ΤΟΠΙΚΟ

Μετά το Κύπελλο… πρωτάθλημα

μετά-το-κύπελλο-πρωτάθλημα-150111

Πύρασος και Ρήγας αγωνίζονται την Κυριακή στις 3 μ.μ. στην Αγχίαλο με Αχέροντα και Οπούντιο στο Μαρτίνο

Με κατώτερες βαθμολογικά ομάδες αγωνίζονται Πύρασος και Ρήγας την Κυριακή στις 3 μ.μ., για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα ο Πύρασος υποδέχεται στη Νέα Αγχίαλο τον Αχέροντα και ο Ρήγας δοκιμάζεται στο Μαρτίνο κόντρα στον τοπικό Οπούντιο.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με Αχέροντα ο Πύρασος

Με τα μάτια στραμμένα στο κυριακάτικο ματς με τον Αχέροντα Καναλακίου βρίσκονται όλοι στο στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου. Το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Νίκη Βόλου στο Π. Μαγουλάς και έτσι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του. Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία ενόψει του αγώνα, αφού προχθές Τετάρτη έδωσαν αγώνα για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Ο Πύρασος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για το 2016, κόντρα στην ΑΕ Διμηνίου με 4-3 στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Αγχιάλου. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν και πάλι τη Νίκη στις 27 Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο κόουτς έδωσε την ευκαιρία στα νέα αποκτήματα της ομάδας Βαλωτή και Κοντοβά να αγωνισθούν.

«Δεν είχαμε καλή απόδοση και ήμασταν τυχεροί που γυρίσαμε το παιχνίδι, καθώς θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε αποκλειστεί από τη διοργάνωση. Προφανής στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία, το κύπελλο είναι για λόγους γοήτρου και για να βγάζουμε κάποια συμπεράσματα. Μας έδωσε ένα καλό μάθημα η Α.Ε Διμηνίου. Δεχτήκαμε τρία γκολ, χωρίς βέβαια να το πληρώσουμε. Ηταν λοιπόν μια ημέρα για εμάς, όσον αφορά το μάθημα που πήραμε, γιατί μέσα από τα λάθη η ομάδα χτίζεται και γίνεται καλύτερη. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας, ούτε από την επιθετική συγκομιδή της. Καταλαβαίνουμε πάντως, ότι κάθε Κυριακή η ομάδα αγωνίζεται και προσπαθεί για το θετικό αποτέλεσμα με πολύ κόπο, τίποτα δεν είναι εύκολο. Επίσης, είμαι ευχαριστημένος από τους νέους παίκτες που ήρθαν. Ηταν το πρώτο τους παιχνίδι με την ομάδα, δε μπορούν σαφώς να κριθούν από την πρώτη μέρα, έμεινα όμως ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική απόδοσή μας», τόνισε ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Ξηροφώτος μετά την αναμέτρηση του Κυπέλλου.

Οσον αφορά το ματς με τον Αχέροντα ο αγώνας κρίνεται ως καθοριστικός για τη συνέχεια του συλλόγου στο πρωτάθλημα, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο σύλλογος της Πρέβεζας θα παίξει τα ρέστα του για να σώσει ό,τι μπορεί αφού έχει μείνει χαμηλά στη βαθμολογία. Από την άλλη μεριά η ομάδα της Μαγνησίας πρέπει να κερδίζει ομάδες που βρίσκονται σε κατώτερες θέσεις από εκείνη για να πετύχει τον στόχο της που είναι η παραμονή. Ο Αχέροντας διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, με 8 γκολ σε 17 ματς. Αμυντικά είναι πολύ καλύτερος, αφού έχει δεχτεί 16 τέρματα, τρία λιγότερα απ όσα έχει δεχτεί ο Πύρασος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο αρχηγός της ομάδας Στεφανής που δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο Π. Μαγουλάς επιστρέφει, αφού εξέτισε την ποινή στο ματς του Κυπέλλου, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του τραυματία Μπόρα.

Στο Μαρτίνο ο Ρήγας

Ο Οπούντιος είναι το επόμενο εμπόδιο που θα βρει ο Ρήγας, την Κυριακή, μπροστά του. Η ομάδα του Βελεστίνου θέλει να κάνει το τρία στα τρία, αφού στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής επιβλήθηκε με 1-0 του Εθνικού Φιλιππιάδας και με το ίδιο σκορ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Και τα δύο τέρματα των αγώνων πέτυχε ο Γιάννης Κορέτα.

Οι Βελεστινιώτες ξεκίνησαν χθες την μίνι προετοιμασία για τον αγώνα για τον Οπούντιο, αφού αγωνίσθηκαν και την Τετάρτη με τον Γ.Σ. Αλμυρού. Η ομάδα της τρίτης Εθνικής κατηγορίας στο συγκεκριμένο αγώνα δεν είχε καλή απόδοση παρά τη νίκη, καθώς φαίνεται πως όλοι είχαν το μυαλό τους στον αγώνα της Κυριακής.

«Δεν ήμασταν καλοί ως ομάδα. Οι παίκτες δεν απέδωσαν αυτό που περίμενα και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος, παρόλο που καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση. Η λειτουργία μας ήταν κακή, αλλά εμείς κρατάμε το γεγονός πως είμαστε στην επόμενη φάση. Ο θεσμός του κυπέλλου δεν μας αφήνει αδιάφορους, έχουμε σκοπό να κατακτήσουμε την κούπα και να την προσθέσουμε στα βραβεία του ιστορικού μας συλλόγου. Τώρα θα αφήσουμε πίσω για λίγο αυτή τη διοργάνωση και θα στραφούμε σε αυτή του πρωταθλήματος και κυρίως στον κυριακάτικο αγώνα με τον Οπούντιο, όπου καλούμαστε να πάρουμε μία ακόμη νίκη μέσα σε μία δύσκολη έδρα, για να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Λάκης Μπακάλης.

Το κυριακάτικο ματς κρίνεται ως καθοριστικό για την πορεία του συλλόγου στο πρωτάθλημα, καθώς ο Οπούντιος βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας και οι Βελεστινιώτες θα πρέπει να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από το Μαρτίνο. Οι φιλοξενούμενοι έκοψαν βαθμούς από το Ρήγα στον πρώτο γύρο, όπου οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες στο Αρμένιο με 0-0, πράγμα που οι κυανόλευκοι θέλουν να αποφύγουν. Οι εννέα βαθμοί που έχουν συλλέξει έως τώρα είναι από ισοπαλίες. Συγκεκριμένα έχει κάνει ζημιά σε: Ρήγα, Νίκη, Πύδνα, Πύρασο, Πιερικό, Οικονόμο, Δωτιέα, Αχέροντα και Φωκικό.

Εκτός πλάνων του Λάκη Μπακάλη για τον προσεχή αγώνα είναι και πάλι οι Χατζής και Πάσχος, οι οποίοι υποφέρουν από τραυματισμούς όπως και ο Αποστόλης Σφάκας που το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στο Λιτόχωρο, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου