ΤΟΠΙΚΟ

Παραμένει το καρδιοχτύπι, στο φινάλε θα κριθεί ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΘ

παραμένει-το-καρδιοχτύπι-στο-φινάλε-θ-17433

Δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή της βαθμολογίας των playoffs με τον Πύρασο να παραμένει σε απόσταση μιας ανάσας από την Αγία Αννα, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν χθες με νίκες για την 7η και προτελευταία αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παραμένει στο +1 ο Πύρασος

Μπορεί η Ακρόπολη να προηγήθηκε στο «Παντελής Μαγουλάς» του Πυράσου, όμως οι παίκτες της ομάδας της Αγχιάλου δεν πτοήθηκαν και απάντησαν με τρία τέρματα στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Σέσκλου μείωσε σε 3-2, αλλά ο Πύρασος είχε και πάλι την πρωτοβουλία, φθάνοντας στο τελικό 5-2, που τον διατηρεί στο +1 από την διώκτρια του, Αγία Αννα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τέρμα του πολύπειρου Γαβρίλου Τσουκάλη, ο οποίος μετά κάθετη πάσα, έκανε την ντρίμπλα στον αντίπαλο αμυντικό, για να πλασάρει τον Κεφαλά στο 7ο λεπτό για το 0-1.

Ο Πύρασος «ξύπνησε» από το σοκ, κι αφού έχασε σωρεία ευκαιριών απέναντι από τον Δημητρίου, που φόρεσε αναγκαστικά τα γάντια του τερματοφύλακα, ισοφάρισε στο 27’ με τον Ροτζέριο να δίνει την ασίστ στον Αραπίτσα, ο οποίος από αριστερά σούταρε με το ανάποδο πόδι για το 1-1. Ο Αραπίτσας αφού βρήκε το… κόλπο, σκόραρε και πάλι με τον ίδιο τρόπο κι από την ίδια θέση για το 2-1 μετά από τέσσερα λεπτά, «ξεμπλοκάροντας» τους γηπεδούχους.

Τη δόξα του Αραπίτσα ζήλεψε ο Βλάχος, ο οποίος, αφού πήρε την πάσα από τον σκόρερ των δύο προηγούμενων τερμάτων, πέτυχε το 3-1 μέσα από την περιοχή στο 40’, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

O Πύρασος είχε αφήσει πλέον το πόδι από το γκάζι, σκεπτόμενος και το επόμενο παιχνίδι με τον Τοξότη, αλλά ο Γαβρίλος Τσουκάλης τον έβαλε και πάλι … στην πρίζα, μειώνοντας σε 3-2 με φοβερό τέρμα, όταν πήρε την μπάλα από το κέντρο κι αφού πέρασε δύο αντιπάλους πλάσαρε και πάλι εύστοχα τον Κεφαλά στο 62’.

Ελλείψει άλλων διαθέσιμων παικτών στον πάγκο, η Ακρόπολη έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 69’, αφού ο Γαβρίλος Τσουκάλης δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αποχώρησε ως τραυματίας.

Δύο λεπτά μετά ο Δημητρίου κατάφερε να αποκρούσει σουτ του Ζάχου, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά το 4-2 ήρθε στο 73’ με δυνατό σουτ του Βλάχου.

Το τελικό 5-2 έγραψε ο Μιχόπουλος στο 83’, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από κεφαλιά του Φουρκιώτη, που βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Η Ακρόπολη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, μιας και αποχώρησε στα τελευταία λεπτά και ο Παγώνης με τραυματισμό.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος (85’ Ρακής), Μπασδάνης, Ροτζέριο, Αγιασιώτης (75’ Θεοδωρόπουλος), Αραπίτσας (60’ Φουρκιώτης), Μπόλης (60’ Δημητριάδης), Βλάχος, Οικονόμου (75’ Κατής), Ζάχος

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δημητρίου, Αντωνίου, Πασσιάς (46’ Πέππας), Τ. Κολυμήτρας, Γκάγκας, Κ. Κολυμήτρας, Γ. Τσουκάλης, Βαρελόπουλος (46’ Αξιώτης), Παγώνης, Β. Σταυραντώνης, Κ. Σταυραντώνης (46’ Μαργαρίτης).

Νίκησε και περιμένει η Αγία Αννα

Η Αγία Άννα κέρδισε με 4-2 τον ΓΣ Αλμυρού, αλλά παραμένει στο… κυνήγι του Πυράσου, και πλέον όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή.

Χθες, στο Αθλητικό Κέντρο «Ολγα Βασδέκη» η Αγία Άννα επιβλήθηκε του ΓΣ Αλμυρού, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος, βάζοντας δύσκολα στους κυανέρυθρους.

Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό, όταν ο Κορέτα μετά από συρτή σέντρα κι από τα δεξιά μέσα από την αντίπαλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα πόδια του Μπαράκου, ο οποίος πέτυχε το 1-0 με αυτογκόλ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με τον Τσελεπή να βρίσκεται σε θέση βολής κι από τα αριστερά να μη χαρίζεται στον Κοντογεωργάκη, πετυχαίνοντας το 2-0 στο 15’.

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος έκρυβε συγκινήσεις, με τον ΓΣΑ να μην τα παρατά και τον Μπαράκου να παίρνει το αίμα του πίσω για το αυτογκόλ, που πέτυχε, μειώνοντας σε 2-1 στο 50’ με προβολή, έπειτα από σέντρα του Κοντοβά. Ο ΓΣΑ μάλιστα δεν έμεινε εκεί, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια με μακρινό σουτ εκτός περιοχής από τον Ζαντιώτη, που ισοφάρισε σε 2-2 στο 57’!

Με την Αγία Άννα πλέον να «καίγεται» για το γκολ, μαθαίνοντας πως την ίδια ώρα ο Πύρασος προηγείται της Ακρόπολης, τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε ο Πετράκος στο 72’, ο οποίος μετά από φάση διαρκείας πέτυχε το 3-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή, για να αφιερώσει το τέρμα στον συμπαίκτη του Τσέλιο, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του.

Το τελικό 4-2 σημείωσε ο Παπαδημητρίου στο 88’, μετά από βολέ του τερματοφύλακα Φλίγκου, με τον Βολιώτη σκόρερ να δίνει τη θέση του ένα λεπτό μετά στον Καραμουρτζούνη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών και 4 ημερών!

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Φλίγκος, Ζαρίφης (75’ Κακάλιας), Παπαδήμος, Χολέβας, Στεργιόπουλος (46’ Κόκκας), Πετράκος, Βέργος, Κορέτα, Τσελεπής (65’ Καλαμίδας), Τζοβάρας, Παπαδημητρίου (90’ Καραμουρτζούνης)

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντογεωργάκης, Οικονόμου, Τσαγιαννίδης (80’ Μπουκώρος), Τετριμίδας (46’ Γώγουλος), Τσιάτσιος, Βούλγαρης, Χριστοφορίδης, Αράπης, Ζαντιώτης (60’ Τσιάμης), Κοντοβάς, Μπαράκου (60’ Στουρνάρας).

Οι παίκτες της Αγίας Αννας πανηγυρίζουν το 1-0 κόντρα στον ΓΣΑ

Βαθμολογία-playoffs

  1. Πύρασος 30
  2. Αγία Αννα 29
  3. Ρήγας Φεραίος 24
  4. Σαρακηνός 17
  5. Αίας 16
  6. ΓΣ Αλμυρού 12
  7. Τοξότης 10
  8. Ακρόπολη 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου