ΤΡΙΚΑΛΑ

1η Πανελλήνια ημερίδα παραδοσιακού κοσμήματος Θεοφάνη Ραμιώτη

1η-πανελλήνια-ημερίδα-παραδοσιακού-κο-896530

«Ένα ταξίδι από το χθες στο σήμερα, Παράδοση – Έμπνευση- Εξέλιξη»

Ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 11/6 η πρώτη Πανελλήνια ημερίδα παραδοσιακού κοσμήματος του τεχνίτη Θεοφάνη Ραμιώτη, που έγινε στο νομό Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην γενέτειρα του τα Τρίκαλα.

Για πρώτη φορά στα Τρίκαλα διοργανώθηκε μία τέτοιου είδους ημερίδα, από τεχνίτη παραδοσιακού κοσμήματος όπου συν παρουσιάζονταν μεγάλες σχεδιαστικές εταιρίες, σύγχρονων φορέσιμων ενδυμάτων made in Greece.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στον εξαιρετικό χώρο του Art Gallery Hotel, που με την ιδιαίτερη φιλοσοφία στην αισθητική του αλλά και με τους έμπειρους, ευγενέστατους και πρόθυμους επαγγελματίες του ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη φιλοξενίας στα ξενοδοχεία Τρικάλων.

Η καρδιά του ξενοδοχείου η κα Σίμου Βάσω, πανταχού παρούσα, διευκόλυνε με τον επαγγελματισμό της την ομαλή διεξαγωγή της ημερίδας.

Οι προσκεκλημένοι πριν την έναρξη της ημερίδας απήλαυσαν από το χορηγό του welcome drink μία γευστική έκπληξη, ένα εξαιρετικό λικέρ ρόδι της Ελληνικής εταιρίας «Ροδάνι» της κας Κατερίνας Σκουλαριώτου από την Κατερίνη. Με την πολύ όμορφη αισθητικά παρουσίαση του λικέρ «Ροδάνι» και την γευστική απόλαυση που τους εξέπληξε ευχάριστα, οι προσκεκλημένοι εισέρχονταν στην κυρίως αίθουσα όπου άλλη μία έκπληξη τους περίμενε.

Βρίσκονταν μπροστά στις μοναδικές δημιουργίες της Δρ. Χιουρέα Βίκυς, ιδρύτριας και σχεδιάστριας του οίκου palailogue, με πωλήσεις όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και με εξωγένεια ανά τον κόσμο. Τρεις μοναδικές και πανέμορφες φορέσιμες δημιουργίες με έμπνευση από την Κρήτη.

Ακριβώς απέναντι τους τα μοντέρνα και sustainable ενδύματα της συλλογής Grecian του brand WYO, Wear your Origins, του Κοινωνικού Εργοστασίου SOFFA.

Στα σύγχρονα ενδύματα των σχεδιαστών είχαν συνδυαστεί τα εξαιρετικής τεχνικής παραδοσιακά κοσμήματα του κου Ραμιώτη και το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό.

Μέσα από αυτές τις εικόνες και χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί προφορικός λόγος, η παράδοση μας μιλούσε σιωπηλά, γοητεύοντας μας και αποδεικνύοντας μας για ακόμη μία φορά ότι μέσα από τον χρόνο είναι εξελίξιμη και αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Υποστηρικτές της ημερίδες με τις καθαρά παραδοσιακές φορεσιές τους ο χορευτικός σύλλογος «Ασκληπιός» και ο Χ.Ο.Τ. Εξαιρετική ήταν και η παρουσίαση του συλλόγου Σαρακατσαναίων «Τα κονάκια» επί σκηνής με τις τρεις παραδοσιακές φορεσιές του.

Στις θέσεις της αιθούσης υπήρχε ένα goody bag με προϊόν του χορηγού “Myamel Greek Royal Soap” της κας Γιαλαμά Μαίρης από τη Λάρισα. Έτσι κάθε καλεσμένος πήρε ένα όμορφο μυρωδάτο hand made δώρο.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: δια του αντιπροσώπου του ο Σεβασμιότατος Τρίκκης και Σταγών κ Χρυσόστομος, η κα Τζίνα Μπέη μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Τρικάλων, η κα Βλαχογιάννη σύζυγος του πρώην νομάρχη κ βουλευτή της Ν.Δ. κου Βλαχογιάννη, ο πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων «Τα κονάκια» κος Μπέης, η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Ρούσσα που ήταν και ομιλήτρια, η κα Κομματά που επίσης ήταν ομιλήτρια και η ταμίας του συλλόγου κα Κόκκαλη η οποία ηγήθηκε επάξια της επιμέλεια της άρτιας παρουσίασης του συλλόγου της, ο πρόεδρος του Χ.Ο.Τ. κος Μάνος Παναγιώτης, η κα Μάνου Ραφαέλλα του Χ.Ο.Τ., η κα Άννα Ιακωβάκη πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μακροχωρίου, η κα Δήμητρα Μπαντή αντιπρόσωπος του χορευτικού συλλόγου «Ασκληπιός».

Διαβάστηκε επίσης χαιρετιστήρια επιστολή από την βουλευτή της Ν.Δ. κας Παπακώστα.

Την ημερίδα παρουσίασε η φιλόλογος – λαογράφος κα Μπαντή η οποία ήταν και μία εκ των ομιλητών, αλλά και εκπρόσωπος του χορευτικού συλλόγου «Ασκληπιός».

Οι ομιλητές της ημερίδας:

Ο σύλλογος Σαρακατσαναίων «Τα κονάκια» με ομιλήτριες την αντιπρόεδρο του συλλόγου κα Ρούσσα και το μέλος του κα Κομματά, η μαέστρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της δημοτικής χορωδίας Τρικάλων η κα Ζιάκα, η φιλόλογος – λαογράφος κα Δήμητρα Μπαντή που ήταν οι πρώτοι ομιλητές της ημερίδας πριν το ολιγόλεπτο διάλειμμα,

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας με την ομιλία τους σε video η παρουσίαση των: μουσικού Αρετής Κετιμέ, του συντηρητή αρχαιοτήτων και μουσειολόγο κου Θέλερη, εθνογράφου -δικηγόρου κου Παχή, η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια κα Χιουρέα του οίκου palaiologue, όπου διαβάστηκε η επιστολή με την ομιλίας της.

Ο Fashion Designer Christagelos και καθηγητής μόδας και τελευταίος ομιλητής ο τεχνίτης και διοργανωτής της ημερίδας κος Θεοφάνης Ραμιώτης με μία συγκινητική αναφορά στον πατέρα του στον πρόλογο της ομιλίας του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου