ΤΟΠΙΚΟ

Γηπεδούχος στην … έδρα του αντιπάλου ο Αίας

γηπεδούχος-στην-έδρα-του-αντιπάλου-254591

Γηπεδούχος στην έδρα του αντιπάλου του για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μετά τον αγώνα με τους Μυρμηδόνες θα είναι ο Αίας Σούρπης, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Γ.Σ. Αλμυρού στο Εθνικό Στάδιο «Αθ. Ραγάζος», με τους κιτρινόμαυρους να μην έχουν από την αρχή της χρονιάς έδρα.

Κι αυτό γιατί στο γήπεδο της Σούρπης γίνονται έργα από την Περιφέρεια, με σκοπό να δημιουργηθεί μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση με νέο αγωνιστικό χώρο με φυσικό χόρτο και με νέες κερκίδες, που θα είναι «στολίδι» για την περιοχή.

Μπορεί οι προοπτικές που ανοίγονται για τον Αίαντα να είναι ευοίωνες, αλλά μέχρι την παράδοση του έργου, η ομάδα πραγματικά υποφέρει. Μάλιστα μετά τα γεγονότα πριν την αναμέτρηση με τον Πρωτεσίλαο, που το γήπεδο του Πλατάνου άνοιξε με παρέμβαση του δημάρχου Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκου, 35 λεπτά πριν την έναρξη της συνάντησης, το γηπεδικό πρόβλημα οξύνθηκε ακόμη περισσότερο, με τους ανθρώπους της ομάδας να επιθυμούν να αγωνιστούν στο σημερινό ματς στην Ευξεινούπολη, αλλά τελικά αποδέχθηκαν να παίξουν στην έδρα του αντιπάλου τους, Γ.Σ. Αλμυρού.

Το έντονο πρόβλημα της ομάδας του και το σημερινό παιχνίδι σχολιάζει με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής του Αίαντα, Μιχάλης Ανδρωνάς, ο οποίος τονίζει:

«Εμείς όλον αυτόν τον καιρό είμαστε φιλοξενούμενοι, καθώς δεν έχουμε τη δική μας έδρα. Το πλεονέκτημα που θα είχαμε είτε στον Πλάτανο, είτε στην Ευξεινούπολη το έχουμε χάσει πλέον, γιατί στην ουσία ο Αλμυρός είναι και πάλι γηπεδούχος. Αρμόδιοι για τα γήπεδα είναι οι υπεύθυνοι του Δήμου Αλμυρού. Από τον Δήμο μας ζήτησαν να παίξουμε στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού κι εμείς το δεχθήκαμε.

Ένα μειονέκτημα επίσης είναι ότι προπονούμαστε σε μικρό χώρο στο βοηθητικό του Εθνικού Σταδίου Αλμυρού από την αρχή της χρονιάς και σε μικρές εστίες, χωρίς να μπορούμε να μπούμε σε κανονικών διαστάσεων γήπεδο.

Παρ’ όλα αυτά η πορεία μας είναι πάρα πολύ καλή μέχρι τώρα, καθώς έχει ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος και έχουμε μόνο μία ισοπαλία και μία ήττα και σε όλα τα υπόλοιπα ματς νίκες. Γι’ αυτό θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πορεία και πιστεύω ότι, αν με τον Αλμυρό παρουσιαστούμε, όπως πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα πανηγυρίσουμε ένα σπουδαίο τρίποντο».

Αμφίβολοι για τους κιτρινόμαυρους είναι ο Βούλγαρης λόγω διαστρέμματος και ο Μακανίκας λόγω ίωσης και θα κριθεί η συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή.

Τη δική του εκτίμηση έκανε και ο τεχνικός του ΓΣ Αλμυρού, Κώστας Ρέππος, ο οποίος σε εννιά ματς έχει δει την ομάδα να ηττάται μία φορά από τον Πύρασο, ενώ στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, μία εξ αυτών με 0-0 με τον σημερινό αντίπαλο στον πρώτο γύρο, ευρισκόμενη στο μείον τέσσερα από τον Αίαντα (σ.σ. 22 έναντι 18 βαθμών).

Αναλυτικά όσα είπε ο 48χρονος προπονητής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες της πρώτης τετράδας, που διεκδικούν πράγματα. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, που είχαμε μόλις 13 ποδοσφαιριστές. Θα είναι ένα δυνατό και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα παιχνίδι. Είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά τώρα. Αναμένουμε ότι θα είναι βαρύς λόγω καιρού ο αγωνιστικός χώρος και θα παλέψουμε όσο μπορούμε. Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα ότι παίζουμε στο γήπεδό μας, το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Μ’ αυτόν τον τρόπο «σπάει» το σερί εκτός έδρας παιχνιδιών, που θα έπρεπε να δώσουμε, καθώς λόγω του ρεπό μας θα είχαμε τέσσερα ματς συνεχόμενα ως φιλοξενούμενοι (σ.σ. προηγήθηκαν αυτά με Αγχίαλο στο φινάλε του πρώτου γύρου, ακολούθησε στην έναρξη του δεύτερου αυτό με τον Πρωτεσίλαο και ακολουθούν το σημερινό με τον Αίαντα και με τους Μυρμηδόνες στον Πλάτανο στην πρώτη αγωνιστική του 2002)».

Τιμωρημένος είναι για τον Γυμναστικό ο Γκάμπας, ενώ θα λείψουν και οι Μπένος, Τσαγιαννίδης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου