ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές εισηγήσεις σε διαδικτυακή ημερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

σημαντικές-εισηγήσεις-σε-διαδικτυακ-812867

Μία ενδιαφέρουσα και με επίκαιρη θεματολογία, διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17.00, με θέμα: «Διαγενεακή αλλά και Ενδογενεακή Δικαιοσύνη, για την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και την αποτροπή Φυσικών Καταστροφών, ως συνέπεια της Κλιματικής Αλλαγής».

Συνδιοργανωτές η ΑΜΚΕ Πράσινη Κιβωτός και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων και με τη συνδρομή των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα κάνουν οι:

– Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

– Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων

– Β. Χατζηκαμαγιάννης, Διευθυντής του Europe Direct

– Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου, Δ/ντρια Δ/θμιας Εκπ/σης

– Χρήστος Τρικάλης, Δ/ντης Π/θμιας Εκπ/σης

Εισαγωγική ομιλία θα κάνει η κ. Λένα Τζιότζιου- Μηλιώνη, Πρόεδρος της Πράσινης Κιβωτού.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι οι:

-Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΟΑΣΠ Διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων” με θέμα: «Φυσικοί, Ανθρωπογενείς, Βιολογικοί Κίνδυνοι και Κρίσεις – Κλιματική Αλλαγή σε μια Επιταχυνόμενη Διαδικασία Εκδήλωσης Καταστροφών και Υποβάθμισης Περιβάλλοντος»,

-Δρ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ με θέμα: «Covid-19 και κλιματική αλλαγή: ο περιβαλλοντικός φόρτος στην υγεία. Τι να κάνουμε;»

-Ανδρέας Β. Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας – Πρόεδρος Δικτύου “Πίνδος” – Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών ΚΕΔΕ

με θέμα: «Η πρωτοφανής εμπειρία του “Ιανού” και η επόμενη ημέρα για την Αργιθέα & τις ορεινές περιοχές συνολικά».

-Ελενα Φλόκα, Καθηγήτρια Φυσικής του ΕΚΠΑ με θέμα: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην συχνότητα και ένταση των ισχυρών κυκλωνικών συστημάτων στη Μεσόγειο».

-Βάγιος Κουτής, Διευθυντής Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ με θέμα: «Διαγενεακή Δικαιοσύνη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου