ΤΟΠΙΚΑ

Μηδενίζει το κοντέρ των οφειλών του ο Δήμος Βόλου

μηδενίζει-το-κοντέρ-των-οφειλών-του-ο-δ-689755

Ο Δήμος Βόλου θα εξοφλήσει έως τέλος του μήνα ληξιπρόθεσμα σε εργαζόμενους, προμηθευτές και για εκκαθαρίσεις οργανισμών και εταιρειών

Μηδενίζει το κοντέρ των οφειλών του ο Δήμος Βόλου και ταυτόχρονα δίνει «ζεστό» χρήμα στην αγορά για να κινηθεί ενόψει γιορτών. Περί το μισό εκατομμύριο ευρώ σε οφειλές θα αποπληρωθεί έως τέλος του μήνα, με τον Δήμο να έχει εντάξει το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεών του από παρελθόντα έτη στο πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα, οι πρώτοι που θα δουν το χρώμα του χρήματος είναι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου, πρώην και νυν, δικαιούχοι των μέσων ατομικής προστασίας που δεν έλαβαν τις χρονιές 2012, 2013, 2014 και 2015 μολονότι προβλέπονταν από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας τους.

Πρόκειται για 729 εργαζόμενους για το 2012, 515 για το 2013, 510 για το 2014 και 6 εργαζόμενους για το 2015 οι οποίοι θα λάβουν συνολικό ποσό 170.792,77 ευρώ.

Επίσης έως τέλος του χρόνου θα αποπληρωθούν προμηθευτές του Δήμου Βόλου στους οποίους υπήρχαν οφειλές από προηγούμενα έτη και κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του Δήμου προκειμένου να εισπράξουν αυτά που τους οφείλονται. Το συνολικό ποσό αφορά σε 49.120 ευρώ.

Επίσης, πληρώνονται και οι εκκαθαρίσεις εταιρειών και οργανισμών του Δήμου Βόλου. Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, για την πρώην ΔΗΤΕΒ θα πληρωθεί ποσό 180.143 και ανάμεσα στους δικαιούχους είναι τόσο το Αστικό ΚΤΕΛ, όσο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τον πρώην Καλλιτεχνικό Οργανισμό θα αποπληρωθούν ποσά εκκαθαρίσεων ύψους 58.970 ευρώ και για το ΔΗΚΙ 20.930 ευρώ.

Συνολικά το ποσό που διατεθεί έως τέλος του μήνα αφορά στις 479.975,77 ευρώ.

«Μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ο Δήμος βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει το πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων προκειμένου να εξοφλήσει το σύνολο των παλιών του οφειλών τόσο προς εργαζόμενους, όσο και προς επιχειρήσεις χωρίς να φύγουν χρήματα από τα δημοτικά ταμεία, τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για έργα και δράσεις προς όφελος των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου