ΤΡΙΚΑΛΑ

Για νοθεία ελέγχεται βιομηχανία της περιοχής των Τρικάλων – Στη Βουλή το ζήτημα

για-νοθεία-ελέγχεται-βιομηχανία-της-π-666125

Αντιμέτωπη με σοβαρή καταγγελία περί νοθείας βρίσκεται γνωστή βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων.

Αφορά νοθευμένη φέτα η οποία φέρεται να διοχετεύτηκε στην αγορά της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εντοπίστηκε από τις Γερμανικές αρχές, ειδοποιήθηκαν οι αντίστοιχες της χώρας μας και ακολούθησαν έλεγχοι. Το θέμα φέρνει στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες το ΜέΡΑ 25, το οποίο εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

“Στις 9 Μαρτίου εταιρεία εμπορίας τροφίμων που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξαγωγών αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων από Ελλάδα προς τη Γερμανία, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία για παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένης φέτας και συγκεκριμένα σε ποσοστό νόθευσης με αγελαδινό γάλα που κυμαίνεται από 30% έως και 80%. Η καταγγελία έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς εδώ και τέσσερις ημέρες, με συνημμένα τα εργαστηριακά αποτελέσματα από την ανάλυση των δειγμάτων φέτας στη Γερμανία. Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία που παρήγαγε και διέθετε νοθευμένη φέτα, είναι ιδιοκτησία μέλους του ΔΣ της Διεπαγγελματικης Οργάνωσης ΦΕΤΑΣ (ΔΟΦ).

Η φέτα αποτελεί το εθνικό μας προϊόν, το οποίο εποφθαλμιούν πολλές χώρες να ανοίξει και να πωλούν το λευκό, αγελαδινό τυρί τους με την ψευδεπίγραφη ονομασία “φέτα”, όπως η Δανία και η Γερμανία. Η φέτα παράγεται παραδοσιακά με ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, ενώ από την παραγωγή της συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων αλλά και αγροτών. Το να νοθεύουμε μόνοι μας το εθνικό μας προϊόν, αντί να το προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού, είναι καταστροφικό! Τα τερτίπια για πρόσκαιρη κερδοσκοπία κάποιων ολίγων μπορεί να στοιχίσουν τη βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου, δίνοντας πάτημα στις ξένες βιομηχανίες να διεκδικήσουν την αφαίρεση του χαρακτηρισμού ΠΟΠ από τη φέτα!


Το ΜέΡΑ25 θα φέρει το θέμα στη Βουλή αμεσα, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση και καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει άμεσα κινήσεις προς την κατεύθυνση σκληρών κυρώσεων προς τους υπαίτιους, όπως η αφαίρεση του κωδικού ΠΟΠ και η επιβολή παραδειγματικού προστίμου”!

[trikalavoice.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου