ΤΟΠΙΚΟ

Πέρασε από τη Σούρπη ο Γ.Σ. Αλμυρού και συνεχίζει με 12 στα 12

πέρασε-από-τη-σούρπη-ο-γ-σ-αλμυρού-και-σ-117888

Από επιτυχία σε επιτυχία η ομάδα του Αλμυρού, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Χθες, ανάγκασε σε ήττα και τον Αίαντα στη Σούρπη, κάνοντας το «12 στα 12». Στα υπόλοιπα ματς, Απόλλων Καναλίων και Αχιλλέας πήραν εκτός έδρας νίκες από Αθλο και Σκόπελο. Αγχίαλος και Διαγόρας υπερασπίστηκαν την έδρα τους νικώντας Μυρμιδόνες και Δήμητρα, αντίστοιχα, ενώ στον Πτελεό οι Μικροθήβες τσίμπησαν βαθμό.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αναλυτικά οι αγώνες:

Αθλος – Απόλλων Καν. 1-2

Σκόρερ: (5’ Ξηροκώστας – 25’, 92’ Τσιουρής)

Με τον Τσιουρή να σκοράρει δύο φορές, ο Απόλλωνας κέρδισε τον Αθλο που πραγματοποίησε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τσιουρή, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σκόραρε, μετά από ασίστ του Πέτση. Ο Ξηροκώστας που έπαιξε το ένα – δύο με τον Δήμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας 20 λεπτά αργότερα. Ο Απόλλωνας απάντησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Τσιουρή με σουτ, που διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΑΘΛΟΣ: Μέμος, Γιαννακός (65’ Δάρρας), Τσεκρέζης, Δημόπουλος, Κουτρογιάννης, Φωτιάδης, Μπιρμπίλης (65’ Επίσκοπος), Κοντοβάς, Νικολάου, Δήμας, Ξηροκώστας (70’ Ξινός).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μουράβας, Φώτου, Φέιζο, Καρπούζας, Παπαπορφυρίου (65’ Παναγιωτάκης), Ψήφος, Λαρίσης (85’ Λιάκος), Βασιλείου, Τσιουρής, Πέτσης, Πολυχρόνου (75’ Κελεσίδης).

Πρωτεσίλαος – Μικροθήβες 2-2

Σκόρερ: (50’ Μαρικλέν, 64’ Τσιλαφάκης – 33’ Καπέσιος, 90’ Ζαγκαβιέρος)

Οπως και στον πρώτο γύρο έτσι και στο δεύτερο, οι ομάδες από Πτελεό και Μικροθήβες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 2-2. Το περίεργο στο συγκεκριμένο ματς είναι πως ο πορτιέρο των Μικροθηβών ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Ο λόγος για τον Ζαγκαβιέρο, ο οποίος από σέντερ φορ, φέτος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας, αλλά όπως φαίνεται δεν έχασε την έφεσή του στο σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καπέσιο στο 33ο λεπτό μετά από σέντρα του Θ. Βαλκανιώτη. Ο Μαρικλέν αρχικά ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με απευθείας χτύπημα φάουλ και ο Τσιλαφάκης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με σουτ. Στο 90ο λεπτό ο προπονητής των Μικροθηβών προέτρεψε τον Ζαγκαβιέρο να προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή σε μία στημένη φάση. Ο Αποστόλου εκτέλεσε το φάουλ και εκείνος από κοντά έγραψε το τελικό 2-2. Οι δύο ομάδες αγωνίζονταν από το 50ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, αφού Μιχόπουλος και Παπανίκος αποβλήθηκαν. Για τους γηπεδούχους ο Τσιλαφάκης είχε δοκάρι στο 5ο λεπτό, πλασέ του Παπαδόπουλου στο 35’ πέρασε άουτ, ενώ ευκαιρίες χάθηκαν και από τον Μαρικλέν. Για τις Μικροθήβες, Λανάι, Αναγνώστου και Ρομάριο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για να σκοράρουν.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Χασιώτης, Θ. Κόρκος, Σιαμανίκος, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Χρ. Παναγιώτου (70’ Μπαράκου), Σούσκο (46’ Μαρικλέν), Παπαδόπουλος, Γ. Παναγιώτου (30’ λ.τρ. Χριστέλος), Τσιλαφάκης.

ΕΜΑ: Ζαγκαβιέρος, Αποστόλου, Σκοτεινός, Παπανίκος, Θεοδ. Βαλκανιώτης, Λανάι, Παπαδάκης, Αθ. Βαλκανιώτης (70’ Ρομάριο), Καρατζόγλου (65’ Ρεφουγιάτι), Αναγνώστου (65’ Βέτσικας), Καπέσιος.

Σκόπελος – Αχιλλέας 0-1

Σκόρερ: (90’ Σπανός)

Δύο νίκες μετρά με τη χθεσινή ο Αχιλλέας και οι δύο είναι επί της Σκοπέλου. Η ομάδα του Αχιλλείου πέρασε νικηφόρα από το νησί της Σκοπέλου χάρη σε ένα τέρμα του Σπανού λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, που πέτυχε με πλασέ. Οι γηπεδούχοι είχαν ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 40ο λεπτό που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Χισάι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμένες ευκαιρίες με τους Ζγουλέτα, Τσιοκάρα και Σπανό.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ζαρίφης, Τάσσιος, Σένκο, Αλεξίου, Τριανταφύλλου, Στ. Χρυσοφός, Παντ. Χρυσοφός, Γκουμάς (60’ Βλαχάκης), Χισάι, Συνοδινός, Αλιράι.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Σχουλής, Μαλλιαρός, Λάμπος, Γάκας, Τσουκάρας, Τσιοκάρας (38’ λ.τρ. Διαμαντής), Χασιώτης, Τσεκούρας, Χατζηγεωργίου (75’ Μόσχος), Ζγουλέτας, Σπανός.

Διαγόρας – Δήμητρα 1-0

Σκόρερ: (11’ Καρατζιώλης)

Σπουδαία νίκη για το Διαγόρα που κέρδισε και τη Δήμητρα Ευξεινούπολης στο Στεφανοβίκειο και συνεχίζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Καρατζιώλης με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο τετ-α-τετ με τον Κάρρο στο 34’ και στο 68’. Σουτ του ίδιου παίκτη στο 43’ πέρασε ελάχιστα άουτ. Ακόμη, ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Τριχόπουλου στο 65’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Σιαμέτη στο 47’, αλλά το σουτ του κόπηκε πριν περάσει τη γραμμή από αμυντικό. Επίσης, στο 55ο λεπτό σουτ του Χρ. Γκάμπα από κοντά πέρασε άουτ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Ξανθάς, Χολέβας, Γκοντόλος, Πρασσάς, Κουντούρης (75’ Διπλάρης), Σπ. Καραπλιάγκος, Γιώργης, Καρατζιώλης (60’ Καραμανλής), Τριχόπουλος (85’ Ντόντος), Κ. Καραπλιάγκος, Κάρρος.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαββίδης, Τσέργας, Επίσκοπος, Μπέης (85’ Αντωνιάδης), Βογιατζής, Καρατέεβ, Σιαμέτης, Παυλίδης, Χρ. Γκάμπας, Κόκκαλης (46’ Δ. Γκάμπας), Ποζιόπουλος (75’ Πιπινής).

Αγχίαλος – Μυρμιδόνες 2-0

Σκόρερ: (46’, 72’ Καραγιώργος)

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν Αγχίαλος και Μυρμιδόνες, με την γηπεδούχο ομάδα να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές και να παίρνει δίκαια τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 22’ να ανοίξουν το σκορ. Ο Δ. Μπούρχας μέσα από την περιοχή είδε το σουτ του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσιάρας σούταρε, όμως είδε επίσης την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη. Στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν. Ακόμη, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, μετά από παράλληλη μπαλιά του Ξαφά, η προβολή του Κατσαβριά πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ρωμανού. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι και το κατάφεραν. Ο Καραγιώργος με πλασέ άνοιξε το σκορ μετά από πάσα του Χ. Μπούτλα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του μετά από πάσα του Μούσα. Επίσης, ο σκόρερ έχασε 3 ακόμη τετ-α-τετ, όπως και ο Ζητούδης.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Ρωμανός, Τσαρδακάς, Μαυρόπουλος, Απ. Μπούτλας (70’ Σίμος), Μηδειάτης, Βέτσικας, Τσακόγιας, Χ. Μπούτλας (77’ Τσέλιος), Ζητούδης (65’ Φούκης), Μούσα, Καραγιώργος.

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: Γώγος, Κοντοβάς (80’ Π. Μπούρχας), Κατσαβριάς, Χαλάτσης, Βέργας, Κουτσούμπας (82’ Βασίλη), Δ. Μπούρχας, Ξαφάς, Χατζέλας, Ζαφειρίου, Τσιάρας (70’ Χορταριάς).

Αίας – Γ.Σ. Αλμυρού 1-3

Σκόρερ: (25’ Αθ. Κωστούλας – 48’ Ν. Βούλγαρης, 50’ Π. Βούλγαρης, 85’ Τσιάτσιος)

Αν και προηγήθηκε ο Αίαντας, δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ και αναγκάστηκε σε εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο του ομίλου. Ο Αθ. Κωστούλας με τη συμπλήρωση των πρώτων 25 λεπτών άνοιξε το σκορ. Ο Κατσαβριάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πλακαρού και στην επαναφορά ο Κωστούλας με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν τα παράτησαν και στην επανάληψη έβαλαν τρία γκολ. Ο Ν. Βούλγαρης με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Π. Βούλγαρης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, μετά από ασίστ του Κοντοβά και το τρίτο τέρμα πέτυχε ο Τσιάτσιος με ψηλοκρεμαστό σουτ. Επίσης, από μεριάς Γυμναστικού, δύο σουτ του Κοντοβά σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι του Λαγού (35’, 75’), ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χειλά στο 85’.

ΑΙΑΣ: Λαγός, Μπούρας, Παπανικολόπουλος, Καλοδήμος, Μπιρτσάι, Αθ. Κ. Κωστούλας, Γρούνας (27’ λ.τρ. Μαρμαγκιόλης – 55’ Κεπεσίδης), Κατσαβριάς, Κοτσανίτης, Αθ. Αθ. Κωστούλας, Κοντογιωργάκης.

ΓΣΑ: Πλακαρός, Φαράντος, Παυλίδης, Πλαβός, Αντζούρης, Τσιάτσιος, Ράπτης, Μαλισσόβας (77’ Ξηρομερίσιος), Ν. Βούλγαρης (83’ Χειλάς), Π. Βούλγαρης (73’ Κρανάς), Κοντοβάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου