ΤΟΠΙΚΑ

Τρικεριώτισσες στο Προεδρικό Μέγαρο

τρικεριώτισσες-στο-προεδρικό-μέγαρο-689654

Μέλη του Συλλόγου «Εν Τρικερίω» θα τραγουδήσουν τα κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο

Αρωμα τοπικής παράδοσης θα μεταφέρουν στο Προεδρικό Μέγαρο είκοσι πέντε μέλη του Συλλόγου «Εν Τρικερίω», τα οποία θα τραγουδήσουν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, στις 11 το πρωί.

Τα μέλη του Συλλόγου θα τραγουδήσουν τα παραδοσιακά «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα», που ακούγονται αιώνες τώρα στα σπίτια και πλακόστρωτα σοκάκια του Τρικερίου, τη συγκεκριμένη μέρα, φορώντας την επίσημη τοπική φορεσιά, τα κουρβέτια, που προορίζονται για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο θα συνοδεύεται από το απαραίτητο παραδοσιακό κέρασμα, τρικεριώτικο μπακλαβά σε πιατέλα, ως δώρο στον πρώτο πολίτη της χώρας, μαζί με ένα σφουγγάρι, που συμβολίζει μια τοπική παράδοση αιώνων. «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε με αυτό τον τρόπο, ότι το Τρίκερι, εκτός των άλλων, έχει μεγάλη παράδοση στη σπογγαλιεία, που αρχίζει να επανέρχεται στο προσκήνιο μέσα από τη δράση που αναπτύσσει οικογένεια, η οποία προέρχεται από την περιοχή», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ασπα Καλογήρου, μέλος του Συλλόγου.

Η ίδια υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο ο Σύλλογος για να τραγουδήσει τα κάλαντα και όπως επισημαίνει «αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για μας και την περιοχή που εκπροσωπούμε».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εν Τρικερίω», που διαφυλάττει και αναδεικνύει την τοπική παράδοση, θα διαβεί για πρώτη φορά την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, μεταφέροντας με γιορτινή διάθεση και τη δέουσα επισημότητα τα τοπικά παραδοσιακά χρώματα και τις παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, ως πολύτιμη παρακαταθήκη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου