ΤΟΠΙΚΟ

Σέντρα στο κύπελλο

σέντρα-στο-κύπελλο-117348

Με κύπελλο και έξι ματς αύριο Σάββατο, εννιά την Κυριακή και τον Διαγόρα να περνά χωρίς αγώνα ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 στην ΕΠΣΘ.

Σε σχέση με την κλήρωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα οι Νέοι Αθλητές χάνουν το ματς κυπέλλου με τον Διαγόρα αφού δήλωσαν την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα.

Τα ματς Μαγνησιακός – Δήμητρα (sportfm 89.5), ΑΕ Διμηνίου – Αρης, Αστέρας – ΓΣ Αλμυρού, Αίας – Σαρακηνός και Σκιάθος – Πρωτεσίλαος είναι αυτά που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα.

Αναλυτικά, το πλήρες πρόγραμμα της α’ φάσης:

Σάββατο 13/9

*Γηπ.Διμηνίου,16:00: ΑΕ Διμηνίου – Αρης

*Γηπ.Αγίας Παρασκευής,16:00: Αγία Παρασκευή – Δάφνη

*Γηπ.Αλμυρού,16:00: Αθλος – Πανιώνιος

*Γηπ.Ι.Μ. Δημητριάδος,16:00: Μαγνησιακός – Δήμητρα

*Γηπ.Πλατάνου,16:00 : Μυρμιδόνες – Παγασητικός

*Γηπ.Βοηθητικό ΕΑΚ,16:00 : Τοξότης – Αργοναύτες Αμαλιάπολης

Κυριακή14/9

*Γηπ.Ι.Μ. Δημητριάδος ,11:00: Ηρακλής – Ελευθεριακός

*Γηπ.Λεχωνίων, 11:00: Θησέας – Μικροθηβες

*Γηπ.Σκιάθου, 13:00: Σκιάθος – Πρωτεσίλαος

*Γηπ.Κερασιάς, 16:00: Αετός – Δημητριάς

*Γηπ.Σούρπης, 16:00: Αίας – Σαρακηνός

*Γηπ.Ριζομύλου, 16:00: Αστέρας – ΓΣ Αλμυρού

*Γηπ.Αχιλλείου, 16:00: Αχιλλέας – ΑΕ 2002

*Γηπ.Σέσκλου, 16:00: Ιωλκός – Α.Σ Αγχίαλος

*Γηπ.Ι.Μ. Δημητριάδος, 16:00: Πηλέας – Μακρινίτσα

*Διαγόρας – Νέοι Αθλητές Νίκης 3-0 α.α.

Β’ φάση: 20-21/9/14

  1. Σκιάθος ή Πρωτεσίλαος – Μαγνησιακός ή Δήμητρα

2.Τοξότης /Αργοναύτες- Πηλέας / Μακρινίτσα

3.Αίας Σούρπης /Σαρακηνός – Αθλος/Πανιώνιος

4.Αχιλλέας /Α.Ε. 2002 – Μυρμιδόνες /Παγασητικός

  1. Θησέας /Μικροθήβες – Διαγόρας

6.Α.Ε. Διμηνίου/Άρης Μελισσατίκων – Αγ. Παρασκευή /Δάφνη

7.Ηρακλής/Ελευθεριακός – Ιωλκός /Αγχίαλος

8.Αστέρας /Αλμυρός – Αετός /Δημητριάς

Γ’ φάση: 1/10/14

9.Νικητης 1 – Νικητής 2

10. Νικητής 3 – Νικητής 4

11.Νικητης 5 – Νικητής 6

12.Νικητης 7 – Νικητής 8

Δ’ φάση: 19/11/14

13.Νικητης 9 – Νικητής 10

14. Νικητής 11 – Νικητής 12

Τελικός στις 21 ή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νικητής 13 – Νικητής 14

Δύσκολη χρονιά

Για την απόσυρση της συμμετοχής των Ν.Α. Νίκης από το πρωτάθλημα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη χρονιά μίλησε χθες στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Τάσος Μπατζιάκας.

Για την απόσυρση συμμετοχής των Ν.Α. Νίκης από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ ανέφερε πως: «Ο όμιλος της Α’ τοπικής κατηγορίας θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, αφού οι Ν.Α. Νίκης απέσυραν με έγγραφο που απέστειλαν στην ΕΠΣΘ τη συμμετοχή τους από το πρωτάθλημα. Εμεινα έκπληκτος, γιατί θα μπορούσε αυτή η ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή πριν την κλήρωση και να συμμετέχει μια άλλη ομάδα, όπως ο Ανθιμος Γαζής. Κάναμε συζήτηση, ως Ενωση, ενώ υπήρχαν δελτία ποδοσφαιριστών. Αν δήλωναν αδυναμία συμμετοχής πριν από την κλήρωση, αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να μείνουν ελεύθεροι για ένα μήνα, να πάνε να αγωνιστούν σε όποια ομάδα επιθυμούσαν και μετά από ένα χρόνο θα μπορούσαν να επιστρέψουν στους Ν.Α. Νίκης. Από εδώ και στο εξής εμείς θα κάνουμε ένα ερώτημα στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών, εάν αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφή σε όποια ομάδα επιθυμούν». «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με τις ομάδες εκείνες που έλαβαν μέρος στην κλήρωση. Τώρα δεν μπορεί να ανέβει κάποια άλλη ομάδα. Η Ενωση δεν φέρει καμία ευθύνη, από τη στιγμή που οι Ν.Α. Νίκης πλήρωσαν το παράβολο και δήλωσαν συμμετοχή».

Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λέγοντας: «Το πρωτάθλημα θα γίνει με πάρα πολλές δυσκολίες. Ευτυχώς έχει δοθεί παράταση από τον ΓΓΑ για τις άδειες των γηπέδων. Μέχρι το Φεβρουάριο τα γήπεδα πρέπει να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Αυτή είναι και η τελευταία προθεσμία που δίνεται. Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, δεν θα γινόταν καν πρωτάθλημα. Υπάρχει μια φθίνουσα πορεία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η κρίση έχει χτυπήσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνονται χρήματα, πλέον, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να πάρουν οι ομάδες οικονομική ενίσχυση…Η δυσκολία για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων είναι τα γήπεδα. Και ευτυχώς υπάρχει το γήπεδο της Μητροπόλεως. Ο Δήμος δεν είχε κάνει κάποια πρόβλεψη για να γίνουν οι εργασίες στα γήπεδα. Τώρα έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες και η Επιτροπή πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να βολέψει τις ομάδες για να γίνει το πρωτάθλημα. Θα μπορούσε ο δήμος να διορθώσει την κατάσταση. Η νέα δημοτική αρχή έχει κάνει την καταγραφή με τις ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα, για τα προβλήματα που υπάρχουν και η κατάσταση πιστεύω πως θα διορθωθεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου