση Κερασία, Μήτα Μυρσίνη, Σέλα Δάφνη, Καραΐσκου Ναταλία, Δερβενιώτη Σίσσυ, Γιαμαλή Χριστίνα, Καραδήμα Αποστολία, Πλακοστάθη Χρύσα, Καραλή Ραφαέλα, Αργυρίου Μαρία

Ο προπονητής της ομάδας κ. Θοδωρής Κατσαμόρας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά μίλησε:

Για το τελευταίο φιλικό: «Ο αγώνας με τις Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για την ομάδα του Μαγνησιακού και το τελευταίο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα και θέσεις και μπορεί να έλειπαν για διάφορους λόγους βασικά στελέχη της ομάδας (Κουλοχέρη, Κατσιαβριά, Τρίγκα, Χρυσικοπούλου, Κοσμοπούλου, Σιδεροπούλου, Γιαννακοπούλου), ήταν όμως μεγάλο το κέρδος από την αγωνιστικότητα και το μεγάλο χρόνο συμμετοχής των νεαρότερων παικτριών του συλλόγου. Η ομάδα της Ελασσόνας έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μαγνησιακού και την αγωνιστικότητά της και βοήθησε να γίνει ένα καλό και δυνατό παιχνίδι.

Για την κλήρωση: «Για μένα δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση. Η κλήρωση καθορίζει τη σειρά των αγώνων και μόνο και δεν έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα των αγώνων. Εξάλλου μια ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες και εντός και εκτός έδρας. Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι το πως θα παραταχθεί η κάθε ομάδα στο κάθε παιχνίδι και τι ελλείψεις θα έχει ανάλογα με τους τραυματισμούς, τις τιμωρίες και κυρίως τις απουσίες λόγω μαθημάτων και δουλειάς (ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γαρ), λόγοι που στοίχισαν ιδιαίτερα στην ομάδα μας την περυσινή σεζόν. Και επειδή πάνω κάτω όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν περίπου τα ίδια προβλήματα, πιστεύω πως αυτές που θα ανταποκριθούν καλύτερα στις αντιξοότητες του Πρωταθλήματος, θα έχουν και την καλύτερη πορεία. Κατά τη γνώμη μου οι ομάδες Βόλος 2004 και ΑΕΛ θα παλέψουν για την άνοδο στην Α’ Εθνική, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία».

Για τους στόχους της ομάδας: «Εμείς σαν Μαγνησιακός θα προσπαθήσουμε για άλλη μια χρονιά να παραμείνουμε στη Β’ Εθνική και να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία για όλες τις παίκτριες και καλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια που να αναδεικνύουν και να προωθούν το Γυναικείο Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Για την επιτυχία της Λιάκου με την Εθνική K17: «Η Λιάκου πέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό πέρυσι γι’ αυτό έμεινε εκτός Εθνικής. Ομως, επέστρεψε και πλέον μας κάνει όλους περήφανους. Εμείς, ως Μαγνησιακός την θεωρούμε δικό μας παιδί παρόλο που αγωνίζεται πλέον σε ομάδα της Καρδίτσας. Εμείς, χαιρόμαστε να την βλέπουμε να ξεχωρίζει και της ευχόμαστε να πάει ακόμα πιο ψηλά».

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου