ΤΟΠΙΚΟ

Τοπικό ντέρμπι και Κύπελλο στη Γ’ Εθνική

τοπικό-ντέρμπι-και-κύπελλο-στη-γ-εθν-166712

Τρεις αναμετρήσεις θα δώσουν Ρήγας και Πύρασος στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπως φαίνεται, μέσα στον Ιανουάριο, ενώ παράλληλα έχουν και αγώνες για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Στις 10 Ιανουαρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι δύο σύλλογοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή τους στην ενεργό δράση.

Ο Πύρασος
Ο σύλλογος της Νέας Αγχιάλου έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι για το 2015 με τον ΓΣΑ στον Αλμυρό την προηγούμενη Κυριακή, το οποίο ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα έσοδα του φιλικού αγώνα δόθηκαν σε άπορες οικογένειες. Οι παίκτες του Ξηροφώτου έκαναν και δύο προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα στο γήπεδό τους, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Μετά το τέλος του προγράμματος, ο Ξηροφώτος έδωσε στους παίκτες του ρεπό πέντε ημερών και έτσι οι κυανόλευκοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

Ο Πύρασος στην έναρξη του β’ γύρου δοκιμάζεται στο «Π. Μαγουλάς» κόντρα στη Νίκη Βόλου, στο τοπικό ντέρμπι.

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής όπου ο Πύρασος είχε φιλοξενήσει τη Νίκη στο γήπεδο των Φαρσάλων, η ομάδα της Νέας Ιωνίας είχε επιβληθεί με 1-2 επί των γηπεδούχων.
Βέβαια, οι δύο ομάδες ίσως εμφανιστούν αρκετά διαφορετικές λόγων των μεταγραφών που θα κάνουν. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν σταματά εκεί αφού μετά από τρεις ημέρες θα υποδεχτούν την ΑΕ Διμηνίου στη Νέα Αγχίαλο, για το Κύπελλο που εάν πάρει την πρόκριση θα δώσει και πάλι αγώνα στις 27 Ιανουαρίου.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, οι Αγχιαλίτες ενισχύθηκαν στην επιθετική τους ζώνη με το Θράσο Βαλωτή από το Θησέα Αγριάς. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται πως η διοίκηση του Πυράσου ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του Θησέα Αγριάς και τον ποδοσφαιριστή Θρασύβουλο Βαλωτή, ώστε ο 21χρονος επιθετικός να αποτελέσει παίκτη της ομάδος μας από την 1η Ιανουαρίου. Γεννημένος στις 23 Μαΐου 1994, έχει παίξει σε Ορμίνιο, Αγία Παρασκετυή, Κ19 Ολυμπιακού Βόλου και τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον Θησέα Αγριάς. Τη σεζόν 2014-15 σημείωσε 12 γκολ, στις επτά αγωνιστικές του 2015-16 σκόραρε τρεις φορές. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Πυράσου και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Θησέα για την άψογη συνεργασία μας στην ολοκλήρωση της μεταγραφής». Πάντως οι άνθρωποι του συλλόγου κινούνται για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν την αποδέσμευση τεσσάρων παικτών.

Συγκεκριμένα εκτός Πυράσου είναι οι: Παναγιώτης Κοντοβάς (τη σεζόν 2015-16 είχε 15 συμμετοχές και 3 γκολ), Βίκτωρας Κουρτέλης (1 συμμετοχή), Κώστας Καραλόπουλος (1 συμμετοχή) και Ντίνος Βουρδάκης (2 συμμετοχές). Ο πρώτος θα αγωνίζεται με τη φανέλα του ΓΣΑ, ενώ Κουρτέλης και Καραλόπουλος θα παίξουν με τα πράσινα του Θησέα Αγριάς.

Η διοίκηση του Πυράσου τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής τους πορείας.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Ιανουαρίου (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του α’ γύρου):

Κυριακή 10/1: Νίκη Βόλου – Πύρασος (0-0)

Τετάρτη 13/1: Πύρασος – Α.Ε. Διμηνίου (Κύπελλο ΕΠΣΘ)

Κυριακή 17/1 : Πύρασος – Αχέρων (0-1)

Κυριακή 24/1: Θεσπρωτός – Πύρασος (3-1)

Τετάρτη 27/1: Αγώνας Κυπέλλου σε περίπτωση πρόκρισης

Κυριακή 31/1: Ρεπό

Ο Ρήγας
Να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος θέλουν στο Ρήγα. Η ομάδα του Βελεστίνου δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα στον α’ γύρο πράγμα που θέλουν να αφήσουν στο παρελθόν. Δυστυχώς, μέσα στους πρώτους τέσσερις αγώνες είχαν συλλέξει μόλις πέντε βαθμούς φέρνοντας ισοπαλίες με δύο ομάδες που βρίσκονται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Η τελευταία αναμέτρηση της ομάδας ήταν στις 23 Δεκεμβρίου κόντρα στους Μυρμιδόνες για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ και έκτοτε έκανε τρεις προπονήσεις την περασμένη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Η τεχνική ηγεσία έδωσε ρεπό δύο ημερών στην ομάδα και έτσι οι κυανόλευκοι επιστρέφουν στις προπονήσεις σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Οι κυανόλευκοι σε διάστημα τριών εβδομάδων θα δώσουν τέσσερα ματς για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο ΕΠΣΘ (ένα στις 13/1 και ένα σε περίπτωση πρόκρισης). Την επόμενη Κυριακή (10/1) θα υποδεχτεί τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Βελεστίνο και ο Λάκης Μπακάλης θέλει να είναι όλοι σε ετοιμότητα. Ο σύλλογος της Φιλιππιάδας είχε αναγκάσει σε ήττα στην πρεμιέρα το Ρήγα με 2-0, πράγμα που όλοι θέλουν να αποφύγουν. Ακόμη, ο Ρήγας στις 13 Ιανουαρίου δίνει και πάλι αγώνα στο γήπεδο του Βελεστίνου, κόντρα στο Γ.Σ. Αλμυρού στο πλαίσιο του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ.

Δύο αποδεσμεύσεις ανακοινώθηκαν από το σύλλογο του Βελεστίνου, καθώς ο Εράλντο Μουσαμπελίου (1 συμμετοχή) και ο Παρασκευάς Θεοδώρου (4 συμμετοχές) αποχώρησαν για προσωπικούς λόγους. Η διοίκηση κινείται δυναμικά για την ενίσχυση της ομάδας αφού το ρόστερ έχει μειωθεί σε 21 παίκτες.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Ιανουαρίου (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του α’ γύρου):

Κυριακή 10/1: Ρήγας – Εθνικός (2-0)

Τετάρτη 13/1: Ρήγας – Γ.Σ. Αλμυρού (Κύπελλο ΕΠΣΘ)

Κυριακή 17/1: Οπούντιος – Ρήγας (0-0)

Κυριακή 24/1: Ρήγας – Τύρναβος (1-2)

Τετάρτη 27/1: Ρήγας – Διαγόρας ή Απόλλων (σε περίπτωση πρόκρισης – Κύπελλο)

Κυριακή 31/1: Φωκικός – Ρήγας (1-1)

Η αναμέτρηση με το Φωκικό μπορεί να μην διεξαχθεί, αφού η διοίκηση της Αμφισσας αναμένεται να αποσύρει το σύλλογο από το πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου