ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παλαιοκώστας έκανε… διακοπές σε Θεσσαλία & Ηπειρο

ο-παλαιοκώστας-έκανε-διακοπές-σε-θεσ-816038

Αθόρυβα και μεθοδικά διερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάθε πληροφορία που φτάνει στα γραφεία της, ακόμα και από άλλες υπηρεσίες, για τον περιβόητο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς θεωρείται θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία ο εντοπισμός και η σύλληψη του νούμερο ένα Έλληνα δραπέτη, του οποίου η φωτογραφία φιγουράρει ακόμα και στη λίστα της Ιντερπόλ με τους διεθνώς καταζητούμενους κακοποιούς.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, το περασμένο καλοκαίρι κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων (ΔΑΕΒ) έφτασαν στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία αναζητώντας στοιχεία για την παρουσία του Β. Παλαιοκώστα στις συγκεκριμένες περιοχές. Προφανώς, η συγκεκριμένη έρευνα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι αστυνομικοί κινήθηκαν σε συνθήκες άκρας μυστικότητας χωρίς να τραβούν την προσοχή, λόγω της ικανότητας του «φαντομά» κακοποιού να εξασφαλίζει πληροφορίες από «φίλους» του, οι οποίοι φροντίζουν να τον ενημερώνουν για κάθε κίνηση των διωκτικών Αρχών. Είχαν προηγηθεί πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, που ήθελαν τον Παλαιοκώστα, μαζί με τη σύντροφό του, ίσως και το παιδί του, να έχει εμφανιστεί τόσο στα Γιάννενα, όσο και σε ορεινά χωριά του όρους Κόζιακας στα Τρίκαλα.

«Λημέρια»

Άλλωστε, κατά το παρελθόν, εκεί ήταν τα «λημέρια» του, ενώ γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού του, καθώς πολλές φορές είχε βρει καταφύγιο στις απόκρημνες πλαγιές του όρους, έπειτα από τις περιπετειώδεις καταδιώξεις από τα αστυνομικά αποσπάσματα.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι πληροφορίες είχαν σταλεί στη ΔΑΕΕΒ από άλλη υπηρεσία, που έχει ως αντικείμενο τη συλλογή πληροφοριών, ακόμα και για θέματα εθνικής ασφάλειας. Όταν πια διασταυρώθηκαν οι πληροφορίες από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, δύο κλιμάκια της ΔΑΕΕΒ μετέβησαν άμεσα στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα, αντίστοιχα, στα μέσα Αυγούστου.

Μια «καλοκαιρινή βόλτα»

Οι πάντα αθέατοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή και με τρόπο διακριτικό όλα τα σημεία όπου θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο στην καλοκαιρινή βόλτα του ο διαβόητος δραπέτης.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο «Ρομπέν των φτωχών», όπως είναι το προσωνύμιο του Παλαιοκώστα, και αυτή τη φορά είχε καταφέρει να περάσει «αόρατος» από τις περιοχές που φέρεται να επισκέφθηκε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να καταφέρουν να εντοπίσουν μόνο ενδείξεις από τις «καλοκαιρινές διακοπές» του Παλαιοκώστα.

Όσον αφορά τα Γιάννενα, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία του διαβόητου δραπέτη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, την εποχή που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για την αναζήτηση του άτυχου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην περιοχή βρισκόταν και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο έδρασε υπό άκρα μυστικότητα, καθώς υπήρχαν και τότε πληροφορίες για την παρουσία του Παλαιοκώστα σε σπίτι κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα του άτυχου φοιτητή.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Παλαιοκώστας είχε καταφέρει να επιβεβαιώσει πλήρως το προσωνύμιο του «φαντομά», καθώς οι αστυνομικοί είχαν βρει μόνο ίχνη της παρουσίας του στα Γιάννενα.

Άλλωστε, κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν τον διαβόητο δραπέτη να έχει διαφύγει από την Ελλάδα και να ζει μια ήσυχη ζωή με τη σύντροφό του και το παιδί του κάπου στα Βαλκάνια, ακόμα και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ακόμα και αυτές οι πληροφορίες είχαν ερευνηθεί διεξοδικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς όμως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Ζήτημα τιμής

Ωστόσο, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ζή­τημα τιμής και προτεραιότητας τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Παλαιοκώστα, καθώς φέρεται ως ο άνθρωπος που το 2010 έστειλε τη φονική βόμβα στον τότε υπουργό Προστασί­ας του Πολίτη και σημερινό υπουργό στο ίδιο υπουργείο Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αποτέλε­σμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης. Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιουνίου.

Έκτοτε για τον Μ. Χρυσοχοίδη είναι θέμα τι­μής και απόδοσης δικαιοσύνης η σύλληψη του διαβόητου δραπέτη. Όπως είχε αποκαλύψει η «R», ο κ. Χρυσοχοίδης, όταν ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα υπουργού Προστασίας του Πολί­τη, επισκέφθηκε την Αντιτρομοκρατική Υπη­ρεσία και ζήτησε να αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα της ΔΑΕΕΒ ο εντοπισμός και η σύλληψη του Β. Παλαιοκώστα.

Διαχρονικά ο κ. Χρυσοχοίδης θεωρεί την Αντιτρομοκρατική ως μια από τις κορυφαίες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και περιβάλλει τα στελέ­χη της με απόλυτη εμπιστοσύνη, όσον αφορά τις ερευνητικές ικανότητές τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: realnews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου