ΤΡΙΚΑΛΑ

Ροπωτό Τρικάλων: Επισκέπτες ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα video

ροπωτό-τρικάλων-επισκέπτες-ρισκάρου-867291

Πριν 55 χρόνια, στο χωριό των Τρικάλων, που βρίσκεται στη νότια Πίνδο με το όνομα Ροπωτό το έδαφος άρχισε να υποχωρεί σταδιακά.

Το έντονο γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης, «ρουφούσε» κυριολεκτικά τον οικισμό, καταστρέφοντας σπίτια και δρόμους. Η ανησυχία των κατοίκων μεγάλη, αφού άρχισαν σιγά -σιγά να το εγκαταλείπουν. Μάλιστα, σήμερα όλοι μιλούν για ένα «χωριό φάντασμα» που ερημώθηκε.

Το περίεργο και επικίνδυνο γεωλογικό φαινόμενο

Tik Tok και επικινδυνότητα

Ωστόσο, στο Ροπωτό Τρικάλων υπάρχουν ετοιμόρροπα κτήρια, τα οποία έχουν πάρει κλήση. Συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου του 2012 μέρος του χωριού παρασύρθηκε για 40 περίπου μέτρα προς το κάτω μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να θαφτούν στο χώμα ενώ άλλα απλά κύλησαν στο βουνό όπου παραμένουν γυρτά. Ανάμεσα σε αυτά και η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου, η οποία είναι ασταθής και ετοιμόρροπη και για αυτό υπάρχει ταμπέλα απαγόρευσης της εισόδου καθώς η κατολίσθηση συνεχίζεται. ΤΟ κτίριο έχει μετακινηθεί πάνω από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει μία κλίση 17 μοιρών προς τα αριστερά.

Παρά την επικινδυνότητα της τοποθεσίας, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες οι οποίοι μπαίνουν στο ναό και τραβούν βίντεο για να δείξουν τη μεγάλη κλίση που έχει πλέον το κτίριο. Φυσικά αδοαφορώντας ότι το κτίριο μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου