ΤΟΠΙΚΟ

Θέλουν την κορυφή και για το 2016

θέλουν-την-κορυφή-και-για-το-2016-165633

Από την κορυφή των δύο ομίλων της Α’ ΕΠΣΘ, αποχαιρέτησαν το 2015, Α.Ε. Διμηνίου και Γ.Σ. Αλμυρού, που βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τις ομάδες της δεύτερης θέσης. Οι προπονητές των δύο ομάδων μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη φετινή τους πορεία.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ακρως επιτυχημένη αρχή έχουν κάνει οι δύο σύλλογοι, που την περσινή σεζόν έφτασαν στον τελικό της ΕΠΣΘ όντας οι δύο πρωταθλητές των ομίλων. Η ΑΕΔ προπορεύεται στον Α’ όμιλο με απόσταση 3 βαθμών από τον Ηρακλή και στο δεύτερο ο Γ.Σ. Αλμυρού ήδη έχει αποδείξει τον τίτλο του φαβορί, έχοντας κάνει το «επτά στα επτά» και απέχει 5 βαθμούς από το δεύτερο Διαγόρα.

Η Α.Ε. Διμηνίου

Αήττητη η ΑΕ Διμηνίου βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 19 βαθμούς. Μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία με το Θησέα Αγριάς. Μάλιστα, ανάμεσα στα «τρίποντα» της ομάδας βρίσκεται και η νίκη επί του δεύτερου Ηρακλή με 3-2 στο Διμήνι. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου έχει καθαρίσει με όλα σχεδόν τα ντέρμπι, αφού έπαιξε με όλες τις ομάδες, οι οποίες έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους εκτός του Σαρακηνού, που θα τον αντιμετωπίσει μετά από δύο αγωνιστικές, αφού το προσεχές Σάββατο θα υποδεχτεί τον Πηλέα στο Διμήνι.

Η ομάδα του Διμηνίου παρότι αποδυναμώθηκε αρκετά το φετινό καλοκαίρι, προχώρησε σε προσθήκες κάποιων έμπειρων μονάδων, με τον προπονητή να έχει δώσει χρόνο σε παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου, όπως ο 14χρονος Φουρκιώτης, αλλά και ο Σταματόπουλος. Βέβαια, το όνομα αλλά και η αγωνιστική ποιότητα του Δημήτρη Ζιώγα, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ του πρώτου ομίλου, έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα έξι φορές, έχοντας σκοράρει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΔ. Βέβαια, η επιτυχία της ομάδας δεν έχει να κάνει μόνο με την αγωνιστική εμπειρία των παικτών, αφού παίκτες και προπονητής πλέον έχουν γίνει μία παρέα, πράγμα που αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες συνταγές.

Τα αποτελέσματα των αγώνων έως τώρα:

  • ΑΕ Διμηνίου – Θησέας …………………………0-0
  • Σκιάθος – ΑΕ Διμηνίου ………………………..0-1 (Ζιώγας)
  • ΑΕ Διμηνίου – Ηρακλής ……………………….3-2 (Μαυρίδης, Αποστολίδης, Ζιώγας)
  • Δάφνη – ΑΕ Διμηνίου …………………………..1-2 (Ζιώγας ΙΙ)
  • Α.Ε. Διμηνίου – Πανιώνιος ……………………1-0 (Ζιώγας)
  • ΑΕ Διμηνίου – ΑΕ 2002 ……………………….4-2 (Ζιώγας, Μόσιος, Φουρκιώτης, αυτ.)
  • Αρης – Α.Ε. Διμηνίου …………………………..0-2 (Μαυρίδης, Αξιώτης)

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων Κώστας Πα- παστεργίου, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για την έως τώρα πορεία της ομάδας:

Για τις προπονήσεις: «Οι προπονήσεις δεν σταμάτησαν. Οι γιορτές τελείωσαν και πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Δεν υπάρχουν ακόμη μεταγραφικά νέα για την ομάδα μας. Βέβαια, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με παίκτες, αλλά δεν έχουμε κλείσει ακόμη. Πάντως, θα κινηθούμε για προσθήκη ακραίων παικτών, χαφ – μπακ, αφού θεωρώ πως σε άμυνα και επίθεση δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Σε ότι αφορά το υπάρχον δυναμικό έχουμε πολύ καλό υλικό, λειτουργούμε και με παιδιά από ακαδημίες, όπως είναι οι Φουρκιώτης, Σταματόπουλος και Κανδήλας».

Για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πύρασο:« Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δυσκόλεψαν με την προσθήκη των συλλόγων της Γ’ Εθνικής στο θεσμό. Εμείς στον αγώνα με τον Πύρασο θα παραταχθούμε με σκοπό να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και να αποδείξουμε τι αξίζουμε. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο σύλλογος της Αγχιάλου είναι μία ιστορική ομάδα που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία και έχει τους καλύτερους παίκτες από το Βόλο, κατά τη γνώμη μου».

Για τους φετινούς στόχους: «Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά αποφασίσαμε πως η ομάδα θα πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να αναδείξει παίκτες από τις ακαδημίες, οι οποίοι θα αποτελέσουν το μέλλον της. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε αγωνιστικό χρόνο και σε άλλα νεαρά παιδιά».

Για το Δημήτρη Ζιώγα που έχει ξεχωρίσει: «Ο Δημήτρης έχει άψογο χαρακτήρα, είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχουμε φέτος στην ομάδα. Δεν χάνει προπόνηση, αγαπάει αυτό που κάνει. Παράλληλα, βοηθάει τους μικρότερους ποδοσφαιριστές με τις συμβουλές του και είναι από τις καλύτερες λύσεις στην επιθετική ζώνη».

Για το παιχνίδι με το Σαρακηνό και τον Ηρακλή: «Ο Σαρακηνός θεωρώ πως αδικείται από τη θέση που βρίσκεται, καθώς είναι μια ιστορική ομάδα που κάθε χρόνο κάνει πρωταθλητισμό. Θα αγωνιστούμε δίχως άγχος και πιστεύω πως θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί.

Οσο, για τον Ηρακλή που βρίσκεται στη δεύτερη θέση θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, έχει πραγματοποιήσει πολλές μεταγραφές κυνηγάει την πρωτιά, είναι από τις καλύτερες ομάδες που αντιμετωπίσαμε έως τώρα στο Διμήνι και πιστεύω πως και αυτοί θα έχουν μία αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα».

Επόμενος αγώνας των κιτρινόμαυρων είναι το Σάββατο 9/1 στο Διμήνι με τον Πηλέα και ακολουθεί ο αγώνας στο Σαρακηνό.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού

Από ‘κει που σταμάτησε την περσινή σεζόν συνεχίζει ο σύλλογος του Αλμυρού. Η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου δεν έχει χάσει ματς στο φετινό πρωτάθλημα πράγμα που τον χαρακτηρίζει φαβορί για τον πρωταθλητή του 2ου ομίλου από νωρίς, αφού έχουν διεξαχθεί μόλις επτά αγωνιστικές.

Οι κυανόλευκοι μετρούν 21 βαθμούς έχοντας κάνει το απόλυτο. Μάλιστα, στην τελευταία αγωνιστική του 2015, πήραν και το ντέρμπι κόντρα στο δεύτερο Διαγόρα μέσα στο Στεφανοβίκειο, που κρίνεται ως μία από τις δυσκολότερες έδρες του ομίλου.

Η ομάδα κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν σταμάτησε τις προπονήσεις, έδωσε ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον Πύρασο στις 27 Δεκεμβρίου, στο οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, ενώ στις 2 Ιανουαρίου έδωσε ένα ακόμη φιλικό με την Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ, όπου κέρδισε με 2-5.

Η ομάδα προχώρησε και στην πρώτη της προσθήκη, αφού ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Παναγιώτη Κοντοβά. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν με τη φανέλα του Πυράσου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Φυσικά, ο Γυμναστικός δεν είναι άγνωστη ομάδα για το συγκεκριμένο παίκτη, αφού και στο παρελθόν αγωνίστηκε με τους κυανόλευκους.

Τα αποτελέσματα των αγώνων έως τώρα:

  • Γ.Σ. Αλμυρού – Αίας Σούρπης ………………..4-0 (Χειλάς, Π. Βούλγαρης, Ν. Βούλγαρης, Κρανάς)
  • Γ.Σ. Αλμυρού – Δήμητρα ……………………….4-0 (Ράπτης, Αντζούρης (2), Π. Βούλγαρης)
  • Μυρμιδόνες – Γ.Σ. Αλμυρού ………………….0-6 ( Αντζούρης, Π. Βούλγαρης (2), Ράπτης, Μαλισσόβας, Χειλάς).
  • Γ.Σ. Αλμυρού – Μικροθήβες ………………….3-0 (Ν. Βούλγαρης, Κρανάς, Π. Βούλγαρης)
  • Αθλος – Γ.Σ. Αλμυρού ………………………….0-3 (Ν. Βούλγαρης (2), Κρανάς)
  • Γ.Σ. Αλμυρού – Σκόπελος ……………………..2-0 (Κυριάκος, Χειλάς)
  • Διαγόρας – Γ.Σ. Αλμυρού ………………………0-1

Ο προπονητής της ομάδας Λευτέρης Καλογήρου μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ:

Για το μεταγραφικό κομμάτι: «Εχουμε ήδη κάνει μία μεταγραφή, αυτήν του Κοντοβά, ωστόσο δεν έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με κάποιον άλλο παίκτη, αφού σκοπός μας είναι να εντάξουμε στο δυναμικό μας ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά. Το θετικό είναι πως οι μεταγραφές είναι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Μία θέση που θα γίνει σίγουρα μία μεταγραφή είναι αυτή του τερματοφύλακα, αφού δεν υπάρχει δεύτερος, εκτός από έναν 14χρονο που προέρχεται από τις ακαδημίες».

Για τους στόχους: «Εχουμε οριοθετήσει τους στόχους μας και προσπαθούμε να τους πετύχουμε έναν – έναν. Η αρχική μας βλέψη είναι η επίτευξη της πρωτιάς στον όμιλο που αγωνιζόμαστε και το κύπελλο το οποίο θέλουμε πολύ, αφού η ομάδα έχει να το κατακτήσει εδώ και 17 χρόνια. Στη συνέχεια θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία μέσω των μπαράζ. Η αλήθεια είναι πως φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε την άνοδο, αφού δύο ομάδες από τις τέσσερις του ομίλου που αγωνίζονται οι πρωταθλητές των ΕΠΣ θα προβιβασθούν».

Για τον αγώνα του Κυπέλλου με το Ρήγα:«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ρήγας είναι μία πολύ καλή ομάδα με αξιόλογο ρόστερ, μας χωρίζει βέβαια και μία κατηγορία, ωστόσο, εμείς θα παραταχθούμε στο Βελεστίνο για τη νίκη».

Για τον Π. Κοντοβά: «Εχει μπει για τα καλά στις προπονήσεις, έχει ήδη δεθεί με τους υπόλοιπους παίκτες και πιστεύω πως θα κάνουμε πολλά πράγματα μαζί».

Για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία:«Η ομάδα δεν έχει δεχτεί γκολ έως τώρα. Πιστεύω πως γι’ αυτό ευθύνεται η συνολική λειτουργία της ομάδας. Εχουμε μεγαλύτερη ομοιογένεια εν συγκρίσει με πέρυσι και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Βέβαια, έχουμε έμπειρες μονάδες στην άμυνα αλλά και ο τερματοφύλακάς μας, ο Πλακαρός βρίσκεται σε πολύ καλή περίοδο».

Για την πολυφωνία στο σκοράρισμα:«Δέκα παίκτες έχουν σκοράρει φέτος, πράγμα που μας ευχαριστεί αρκετά. Το ίδιο πράγμα είχε γίνει και πέρυσι. Ολοι οι παίκτες από τη μεσαία ζώνη και μπροστά έχουν σκοράρει. Στα θετικά συγκαταλέγεται και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια».

Για το Διαγόρα: «Δεν είναι τυχαία η δεύτερη ομάδα του ομίλου, ο Διαγόρας. Είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, ο προπονητής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει δέσει το δυναμικό της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου