ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σπείρα νεαρών ρομά είχε ρημάξει σπίτια σε Βόλο, Αλυκές και Ριζόμυλο

σπείρα-νεαρών-ρομά-είχε-ρημάξει-σπίτι-684931

Αρκετές χιλιάδες ευρώ ήταν η λεία σπείρας νεαρών ρομά που “χτύπησαν” σπίτια σε Βόλο, Αλυκές και Ριζόμυλο και έκλεψε χρήματα, κοσμήματα, λίρες, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διάρρηξης σπιτιών και μία απόπειρα και ως δράστες συνελήφθησαν τρεις ρομά ηλικίας 20, 21 και 22 ετών.

Οι τρεις νεαροί φέρονται ότι το διάστημα από 1η έως 17 Δεκεμβρίου διέρρηξαν τέσσερα σπίτια από τα οποία αφαίρεσαν αντικείμενα μεγάλης αξίας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα.

Συγκεκριμένα, την 1η Δεκεμβρίου οι τρεις νεαροί διέρρηξαν παράθυρο σπιτιού ιδιοκτησίας 59χρονου στο Ριζόμυλο από το οποίο αφαίρεσαν κοσμήματα, τρεις λίρες, συλλεκτικά χαρτονομίσματα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου διέρρηξαν μπαλκονόπορτα σπιτιού ιδιοκτησίας 47χρονου στην περιοχή των Αλυκών και έκλεψαν κοσμήματα, αξίας 500 ευρώ.

Χθες Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι 68χρονης στον Βόλο και έκλεψαν από το εσωτερικό του, μία κασετίνα με κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι ιδιοκτησίας 32χρονου στο Διμήνι, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Ακολούθως, διέρρηξαν παράθυρο σπιτιού 48χρονου στον Βόλο και έκλεψαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και το ποσό των 3.000 ευρώ.

Μετά από πληροφορίες και έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του 20χρονου στην περιοχή του Αλιβερίου βρέθηκε ένα από τα κλεμμένα κινητά ενώ ο ίδιος παρέδωσε και κασετίνα με κοσμήματα που εκλάπη από το σπίτι της 68χρονης.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου