ΤΡΙΚΑΛΑ

Καταδικάστηκαν τέως δήμαρχος και στελέχη της T.A. Τρικάλων

καταδικάστηκαν-τέως-δήμαρχος-και-στε-703376

Με ποινήφυλάκισης 12 μηνών για υπεξαίρεση και συνέργεια σε απάτη, καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Τρικάλων τέως δήμαρχος του Νομού.

Η καταδίκη του τέως δημάρχου και ακόμη πέντε στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (8 μήνες στον καθένα για απάτη) αφορά την συμμετοχή σε ταξίδι-αποστολή στο εξωτερικό. Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση του συγκεκριμένου Δήμου είχε καταγγείλει ότι στην αποστολή συμμετείχαν άτομα που δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο της αποστολής. Ακολούθησαν μήνες διαμάχης και επενέβη τελικά ο Εισαγγελέας ο οποίος διερεύνησε περαιτέρω την υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο.

Η δίκη ολοκληρώθηκε με τον Εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων, πρόταση ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτή. Έτσι το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών στους πέντε κατηγορούμενους για «απάτη» (ψευδή στοιχεία) και 12 μηνών για υπεξαίρεση και συνέργεια στην απάτη στον τέως δήμαρχο. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και ήδη έχουν ασκηθεί εφέσεις. Αναμένεται πια η τελεσίδικη κρίση της Δικαιοσύνης από το αρμόδιο Εφετείο.

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου