ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται σύλλογος αποφοίτων του 2ου Λυκείου Βόλου

ιδρύεται-σύλλογος-αποφοίτων-του-2ου-λυ-531228

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών λειτουργίας του σχολείου

Πρωτοβουλία για την ίδρυση συλλόγου αποφοίτων, με αφορμή και τη συμπλήρωση 80 ετών λειτουργίας του 2ου Λυκείου Βόλου, αναλαμβάνουν παλιοί μαθητές του σχολείου, «στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού του ρόλου της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της επαναφοράς του κύρους της στις αρχές και αξίες ενός σεβαστού παρελθόντος».

Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που αφορά στα 80 χρόνια λειτουργίας του 2ου Εξαταξίου Γυμνασίου – 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου, καθώς και την πρόθεση για την ίδρυση συλλόγου αποφοίτων του σχολείου.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί μία ταινία με την ιστορία του σχολείου και του παλιού Βόλου και θα μιλήσουν απόφοιτοι που διαπρέπουν στους χώρους της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής δράσης. Η αρχή είχε γίνει πριν από έξι χρόνια σε ένα συγκινητικό αντάμωμα, γεμάτο νοσταλγία, μνήμες από την εποχή της αθωότητας και την επιθυμία να ανακτήσει το σχολείο τη χαμένη του αίγλη.

Ηδη συζητούνται πρωτοβουλίες για έναν κύκλο δράσεων στο προσεχές μέλλον. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και αφορά όχι μόνον στους αποφοίτους, αλλά όλο το κοινό της πόλης, που νοιάζεται για τα εκπαιδευτικά πράγματα και το μέλλον των παιδιών.

«Εμείς, οι παλαιοί μαθητές του σχολείου, έχουμε πλήρη επίγνωση πως οι επιλογές και οι πράξεις μας απέκτησαν – χάρη σε μία πειθαρχημένη εκπαίδευση – αυστηρότερα κριτήρια, που αναβίβασαν τη ζωή σε υψηλότερες σφαίρες και διευκόλυναν τον δρόμο της επαγγελματικής και προσωπικής μας αποκατάστασης. Γι’ αυτό και είμαστε ευγνώμονες. Μπροστά, λοιπόν, στην επιταχυνόμενη κοινωνική αποσύνθεση και τον υπαρκτό κίνδυνο της απώλειας μιας καθολικής κοινωνικής αγωγής, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία της επανοικοδόμησης όλων εκείνων των πυλώνων που άνδρωσαν τα δικά μας βήματα στον κόσμο, την ανθρωποκεντρική και όχι χρησιμοθηρική γνώση, την ευγένεια, τη διακονία της κοινωνίας. Γιατί, όπως εύστοχα έχει ειπωθεί, «κάποιες φορές, για να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να επιστρέψουμε στο χθες». Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε πολλούς συνοδοιπόρους, παλαιούς και νέους φίλους κοντά μας. Το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των αποφοίτων του 2ου Λυκείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου