ΤΟΠΙΚΟ

Εντυπωσιάζει η ΑΠΟΒ στη Β’ ΕΠΣΘ

εντυπωσιάζει-η-αποβ-στη-β-επσθ-170050

Πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο της Β’ ΕΠΣΘ με 33 βαθμούς μετά από 11 νίκες και 2 ήττες στις 13 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί και με πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Πανιώνιο, αλλά και εντυπωσιακό γκολ αβερέιτζ με 52 τέρματα ενεργητικό (τα τρία άνευ αγώνος με την ΑΕΔ) και 20 παθητικό

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο λόγος για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου ή πιο γνωστή ως Α.ΠΟ.Β., που παραδίδει φέτος μαθήματα ποδοσφαίρου και κάθε της σχεδόν ματς είναι θεαματικό, αφού οι παίκτες της σκοράρουν μέσο όρο ανά ματς 4 γκολ, ενώ η ομάδα διαθέτει και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, που είναι ο Εντι Νταϊλάνι με 15 τέρματα.

Βασικός συντελεστής αυτής της εξαιρετικής πορείας με νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι ο προπονητής, Βασίλης Σιγάλας, ο οποίος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για όσα έχει καταφέρει η Α.ΠΟΒ. έως τώρα, αλλά και για τη συνέχεια. Αναλυτικά:

Βασίλη, η ΑΠΟΒ με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή φέτος. Πού οφείλεται αυτή η εικόνα και μάλιστα με τέτοια παραγωγικότητα;

«Οι νεαροί αθλητές του συλλόγου μας από το 2018 που η Α.ΠΟ.Β. συμμετέχει πάλι στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ έχουν πραγματοποιήσει αρκετούς αγώνες στο ερασιτεχνικό και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό, το δέσιμο της ομάδας, το ταλέντο και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο βγάζουν μια εικόνα πολύ όμορφη στο γήπεδο με αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον η φιλοσοφία του συλλόγου όσον αφορά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ παραμένει η ίδια, δηλαδή να πλαισιώνεται πάντα από αθλητές των τμημάτων υποδομής, ενώ αρκετά παιδιά αποχωρούν λόγω σπουδών εκτός Βόλου. Τη φετινή χρονιά έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στους αγώνες του πρωταθλήματος και καταφέρνουμε και συνδυάζουμε καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα.

Βέβαια προσπαθούμε καθημερινά να εξαλείψουμε τις αδυναμίες μας και να εξελίξουμε τους αθλητές και την ομάδα μας. Όσο συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία, υπομονή και επιμονή η αγωνιστική μας προσπάθεια και ο τρόπος παιχνιδιού μας θα γίνονται ακόμα καλύτεροι. Είναι κάτι που το επιδιώκουμε, καθώς δεν θέλουμε ως ομάδα να μένουμε στάσιμοι, οπότε η φετινή χρονιά και η συνέχεια για την ΑΠΟΒ και τους νεαρούς αθλητές της με σωστή καθοδήγηση αλλά και σεβασμό στην προσπάθειά μας προμηνύεται ακόμα καλύτερη».

Θεωρείς ότι κάποια απ’ αυτά τα παιδιά θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων κατηγοριών; Ποια θα είναι η αντίδραση της ΑΠΟΒ σε μία τέτοια περίπτωση;

«Η ομάδα μας με το ήθος και τον χαρακτήρα της και στη συνέχεια οι αθλητές μας με την παρουσία τους στο γήπεδο, τόσο αγωνιστικά όσο και με τη συμπεριφορά τους, έχουν προσελκύσει αρκετό κόσμο που έρχεται, για να παρακολουθήσει αγώνες μας. Είναι ένα γεγονός που το βλέπουμε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα αρέσει και στους αθλητές μας, που βγάζουν ακόμα μεγαλύτερο πάθος, θέληση και ενθουσιασμό. Εφόσον σύλλογοι μεγαλύτερων κατηγοριών δείξουν ενδιαφέρον για τους νεαρούς αθλητές μας, η Α.ΠΟ.Β. πάντα με κριτήριο το καλύτερο για τους μαθητές-αθλητές της και σε άμεση επικοινωνία με τους γονείς τους θεωρείται δεδομένο ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για το μέλλον τους».

Εχεις την εντύπωση ότι κάποιοι απ’ αυτούς είναι κάτι ξεχωριστό και ότι κάποια παιδιά έχουν τα εχέγγυα για σημαντική επαγγελματική καριέρα;

«Αρχικά οι νεαροί αθλητές της Α.ΠΟ.Β. έχουν πάρει τις βάσεις τόσο σε προπονητικό όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο από τα τμήματα υποδομής που συμμετείχαν, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον σύλλογό μας διδάσκουν αποκλειστικά καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Σίγουρα το ερασιτεχνικό από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλες διαφορές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι επαγγελματίες αθλητές υπήρξαν ερασιτέχνες. Οπότε οι ευκαιρίες πρέπει να δίνονται, αλλά και οι νεαροί αθλητές πρέπει να ανταποκρίνονται σ’ αυτές.

Δίνοντας παράλληλα έμφαση και στη μόρφωση, αρκετοί αθλητές έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε σημαντικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ενώ αρκετά παιδιά επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε αυτά. Ο παραπάνω συνδυασμός μόρφωσης και άθλησης αποτελεί ό,τι σημαντικότερο για τον σύλλογό μας, καθώς στόχος μας ήταν και είναι η σωματική και νοητική ανάπτυξη των αθλητών μας.

Αυτό το αναφέρω, καθώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτεί πολλές θυσίες και δεν μιλάω μόνο για την προπονητική διαδικασία. Επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σημαίνει ότι πρέπει οικονομικά να ζει ο ίδιος και η οικογένειά του από το ποδόσφαιρο, γεγονός που στη χώρα μας είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Βέβαια τίποτα δεν χαρίζεται καθώς και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ενώ η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και με μεγάλη επιμονή και υπομονή. Για την Α.ΠΟ.Β. θα ήταν μεγάλη χαρά, εάν κάποιοι από τους αθλητές μας διακριθούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Εξάλλου στο παρελθόν αρκετοί νεαροί αθλητές που ξεκίνησαν από την Α.ΠΟ.Β. πρωταγωνίστησαν και πραγματοποίησαν συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Στα πλέι οφ που θα κριθούν τα πάντα και θα «καίει» περισσότερο η μπάλα, οι νεαροί αυτοί παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο καλά;

«Πρωταρχικός στόχος για την Α.ΠΟ.Β. δεν αποτελεί η άνοδος, αλλά οι νεαροί αθλητές να αγαπήσουν τον αθλητισμό καθώς και να ευχαριστιούνται κάθε στιγμή του από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία. Αναφέρω τα παραπάνω, καθώς η Α.ΠΟ.Β. έχει τόσο πριν δύο χρόνια όσο και φέτος αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς νεαρών αθλητών, γεγονός που στενοχωρεί όλους στον σύλλογό μας και μας προβληματίζει. Συμπαραστεκόμαστε στους παίκτες και ευχόμαστε περαστικά, υπομονή και δύναμη στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Από την αρχή της χρονιάς, μέσα από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ, γνωρίζαμε ότι θα συμμετέχουμε στη διαδικασία ή των play off ή των play out, οπότε για την ομάδα μας τα συγκεκριμένα παιχνίδια αποτελούν συνέχεια του πρωταθλήματος και παράλληλα επιπλέον αγώνες για τους αθλητές μας, που θα αποκομίσουν πολλές εμπειρίες.

Σίγουρα όλοι οι αθλητές της Α.ΠΟ.Β. κατανοούν ότι ως ομάδα έχουμε κερδίσει αρκετά παιχνίδια και με πολλά γκολ, αλλά προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και ποτέ δεν ξεχνάμε ότι έχουμε βρεθεί από την άλλη πλευρά, με αρκετές συνεχόμενες ήττες και πολλά γκολ κατά μας.

Το συγκεκριμένο γεγονός μάς δίνει ώθηση και ενθουσιασμό για το μέλλον, ενώ παράλληλα μας κάνει πιο προσεκτικούς και δεν μας εφησυχάζει καθόλου, καθώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Γενικά ο σύλλογός μας και οι αθλητές μας αναγνωρίζουμε ότι όλα τα αποτελέσματα σε έναν αγώνα είναι πιθανά και απ’ αυτά πρέπει πάντα να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτή εξάλλου είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Τέλος εκ μέρους της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές καθώς και σε όλον τον κόσμο και με θέληση, υπομονή, επιμονή και αγάπη να βοηθήσουμε όλοι στην εξέλιξη του ποδόσφαιρου και κυρίως του παιδικού αθλητισμού».

Ο Βασίλης Σιγάλας, προπονητής της ΑΠΟΒ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου