ΤΟΠΙΚΟ

Ανεβάζουν στροφές ενόψει της συνέχειας

ανεβάζουν-στροφές-ενόψει-της-συνέχει-142243

Ρήγας και Πύρασος αγωνίζονται την Κυριακή με ανεβασμένο ηθικό

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι δύο ομάδες της Μαγνησίας, μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής. Οι δύο ομάδες ανεβάζουν στροφές ενόψει των αγώνων που δίνουν την προσεχή Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Χάνει Γκίκα ο Ρήγας

Προχθές Δευτέρα ξεκίνησαν την προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα στο στρατόπεδο του Ρήγα. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι παραπάνω από καλό μετά τις συνεχόμενες νίκες. Οι Βελεστινιώτες με την επανέναρξη του πρωταθλήματος κέρδισαν τον Εθνικό με 1-0 στην έδρα τους, επιβλήθηκαν με 1-0 του Γ.Σ.Α. παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πέρασαν από το Μαρτίνο με 0-2, μία από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας.

Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και πήραν ένα σπουδαίο διπλό για να φτάσουν κοντά στο στόχο τους που είναι η παραμονή. «Πήραμε τρεις χρήσιμους βαθμούς για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και βέβαια για το μεγάλο αγώνα που δίνουμε για την παραμονή μας στην κατηγορία. Είχαμε πολύ καλή παρουσία, ελέγξαμε το παιχνίδι, παίξαμε έξυπνα και πειθαρχημένα. Κάναμε δύο γκολ και βέβαια μπορούσαμε και περισσότερα, καθώς βρήκαμε ανοιχτούς διαδρόμους, αφού και ο Οπούντιος επιδίωξε τη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη», ανέφερε ο προπονητής των κυανόλευκων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Το επόμενο εμπόδιο του Ρήγα είναι ο Τύρναβος. Για την 20η αγωνιστική οι κυανόλευκοι θα υποδεχτούν την ομάδα του όμορου νομού στο Βελεστίνο. Σε περίπτωση νίκης ο μαγνησιώτικος σύλλογος, συνολικά θα λάβει 6 βαθμούς και αυτό γιατί την επόμενη αγωνιστική έχει αγώνα με τον Φωκικό που θα πάρει στα χαρτιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα για τον Λάκη Μπακάλη αρχίζουν να μεγαλώνουν. Εκτός του Πάσχου που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ο στρατός θα του πάρει δύο παίκτες. Ο Σφάκας λείπει στο Λιτόχωρο λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, αλλά και ο Γκίκα παρουσιάζεται και έτσι αποχαιρετά την ομάδα του για μεγάλο διάστημα. Ο δεύτερος είναι βασική μονάδα της φετινής επιτυχίας του Ρήγα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τέσσερα γκολ, έχοντας βγάλει πολλές ασίστ.

Στο περασμένο παιχνίδι με τον Οπούντιο άνοιξε στο σκορ, ενώ στον παιχνίδι με τον Τύρναβο του πρώτου γύρου, όπου ο Ρήγας είχε φύγει με το σπουδαίο διπλό από τον Τύρναβο, είχε βρει επίσης το δρόμο προς τα δίχτυα. Στα θετικά προστίθεται πως ο Χατζής έχει μπει στις προπονήσεις, αλλά κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα.

Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου βρίσκεται κοντά σε παίκτες για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδος, που κρίνεται απαραίτητη, αφού το ρόστερ μικραίνει. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο, όταν θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Πήρε Κατή ο Πύρασος

Χθες έγινε η πρώτη προπόνηση στο στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου για τον κυριακάτικο αγώνα με το Θεσπρωτό. Δύσκολη αναμέτρηση για τους κυανόλευκους που αντιμετωπίζουν μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ομως, οι παίκτες του Ξηροφώτου δεν πρέπει να αγωνιστούν με άγχος αφού στον πρώτο γύρο κατάφεραν να επιβληθούν της ομάδας της Ηγουμενίτσας με 3-1 γυρνώντας τούμπα το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι κυανόλευκοι την περασμένη αγωνιστική επέστρεψαν στις επιτυχίες, κερδίζοντας με 2-1 τον Αχέροντα, εντός έδρας κάνοντας την καλύτερή τους εμφάνιση. Ο Στέφανος Ξηροφώτος δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Κερδίσαμε πραγματοποιώντας παράλληλα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην έδρα μας. Πήραμε τρεις σημαντικούς πόντους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν και ψυχολογικά για να αντικρίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλό παιχνίδι είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

Παράλληλα, από τη διοίκηση ανακοινώθηκε ένα ακόμη πρόσωπο που θα στελεχώσει την ομάδα. Ο λόγος για το Δημήτρη Κατή, που μεταγράφηκε στην αγχιαλίτικη ομάδα από το Σαρακηνό. Ο 23χρονος μέσος έκανε τα πρώτα του βήματα από την ακαδημία Καλτέκη. Εχει αγωνιστεί στις ομάδες Ολοσσών, Οικονόμος Τσαριτσάνης για τέσσερα χρόνια, Δολιχιακό, Μαγνησιακό και την τελευταία διετία στο Σαρακηνό. Η διοίκηση της ομάδας μέσω της ανακοίνωσης ευχαριστεί την αντίστοιχη του Σαρακηνού για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο ποδοσφαιριστής στην επίσημη σελίδα του Πυράσου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το νέο ξεκίνημα στην αγωνιστική μου πορεία, εύχομαι να βοηθήσω την ομάδα και να βοηθηθώ από αυτήν ώστε να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής. Ξέρω το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στον Πύρασο, θα συναντήσω φίλους μου κι έχοντας παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια πέρυσι και φέτος, μπορώ με σιγουριά να πω πως υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στη Γ’ Εθνική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σαρακηνό, τους ανθρώπους της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας, τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να αναδειχθώ από αυτόν τον σύλλογο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του Μαλακασιώτη, που εξέτισε την ποινή των καρτών στον προηγούμενο αγώνα. Αντιθέτως, εκτός αναμένεται να είναι και σε αυτόν τον αγώνα ο Θανάσης Μπόρας που υποφέρει από τραυματισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου