ΤΟΠΙΚΟ

Για τον τίτλο και την παραμονή 

για-τον-τίτλο-και-την-παραμονή-130964

Αρχίζουν από αύριο τα play off και τα play out της Α’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Θ., που θα κρίνουν από τη μια τον τίτλο και από την άλλη την παραμονή, ενώ στη Β’ Κατηγορία γίνεται η προτελευταία αγωνιστική και υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ τις πρωτιές στους δυο ομίλους εξασφάλισαν ο Σαρακηνός και ο Πύρασος, με την ομάδα της Αγχιάλου να έχει προβάδισμα +4 στη βαθμολογία, τα πλέι οφ αρχίζουν με ντέρμπι μεταξύ τους αύριο στο γήπεδο του Σαρακηνού, ενώ επίσης αύριο η Αγία Άννα (10 β.) υποδέχεται τον Ρήγα (8 β.).

Η πρωταθλήτρια ομάδα ΕΠΣΘ της περιόδου 2021-2022 θα προκύψει μετά από 8 αγωνιστικές (φινάλε στις 17/4/2022) και μετά, για να κερδίσει άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θα δώσει άλλους 6 αγώνες με πρωταθλητές από άλλες 6 Ενώσεις.

Το πρόγραμμα στο ξεκίνημα των πλέι οφ:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΘ PLAY OFF

1η αγωνιστική

Σάββατο 26/2

Γηπ. «Βασδέκειο» (15:00):

Αγία Άννα-Ρήγας Φεραίος

Γηπ. Σαρακηνού (15:00):

Σαρακηνός-Πύρασος

Κυριακή 27/2

Γηπ. Αχιλλείου (15:00):

Αίας Σούρπης-Τοξότης

Γηπ. Αλμυρού 15:00):

ΓΣ Αλμυρού-Ακρόπολη

Τα πλέι άουτ για παραμονή

Στα play out οι ομάδες θα δώσουν τη δική τους μάχη για την παραμονή, ενώ ήδη υποβιβασμένη είναι η Μακρινίτσα και σίγουρα θα την ακολουθήσουν άλλες πέντε, τη στιγμή που υπάρχει και το ενδεχόμενο να συνεχίσουν στην μεγάλη κατηγορία ακόμη και μόνο δύο!

Κι αυτό γιατί στην προκήρυξη αναφέρεται πως «οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 5η έως και την 10η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα (από την διαδικασία των PLAY OUT) υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ Κατηγορία, αλλά σε περίπτωση που υποβιβασθεί μία ομάδα της ΕΠΣΘ από τη Γ’ Εθνική και η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση υποβιβάζεται και εάν υποβιβασθούν και οι δύο από τη Γ’, τότε θα πέσει και η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα των play out».

Με τις διαφορές να μην είναι μεγάλες, το σίγουρο είναι ότι στο «ειδικό» πρωτάθλημα των play out θα γίνει μάχη για την κατάληψη των δυο πρώτων θέσεων, που … σίγουρα οδηγούν στην παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Κι εδώ στην πρεμιέρα μεθαύριο Κυριακή παίζουν οι προπορευόμενοι (Σκιάθος 16 β. και Πρωτεσίλαος 20 β.) της ειδικής βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα στην πρεμιέρα των πλέι άουτ:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΘ PLAY OUT

1η αγωνιστική

Σάββατο 26/2

Γηπ. Γατζέας (15:00):

ΑΕ 2002Αστέρας Ριζομύλου

Γηπ. Αγίας Παρασκευής (15:00):

Αγία Παρασκευή-ΦΘ Αγχίαλος

Κυριακή 27/2

Γηπ. Σκιάθου (12:00):

ΑΟ Σκιάθου-Πρωτεσίλαος

Γηπ. «Βασδέκειο» (11:00):

Δάφνη-Διαγόρας

Μακρινίτσα-Μυρμηδόνες 0-3 α.α.

Η αβεβαιότητα της Β’ Κατηγορίας

Στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και σε αγώνες και στην τελική διαμόρφωση της τετράδας και φυσικά στην ειδική βαθμολογία για play off και play out.

Εκτός από εκκρεμότητες με ματς που δίνουν βαθμούς για τα πλέι οφ, υπάρχει και αβεβαιότητα με τις τελικές τετράδες στους δύο ομίλους!

Όπως είναι οι τετράδες στις βαθμολογίες του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ σήμερα, η ειδική βαθμολογία για τα πλέι οφ έχει ως εξής: Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας 11, Μαγνησιακός 10, Α.ΠΟ.Β. 9, Ιάσων Άλλης Μεριάς 9, Άνθιμος Γαζής 7, Κένταυρος Ν.Π. 7, Μικροθήβες 1 και Πανιώνιος 1.

Αν όμως οι Μικροθήβες στην 17η αγωνιστική χάσουν από τον Άνθιμο Γαζή και στην 18η ηττηθούν και από τον Απόλλωνα Καναλίων, μπορεί να μείνουν εκτός τετράδας. Τότε θέση στα πλέι οφ θα κερδίσει ο Απόλλων και πιο ωφελημένος θα είναι ο Άνθιμος Γαζής (έχει ισοπαλία στις Μικροθήβες και δύο νίκες με τον Απόλλωνα), που θα μπει στα πλέι οφ με περισσότερους βαθμούς, ενώ η Ε.Λ. Νηλέας θα έχει -3 απ’ ό,τι τώρα, αφού η μοναδική ήττα που έχει στο πρωτάθλημα είναι από τον Απόλλωνα Καναλίων.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί, αν διαφοροποιηθεί η τετράδα και στον άλλο όμιλο, σε περίπτωση που οι Νέοι Αγίας Άννας κερδίσουν τα δυο ματς που απομένουν και ο Πανιώνιος χάσει στο φινάλε και από την Α.ΠΟ.Β.

Ασφαλώς, η μεγάλη αβεβαιότητα στη Β’ Κατηγορία είναι τα πλέι άουτ κι ενώ θα υπάρξουν και ομάδες που θα υποβιβαστούν απευθείας (ΑΕΔ, Πηλέας σίγουρα και πιθανόν τα Ανω Λεχώνια), από τη διαδικασία του ειδικού πρωταθλήματος θα ακολουθήσουν στη νέα Γ’ Κατηγορία άλλες έξι, ενώ το αν θα μείνουν η 1η και η 2η της κατάταξης θα εξαρτηθεί από το αν θα μείνουν στη Γ’ Εθνική ο Θησέας και η Δήμητρα!

Το Σαββατοκύριακο γίνεται η προτελευταία αγωνιστική ενώ η τελευταία για τη Β’ ΕΠΣΘ 18η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13/3/2022.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΘ

17η αγωνιστική

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 26/2

Γηπ. «Βασδέκειο» (20:00):

Ν.Α. Νίκης-Σκόπελος

Κυριακή 27/2

Γηπ. Βοηθητικό ΕΑΚ (11:00):

ΑΠΟΒ-Πηλέας

Γηπ. «Βασδέκειο» (15:00):

Πανιώνιος-Νέοι Αγίας Άννας

Γηπ. Π.Μαγουλάς (15:00):

Ελευθεριακός-Ιάσων Α.Μ.

ΑΕ Διμηνίου-Μαγνησιακός 0-3 α.α.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 26/2

Γηπ. Πτελεού (15:00):

Άθλος-Χλόη

Κυριακή 27/2

Γηπ. Λεχωνίων (11:00):

ΕΛ Νηλέας-Άνω Λεχώνια

Γηπ. Γατζέας (11:00):

Άνθιμος Γαζής-Μικροθήβες

Γηπ. Καναλίων (15:00):

Απόλλων Καν.-Αχιλλέας Αχιλ.

Ρεπό: Κένταυρος ΝΠ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου