ΤΟΠΙΚΟ

Μεγάλη νίκη του Φοίνικα Βόλου

μεγάλη-νίκη-του-φοίνικα-βόλου-103330

Στη Φαλάνη Λάρισας για το πρωτάθλημα σκάκι

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα σκάκι για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016 και παρθενική νίκη στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του σε επίσημους αγώνες πέτυχε η νεοσύστατη ομάδα του Φοίνικα Βόλου, που επικράτησε εκτός έδρας του Σ.Ο. Φαλάνης Λάρισας με τελικό σκορ 2,5 – 4,5.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 14-2-2016 στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου Φαλάνης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στο πλαίσιο των επίσημων προκριματικών αγώνων που οδηγούν στην πρόκριση για την τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από 5 έως και 10 Ιουλίου 2016, και γίνεται υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.

Στον αγωνιστικό χώρο οι σκακιστές του Φοίνικα απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και με τις εμπειρίες που αποκτούν από τέτοιας εμβέλειας αγώνες το μέλλον τους ανήκει.
Ο Φοίνικας Βόλου παρατάχθηκε με 9μελή σύνθεση και ο Σ.Ο. Φαλάνης με 7μελή σύνθεση λόγω ασθένειας των υπόλοιπων σκακιστών τους που θα συμμετείχαν στην αναμέτρηση.
Οι δύο πρώτοι βαθμοί για την ομάδα του Φοίνικα προήλθαν στην 5η (γυναικεία) και στην 7η (κορασίδων κάτω των 16 ετών) σκακιέρες από τη ΜΑΡΓΩΝΗ ΣΟΦΙΑ (πρώτη της εμφάνιση σε επίσημους αγώνες) και τη μικρή ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ αντίστοιχα.

Στην 1η (γενική) σκακιέρα μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση από τον 17χρονο ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΣΑΒΒΑ και νίκη επί του έμπειρου αντιπάλου του έδωσε δύναμη στους συμπαίκτες του για τη συνέχεια.

Στην 2η (γενική) σκακιέρα ο 13χρονος ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ αν και στάθηκε πολύ καλά δεν τα κατάφερε στο τέλος και ηττήθηκε από τον εμπειρότερο και ισχυρότερο θεωρητικά αντίπαλό του.

Στην 3η (γενική) σκακιέρα ο ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ σε πολύ καλή κατάσταση σημείωσε εντυπωσιακή νίκη αποδεικνύοντας τη δυναμική που υπάρχει σε όλες τις σκακιέρες της ομάδας του Φοίνικα.

Στην 4η (γενική) σκακιέρα ο ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση παίζοντας πολύ καλά και συγκεντρωμένα αν και κέρδιζε σε όλη σχεδόν την παρτίδα τελικά ηττήθηκε από μία στιγμιαία αβλεψία.

Στην 8η (νέων – νεανίδων κάτω των 20 ετών) ο μικρός ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ λόγω της απειρίας του δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τον αντίπαλό του.

Στην 9η (εφηβική κάτω των 16 ετών) σκακιέρα ο 11χρονος ΨΙΛΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ λόγω της απειρίας του αλλά και του εκνευρισμού που του προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις του αντιπάλου του στη διάρκεια του αγώνα παρόλο που ήταν σε θέση νίκης αποσυντονίστηκε με αποτέλεσμα τελικά να ηττηθεί.

Στην 10η (εφηβική κάτω των 12 ετών) σκακιέρα η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ παίζοντας έξυπνα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρτίδας ανάγκασε τον αντίπαλό της να παραιτηθεί σημειώνοντας σημαντική νίκη και επιβεβαιώνοντας το μεγάλο της ταλέντο. (Ο Φοίνικας Βόλου έχει την τύχη να έχει στις τάξεις του την ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ και τη ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ που είναι ίσως αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα ταλέντα της Θεσσαλίας στο γυναικείο σκάκι στην ηλικία κάτω των 12 ετών και αυτό το επιβεβαιώνουν σε κάθε τους εμφάνιση).

Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.tessth.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου